[Coupe 8B]
[Coupe 8B]
Witam.
Przedstawiam wam moje Audi
Jest to model Coupe 8B.
Rok produkcji: 1991
Silniczek to 2.0 z podtlenkiem LPG i przebiegiem 254 tys. km
Wyposażenie jak na Coupe to chyba niezbyt bogate. Są tylko elektryczne i podgrzewane lusterka i wspomaganie kierownicy. Kupując auto skupiałem się raczej na tym aby było w możliwie jak najlepszym stanie, wyposażenie było dla mnie mało istotne.
Jest to mój pierwszy samochód, ale styczność z Audi mam już od kilku lat. Dokładnie od momentu zakupu A4 przez mojego tatę w 2004 roku.
Jak narazie jestem bardzo zadowolony z tego samochodu. Jeździ się bardzo przyjemnie, nie jest to rakieta ale do jazdy po mieście takie przyspieszenie i moc wystarcza Mimo odrobine twardszego niż oryginalne zawieszenia również jest szalenie wygodny.
Czy mam wobec tego samochodziku jakieś plany?? Owszem A mianowicie:
1. Doprowadzić ją do ideału,
2. Założyć ładne 16" lub 17" felgi (marzą mi się O.Z Futura lub O.Z Mito z ładnym parapetem ),
3. Doposażyć ją najbardziej jak się da,
4. W dalekiej przyszłości jak fundusze na to pozwolą zrobić SWAP na jakąś większą i mocniejszą jednostkę napędową.
Narazie to chyba tyle. Jeśli macie jakieś sugestie lub pomysły chętnie wysłucham
Pozdrawiam
Jaca
Przedstawiam wam moje Audi
Jest to model Coupe 8B.
Rok produkcji: 1991
Silniczek to 2.0 z podtlenkiem LPG i przebiegiem 254 tys. km
Wyposażenie jak na Coupe to chyba niezbyt bogate. Są tylko elektryczne i podgrzewane lusterka i wspomaganie kierownicy. Kupując auto skupiałem się raczej na tym aby było w możliwie jak najlepszym stanie, wyposażenie było dla mnie mało istotne.
Jest to mój pierwszy samochód, ale styczność z Audi mam już od kilku lat. Dokładnie od momentu zakupu A4 przez mojego tatę w 2004 roku.
Jak narazie jestem bardzo zadowolony z tego samochodu. Jeździ się bardzo przyjemnie, nie jest to rakieta ale do jazdy po mieście takie przyspieszenie i moc wystarcza Mimo odrobine twardszego niż oryginalne zawieszenia również jest szalenie wygodny.
Czy mam wobec tego samochodziku jakieś plany?? Owszem A mianowicie:
1. Doprowadzić ją do ideału,
2. Założyć ładne 16" lub 17" felgi (marzą mi się O.Z Futura lub O.Z Mito z ładnym parapetem ),
3. Doposażyć ją najbardziej jak się da,
4. W dalekiej przyszłości jak fundusze na to pozwolą zrobić SWAP na jakąś większą i mocniejszą jednostkę napędową.
Narazie to chyba tyle. Jeśli macie jakieś sugestie lub pomysły chętnie wysłucham
Pozdrawiam
Jaca
Ostatnio zmieniony 28 paź 2008, 16:08 przez jaca0777, łącznie zmieniany 1 raz.
- rajdowiec86
- Forum Audi 80
- EwelinaCzarna
- Forum Audi 80
Re: [90 B3 Coupe 2.0]
Grunt, że wiesz co masz :lol:jaca0777 pisze: Jest to model 90 B3.
Na zdjęciach pokazałeś Audi Coupe 8B.
Audi 90 B3 to wygląda tak:
http://audicoupe.sol.pl/galeria/albums/ ... .sized.jpg
Chyba widać różnicę
Ładne Coupe, co prawda auto nie jeździ tak dobrze jak wygląda (za sprawą silnika), ale nie ma tragedii i da się przeżyć, pierwszy raż widzę w Coupe takie felgi jak u mnie i przy mniejszym profilu opony niż w B4 wyglądają przyzwoicie, ale nie ma co ukrywać 16 cali zminiło by wygląd auta na plus. Powodzenia w modach i eksploatacji.
jmm pisze:Grunt, że wiesz co masz :lol:jaca0777 pisze: Jest to model 90 B3.
Na zdjęciach pokazałeś Audi Coupe 8B.
Audi 90 B3 to wygląda tak:
http://audicoupe.sol.pl/galeria/albums/ ... .sized.jpg
Chyba widać różnicę
Byki już poprawiłem Dzięki za info, jeżeli chodzi o coupe to jestem kompletnie zielony, także mam nadzieje że wybaczycie :mrgreen:
[ Dodano: 2008-10-28, 16:13 ]
Ooo Witamchybo101 pisze:Piękna ta cupejka .Mam nadzieję że bedzie ci dobrze służyla. A moja dziewczyna tęskni za nią
Pozdrawiam.
Jak narazie jestem bardzo zadowolony, a dziewczyna ma za czym tęsknić
Pozdrawiam