[80 B4 AVANT 1.6 ADA] Takie tam kombi :)
[80 B4 AVANT 1.6 ADA] Takie tam kombi :)
Witam.
Tak jak pisałem w temacie "Kupujemy audi 80..." W końcu z Narzeczoną kupiliśmy opisywaną tam B4-kę.
Auto moim zdaniem w stanie BDB, rdza występuje tylko na tylnej klapie pod szybą, żaden element nie był malowany (sprawdzałem miernikiem). Auto kupione od 1-go właściciela w PL, który w 2004 r. sprowadził je z Niemiec.
Właściciel, który jest kierowcą TIR'a zrobił od tamtego czasu niecałe 60 kkm, na liczniku w obecnej chwili widnieje cyferka 155 000 km i wygląda, że może to być prawdziwy przebieg.
Wyposażenie:
- ABS
- Poduszka kierowcy
- centralny zamek
- elektryczne szyby przód
- elektryczne lusterka oraz podgrzewane
- klima manualna
- wspomaganie
- alufelgi 15"
- radio + zmieniarka na 10 CD
Poglądowe zdjęcia:
Link do większej ilości zdjęć i w większej rozdzielczości
http://picasaweb.google.com/Pawel.fvp/AudiALBUM#
Pozdrawiam
Tak jak pisałem w temacie "Kupujemy audi 80..." W końcu z Narzeczoną kupiliśmy opisywaną tam B4-kę.
Auto moim zdaniem w stanie BDB, rdza występuje tylko na tylnej klapie pod szybą, żaden element nie był malowany (sprawdzałem miernikiem). Auto kupione od 1-go właściciela w PL, który w 2004 r. sprowadził je z Niemiec.
Właściciel, który jest kierowcą TIR'a zrobił od tamtego czasu niecałe 60 kkm, na liczniku w obecnej chwili widnieje cyferka 155 000 km i wygląda, że może to być prawdziwy przebieg.
Wyposażenie:
- ABS
- Poduszka kierowcy
- centralny zamek
- elektryczne szyby przód
- elektryczne lusterka oraz podgrzewane
- klima manualna
- wspomaganie
- alufelgi 15"
- radio + zmieniarka na 10 CD
Poglądowe zdjęcia:
Link do większej ilości zdjęć i w większej rozdzielczości
http://picasaweb.google.com/Pawel.fvp/AudiALBUM#
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 13 lip 2010, 00:48 przez Kolber, łącznie zmieniany 1 raz.
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Ja również się zgadzam z przedmówcą i też zapraszam do siebie. :lol:
Tak na poważnie jedyna rzecz, do której można się przyczepić, to silnik - skrzynia ma w nim strasznie krótkie przełożenia. A pozatym to lakier super, środek też zacnie wygląda. No i na tych alusach fajnie wygląda. Ladniutka sztuka :!: <ok>
Tak na poważnie jedyna rzecz, do której można się przyczepić, to silnik - skrzynia ma w nim strasznie krótkie przełożenia. A pozatym to lakier super, środek też zacnie wygląda. No i na tych alusach fajnie wygląda. Ladniutka sztuka :!: <ok>
- barto-team
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Dzięki wszystkim za opinieBastek pisze:Ładna zadbana seria. Silnik do przemieszczania w zupełności wystarcza.
Będziesz coś przy niej modził, czo po prostu ma Ci ona służyć bezawaryjnie do przemieszczania się z punktu "A" do punktu "B"?
Ja nie zapraszam do siebie :roll:
Czy coś będę modził, pewnie tak, w zależności na ile mi Narzeczona pozwoli :mrgreen:
Na początek muszę poprawić oświetlenie bo lampy świecą gorzej niż źle...
Kupiłem dziś żarówki osram silverstar, zobaczymy jak bardzo się poprawi po ich założeniu
Widziałyby mi się soczewkowe lampy, ale ich cena zabija, więc narazie nie będzie takich tuningów
W najbliższym czasie planujemy założyć sekwencyjną instalację gazową
Koła by się przydało zmienić na 16" ale w sumie narazie nie ruszam, bo aż tak źle nie wygląda no i oponki ma jeszcze w niezłym stanie... Ponadto Narzeczona dopiero uczy się jeździć, a szkoda by było żeby porysowała większe fele
Silnik nie jest najgorszy, jest całkiem elastyczny, na 4 już od 40 km/h można jechać :mrgreen:
Może będzie 16" ale to na przyszły sezonMoże ciut większe koło?
Polecam taki zabieg. Mocno zmienia wygląd na plus. Słaby masz silniczek ale taka powiedzmy 16" mocno go nie zamuli, przynajmniej u mnie tragedii nie ma. Ogólnie autko śliczne, sam bym chciał w takim stanie kupić <ok>
PS
80 nie ma kombi, jest avant :mrgreen:
avant = kombi <ok>
Pozdro
Obok elastycznego silnika to on nawet nie stał <ok>Kolber pisze:Silnik nie jest najgorszy, jest całkiem elastyczny
A tak na poważnie, jeżeli chcesz dobre żarówki to polecam Osram Nightbreaker - są rewelacyjne. Do tego jak zapodasz przekaźniki do lamp, tak jak to opisywał bodajże Danek w dziale warsztat, to będziesz miał niebotyczną różnicę w świeceniu.
auto zadbane i dobre wyposażenie
jeśli chodzi o silnik gratuluję wyboru 101 kucy ci w zupełności wystarczy...
lepiej nie mogłeś trafić <ok>
i na pewno nic nie będziesz do niego dokładał <yes> będziesz z niego bardzo zadowolony <bravo>
jeśli chodzi o silnik gratuluję wyboru 101 kucy ci w zupełności wystarczy...
i na pewno nic nie będziesz do niego dokładał <yes> będziesz z niego bardzo zadowolony <bravo>
Ostatnio zmieniony 17 lip 2010, 11:47 przez mati86, łącznie zmieniany 1 raz.
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Silnik 1.6 ADA ma 101 kucyków cyzli o 14 mniej niż ABK. Każdy chwali co ma jednak nawet i 115 kucy w B4 szału nie robi. Ale za to dużo lepsza dostępność części niż przy ADA :mrgreen:mati86 pisze:jeśli chodzi o silnik gratuluję wyboru 115 kucy ci w zupełności wystarczy...