Witam wszystkich. Po dość długim ukrywaniu się na forum postanowiłem się zaprezentować.
Co mam do pokazania? Moje Audi Coupe. Rocznik 1991 2.3 133KM benzyna. Autko uzbrojone jest w:
el. szyby (niestety szyba kierowcy niedziała - puste drzwi, 0 mechanizmu )
el. lusterka
el. szyberdach
el. reg. świateł
wspomaganie
ABS (wł / wył)
centralny zamek z alarmem z pilota
oraz kilka innych jak dodatkowe zegary, podświetlane lusterko do makijażu, dzielona tylna kanapa
Krótki rys historyczny:
Audiczkę kupiłem w zeszłym roku w pażdzierniku. Wcześniej byłem posiadaczem BMW E36 Touring ale stwierdziłem że w moim wieku (22) kombi jeszcze mi nie potrzebne wiec wybór padł na sportowe auto. Szczeże mówiąc Audi zobaczyłem przypadkowo bo pierwotnie miało być BMW w coupe. Dziś się ciesze bo beemek jest wszedzie dużo ale audi w coupe zobaczyć na mieście jest naprawde rzadko. Za mojej kadencji zrobione zostało:
rozrząd
wahacze + sworznie
amortyzatory przód + tył
tarcze + klocki przód
przeguby L+P
olej, świece, filt powietrza
oraz z moich własnych zachcianek:
Felgi Borbet BS 16x9 (205/55 przód i 225/50 tył)
nowsza kierownica obszyta nową skóra perforowaną
alu ramki na zagarach
mieszek lewarka biegów bo stary był porwany totalnie
AUDIO: przód głośniki Magnat 10` pod szybą, tył w półce Alpine elipsy (były już), Sub JBL GT5 1204, wzmak MAC 2000 i radyjko Pioneer DEH 50ub.
Trochę śmiesznie bo wszystko innej firmy ale gra naprawdę konkretnie
Co bym chciał zrobić:
gleba (czekam juz na spreżynki)
na zime oddam felgi do renowacji i zmiana opon
zmiana radyjka na DVD we wrzesniu
ogarnąć tą zaślepke na kierownicy bo bez znaczka to straszny pażdzierz
bliskie spotkanie z lakiernikiem czyli usuniecie wszystkich rys, zadrapań itp
W dalszej przyszłości chciałbym zmienić przedni zderzak z audi competition
ściemnić szyby
Jeśli ktoś przegląda aukcję to pewnie widział że audi było na otomoto. Faktycznie chciałem sprzedać bo potrzebowałem wiekszy wóz do nowej pracy. Jednak praca nie wypaliła, jestem bezrobotny, audi zostało i w sumie chyba dobrze ;p
Zapodam trochę fotek może nie najlepsza jakość (telefon ma osiem megapiksla ale jak widać chyba tylko na obudowie). Na dniach dodam fotke od środka. Proszę o obiektywne oceny i pozdriawiam wszystkich którym się chciało doczytać do końca.
[Coupe 2.3] Audiczq made in Kerlon
Dziekuję za częściowe słowa uznania. Kierunki były już takie jak kupowałem. Może zmienie na pomarańczowe ori w przyszłości. Niżej bedzie niedługo a oponki jak napisałem kupie w zime by na przyszły sezon założyć na odnowione felgi. Narazie nie moge za bardzo z kasą szaleć bo we wrzesniu ślub biore a jak wiadomo to są koszta...heh