Blaszki sraszki
- Doc
- Administrator

- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Blaszki sraszki
Cześć.
Doszły mnie słuchy, że pewien user wysyłając prywatne wiadomości, poszukuje i znajduje chętnych na produkcję u niego naszego logo.
Przetrzepałem bazę pod kątem PW znajać ID tego usera i potwierdzam to.
Pytam się Was, co robić z takim userem ? Wywalic, zablokować konto, dać mu ostrzeżenie ? Czy olać, ponieważ:
a) sprawa nie jest oficjalnie prowadzona, a przez PW
b) nie mamy pewności, że gość zarabia
Teoretycznie reklamuje nasz klub, ale w praktyce może na tym zarabiać. Ponad to dostał już ostrzeżenie, aby samowolki z gadżetami nie uprawiał.
Co sugerujecie ?
Doszły mnie słuchy, że pewien user wysyłając prywatne wiadomości, poszukuje i znajduje chętnych na produkcję u niego naszego logo.
Przetrzepałem bazę pod kątem PW znajać ID tego usera i potwierdzam to.
Pytam się Was, co robić z takim userem ? Wywalic, zablokować konto, dać mu ostrzeżenie ? Czy olać, ponieważ:
a) sprawa nie jest oficjalnie prowadzona, a przez PW
b) nie mamy pewności, że gość zarabia
Teoretycznie reklamuje nasz klub, ale w praktyce może na tym zarabiać. Ponad to dostał już ostrzeżenie, aby samowolki z gadżetami nie uprawiał.
Co sugerujecie ?
- Kokolino
- Forum Audi 80

- Imię: Radomir
- Kontakt:
Ja bym mu dał ostrzeżenie ale to by zależało jeszcze kim ów user jest. Tzn czy jaką ma rangę na forum. Czyżby chodziło o tego delikwenta profile.php?mode=viewprofile&u=6808 jeśli tak to już druga taka wtopa.
- Doc
- Administrator

- Imię: Andrzej
- Kontakt:
Tak, o tego.kokolino1 pisze:Czyżby chodziło o tego delikwenta prof...wprofile&u=6808
- Danek
- Forum Audi 80

- Imię: Damian
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Dla mnie wyznacznikiem jest Regulamin. Skoro zgodził się z jego treścią, gdzie jeden z punktów mówi:
"18. Wpłaty klubowe i ich wysokość są dobrowolne i mają na celu wsparcie finansowe w utrzymaniu i rozwoju Polskiego Klubu Audi 80. Administracja nie ma obowiązku oddawania wpłat w przypadku wykazania takiej chęci przez użytkownika.
Zabronione jest bez uprzedniej zgody Administracji forum zbieranie wpłat klubowych, ogłaszanie produkcji gadżetów klubowych, sprzedaż przedmiotów z logo klubowym, etc.
Do tego upoważniona jest tylko i wyłącznie Administracja forum, lub osoby wyznaczone przez Administrację, co zostaje potwierdzone każdorazowo przez Administratora. ",
to łamie tym samym Regulamin i to niezależnie od tego czy zarabia czy nie.
Moim zdaniem należy mu się ban. Ostrzeżenie nic nie da bo jedno już dostał, wątek w którym się ogłaszał został usunięty, a jednak w dalszym ciągu świadomie łamie Regulamin. Ostrzeżenie spowoduje tylko, że będzie się bardziej bunkrował albo skończy się to wielką awanturą na forum, a po co nam to?
"18. Wpłaty klubowe i ich wysokość są dobrowolne i mają na celu wsparcie finansowe w utrzymaniu i rozwoju Polskiego Klubu Audi 80. Administracja nie ma obowiązku oddawania wpłat w przypadku wykazania takiej chęci przez użytkownika.
Zabronione jest bez uprzedniej zgody Administracji forum zbieranie wpłat klubowych, ogłaszanie produkcji gadżetów klubowych, sprzedaż przedmiotów z logo klubowym, etc.
Do tego upoważniona jest tylko i wyłącznie Administracja forum, lub osoby wyznaczone przez Administrację, co zostaje potwierdzone każdorazowo przez Administratora. ",
to łamie tym samym Regulamin i to niezależnie od tego czy zarabia czy nie.
Moim zdaniem należy mu się ban. Ostrzeżenie nic nie da bo jedno już dostał, wątek w którym się ogłaszał został usunięty, a jednak w dalszym ciągu świadomie łamie Regulamin. Ostrzeżenie spowoduje tylko, że będzie się bardziej bunkrował albo skończy się to wielką awanturą na forum, a po co nam to?
zgadzam sie z dankiem. Złamał regulamin - i należy się mu co najmniej ostrzeżenie, co do bana to może być dość ostre posunięcie - ale myślę że można je uzasadnić.
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2008, 15:25 przez foxbat, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80

- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Danek
- Forum Audi 80

- Imię: Damian
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Niestety tyle dało kolejne ostrzeżenie, w wątku o klubowych znaczkach użytkownik
RaKo w tym wątku: viewtopic.php?t=20069#205240 napisał
"Gniado organizuje fajne znaczy na alu blaszkach 100 razy lepsze niż te naklejki moim zdaniem.Wpłaciłem 20 zł i na dniach będę miałtaką blaszkę jak znaczek RS2 z własnym nickiem i napisem www.audi80.pl <ok> "
Moim zdaniem Rako powinien dostać ostrzeżenie, a Gniado bana. Jak tak dalej pójdzie to zaraz się zrobi totalna samowolka. Ale decyzja należy do Administracji
.
RaKo w tym wątku: viewtopic.php?t=20069#205240 napisał
"Gniado organizuje fajne znaczy na alu blaszkach 100 razy lepsze niż te naklejki moim zdaniem.Wpłaciłem 20 zł i na dniach będę miałtaką blaszkę jak znaczek RS2 z własnym nickiem i napisem www.audi80.pl <ok> "
Moim zdaniem Rako powinien dostać ostrzeżenie, a Gniado bana. Jak tak dalej pójdzie to zaraz się zrobi totalna samowolka. Ale decyzja należy do Administracji