Zmiana regulaminu w dziale ogłoszen
- goldi j51
- Forum Audi 80

- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
Zmiana regulaminu w dziale ogłoszen
W związku że nie są już naliczaniem posty w dziale" Moje Audi"a dużo klubowiczów szczególnie nowych nie będzie miało możliwości wystawić ogłoszenia gdyż nie napiszą 50 postów bo nie każdy jest mechanikiem i ma prawo się nie znać Proponuje zmianę regulaminu w dziale ogłoszeń,może od ilości stażu lub czasu przebywania na forum.Jeżeli macie koledzy jakieś pomysły to piszcie.Jeszcze tak na marginesie myślę że stracimy dużo klubowiczów bo niby te posty nabite nic nie znaczyły ale każdy na nie patrzył i już się klubowicze bulwersują 
- Danek
- Forum Audi 80

- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Nie wiem czy zauważyłeś ale najbardziej "płaczą" najwięksi spamerzy. Jeśli dla nich ważniejsza jest liczba postów to trudno. Co takiego wartościowego wnoszą do życia i poziomu merytorycznego forum? To tak jakby ich wcale nie było.goldi j51 pisze:Jeszcze tak na marginesie myślę że stracimy dużo klubowiczów bo niby te posty nabite nic nie znaczyły ale każdy na nie patrzył i już się klubowicze bulwersują
- Kokolino
- Forum Audi 80

- Imię: Radomir
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Niestety to prawda.Danek pisze:Nie wiem czy zauważyłeś ale najbardziej "płaczą" najwięksi spamerzy. Jeśli dla nich ważniejsza jest liczba postów to trudno. Co takiego wartościowego wnoszą do życia i poziomu merytorycznego forum? To tak jakby ich wcale nie było.
Doc szkoda że nie da sie zrobij jakiegoś limitu stażowego.
Ostatnio zmieniony 01 maja 2009, 12:26 przez Kokolino, łącznie zmieniany 1 raz.
Uważam, że to dobre rozwiązanie. Jeśli nie można nic innego zrobić od strony technicznej, to jest ono optymalne.Doc pisze:W związku z tym zmieniłem ich ilość do 25
Jeśli to możliwe, to zrobiłbym jeszcze coś takiego:
1) od 25 postów - możliwość zamieszczenia 1 ogłoszenia jednocześnie,
2) od 250 postów - możliwość zamieszczenia 2 ogłoszeń jednocześnie (oczywiście chodzi o różne działy ogłoszeń).
- Danek
- Forum Audi 80

- Imię: Damian
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Bez przesady nie ma chyba potrzeby rozbudowywać tego tak bardzo.grze pisze:Jeśli to możliwe, to zrobiłbym jeszcze coś takiego:
2) od 250 postów - możliwość zamieszczenia 2 ogłoszeń jednocześnie (oczywiście chodzi o różne działy ogłoszeń).
- goldi j51
- Forum Audi 80

- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Kontakt:
250 Postów to raczej nie przejdzie.Według mnie napisanie 25 postów jeżeli klubowicz nie posiada wiedzy z mechaniki i zaczyna swoją że tak napiszę przygodę z motoryzacją zaczynając od audi ciężko będzie mu napisać 25 postów a co dopiero 250 a trzeba brać pod uwagę że wiele tematów już było i ciągle się powtarzajągrze pisze:Uważam, że to dobre rozwiązanie. Jeśli nie można nic innego zrobić od strony technicznej, to jest ono optymalne.Doc pisze:W związku z tym zmieniłem ich ilość do 25
Jeśli to możliwe, to zrobiłbym jeszcze coś takiego:
Liczby można przecież dopasować. Te 250 postów na dwa ogłoszenia, podałem właściwie z kapelusza. Chodziło mi o to, żeby każdy mógł dać ogłoszenie. Jednak przeciętny użytkownik nie potrzebuje dawać więcej niż jednego ogłoszenia jednocześnie, prawda?goldi j51 pisze:250 Postów to raczej nie przejdzie.Według mnie napisanie 25 postów jeżeli klubowicz nie posiada wiedzy z mechaniki i zaczyna swoją że tak napiszę przygodę z motoryzacją zaczynając od audi ciężko będzie mu napisać 25 postów a co dopiero 250 a trzeba brać pod uwagę że wiele tematów już było i ciągle się powtarzają
Powiem więcej. przeciętny użytkownik prawie wcale ogłoszeń nie zamieszcza.
Dodano:
Można w ogóle podzielić dział ogłoszeń na dwie części, odpowiednio: "Kupię" i "Sprzedam".
Ograniczenie w ilości postów wprowadziłbym tylko na tą część "sprzedam", a w części "Kupię" wywaliłbym te ograniczenia albo zminimalizował np. do 5 postów, bo wprowadzają tylko zamieszanie.
Potem powstają tematy typu: "Proszę administratora o niekasowanie mojego tematu, gdyż nie mam możliwości zamieszczania ogłoszeń, a potrzebuję kupić to czy tamto".