Nowy wygląd forum
- Doc
- Administrator

- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Nowy wygląd forum
Panowie,
Postanowiłem z budżetu klubu zlecić wykonanie stylu ( grafiki, wyglądu ).
Nie przyjmuję sugestii typu po co to, zbędne itd. To już postanowione.
Audi 80 Klub Polska to czolówka polskich klubów samochodowych w sieci. Nie pozwolę, aby legitymował się amatorskimi, darmowymi, nie dedykowanymi stylami.
Liczę na Wasze sugestie co do wyglądu. NIe oczekują szczegółów, ale barwy, top itp.
Po zrobieniu tego stylu, będzie on jeden, jedyny, bez możliwości wyboru. Dlaczego ?
Dlatego, aby wszystkie opcje działały. Garaż, rangi itp. Jest to możliwe w jednym stylu.
Czekam, piszcie, dzięki.
Postanowiłem z budżetu klubu zlecić wykonanie stylu ( grafiki, wyglądu ).
Audi 80 Klub Polska to czolówka polskich klubów samochodowych w sieci. Nie pozwolę, aby legitymował się amatorskimi, darmowymi, nie dedykowanymi stylami.
Liczę na Wasze sugestie co do wyglądu. NIe oczekują szczegółów, ale barwy, top itp.
Po zrobieniu tego stylu, będzie on jeden, jedyny, bez możliwości wyboru. Dlaczego ?
Dlatego, aby wszystkie opcje działały. Garaż, rangi itp. Jest to możliwe w jednym stylu.
Czekam, piszcie, dzięki.
- Skuciok
- Forum Audi 80

- Imię: Sebastian
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Od razu powiem, świetna decyzja :!:
Ja akurat siedzę na starym stylu czerwonym. Niebieski od razu mi nie spasował, nie był wg mnie w żaden sposób uzasadniony. Top wg mnie wyglądał bardzo źle. Ogólnie nie spasował mi.
Co do nowego co bym sobie wyobrażał.
Kolorystyka, no powiedzmy że każdy cośtam lubi, gusta się zmieniają, ikonki trzeba odświeżać itd. Wydaje mi się że skoro 80 tek nie produkuje się już XX lat styl NIE powinien być "cool" czyli wg mnie wszystkie zimne barwy odpadają, szarości, srebra, niebieskie po prostu mi tu ewidentnie nie pasują, do nowszych modeli czy też zupełnie współczesnych autek tak ale nie u nas. Ciepły kolor to jest wg mnie to. Widziałbym fajne cieniowane ikony, na pewno zmianę w prezentacji danych, żeby łatwo było rozróżniać co jest przeczytane co do przeczytania itd. Może za daleko idę ale 80 staje się powoli oldschoolowa, nie wiem czy tonacja w kolorach sepii nie była by tu na miejscu.
Ikony. MUSZĄ być wyraźne i symbolicznie mówić o co chodzi. Teraz na czerwonym stylu zupełnie te ikonki nic nie mówią jak dla mnie. Liczniki w różnych kolorach? , pulsujący symbol audi już lepsze wrażenie daje.
Top?
I znowu się wypowiem że korzystanie ze znalezionych w sieci "oficjalnych" zdjęć osiemdziesiątek wg mnie nie ma sensu. Warto za to przeglądać zasoby w temacie Moje audi, tam jest mnóstwo super zdjęć, jest z czego wybrać autka na banner. Byłoby oryginalnie, nieszablonowo i "po naszemu". Można by zrobić kilka wersji i zmieniać je raz od czasu. Logo oczywiście musi się tam znaleźć. Tło bannera jak dla mnie nie powinno być jednokolorowe, widziałbym tam fragment jakiejś scenerii, na pewno na zdjęciach coś ciekawego się znajdzie. Jestem pewien że właściciele fotek w dziale moje audi nie będą mieć nic przeciwko zaistnieniu na bannerze.
Mam nadzieję że grafik będzie nam prezentował próbki swojej pracy i pomysłu, a my będziemy jeszcze mogli przedyskutować i ew. pokręcić nosem albo dokonać wyboru z 2-3 możliwości.
Ja akurat siedzę na starym stylu czerwonym. Niebieski od razu mi nie spasował, nie był wg mnie w żaden sposób uzasadniony. Top wg mnie wyglądał bardzo źle. Ogólnie nie spasował mi.
Co do nowego co bym sobie wyobrażał.
Kolorystyka, no powiedzmy że każdy cośtam lubi, gusta się zmieniają, ikonki trzeba odświeżać itd. Wydaje mi się że skoro 80 tek nie produkuje się już XX lat styl NIE powinien być "cool" czyli wg mnie wszystkie zimne barwy odpadają, szarości, srebra, niebieskie po prostu mi tu ewidentnie nie pasują, do nowszych modeli czy też zupełnie współczesnych autek tak ale nie u nas. Ciepły kolor to jest wg mnie to. Widziałbym fajne cieniowane ikony, na pewno zmianę w prezentacji danych, żeby łatwo było rozróżniać co jest przeczytane co do przeczytania itd. Może za daleko idę ale 80 staje się powoli oldschoolowa, nie wiem czy tonacja w kolorach sepii nie była by tu na miejscu.
Ikony. MUSZĄ być wyraźne i symbolicznie mówić o co chodzi. Teraz na czerwonym stylu zupełnie te ikonki nic nie mówią jak dla mnie. Liczniki w różnych kolorach? , pulsujący symbol audi już lepsze wrażenie daje.
Top?
I znowu się wypowiem że korzystanie ze znalezionych w sieci "oficjalnych" zdjęć osiemdziesiątek wg mnie nie ma sensu. Warto za to przeglądać zasoby w temacie Moje audi, tam jest mnóstwo super zdjęć, jest z czego wybrać autka na banner. Byłoby oryginalnie, nieszablonowo i "po naszemu". Można by zrobić kilka wersji i zmieniać je raz od czasu. Logo oczywiście musi się tam znaleźć. Tło bannera jak dla mnie nie powinno być jednokolorowe, widziałbym tam fragment jakiejś scenerii, na pewno na zdjęciach coś ciekawego się znajdzie. Jestem pewien że właściciele fotek w dziale moje audi nie będą mieć nic przeciwko zaistnieniu na bannerze.
Mam nadzieję że grafik będzie nam prezentował próbki swojej pracy i pomysłu, a my będziemy jeszcze mogli przedyskutować i ew. pokręcić nosem albo dokonać wyboru z 2-3 możliwości.
- IC69
- Przyjaciele

- Imię: Irek
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
No i bardzo dobrzeDoc pisze:Postanowiłem z budżetu klubu zlecić wykonanie stylu ( grafiki, wyglądu ).
Jaki będzie to będzie (a wiem, że lipy nie dasz sobie wcisnąć), byle by był niepowtarzalnyDoc pisze:Liczę na Wasze sugestie co do wyglądu.
- Doc
- Administrator

- Kontakt:
Tak być musi.Skuciok pisze:Mam nadzieję że grafik będzie nam prezentował próbki swojej pracy i pomysłu, a my będziemy jeszcze mogli przedyskutować i ew. pokręcić nosem albo dokonać wyboru z 2-3 możliwości.
ja mam propozycje taką. Uruchomcie wyobraźnie. W skrócie:
Dobrze wyposażone Audi 80 wewnątrz, nocą ( widzisz już to? )
+ barwy logotyp Audi + logotyp S-Line + logotyp RS. ( czerwien, chrom, czerń )
Trochę chromu, tło raczej ciemne. Odnośniki może w kolorze czerwieni podświetlenia starszych audi. Nie będzie to do końca bardzo przyjazne oczom może, ale podobnie jest na AKP i jest ok.
Znalazłem coś takiego http://szpak.vplus.pl/phpbb112/index.php?s=93 barwy są prawie dobre moim zdaniem. Barwy, nie ogolny wygląd - same barwy. Może tło ciut jednak jaśniejsze, nie całkiem czarne.
Pisząc o chromie, mam na myśli użycie go w logotypie, czcionce w topie, coś jak tu, pomijam niebieski, tego nie chce
http://www.audi-forums.com/audi-80-90-coupe-forum/
Może trochę karbonu w Audi 80 tez był + trochę czerni fortepianowej, jak tu w topie
http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?PHP ... 3bba63;www
Nasze logo oczywiście bez zmian, moze jedynie obrobione przez grafika.
W topie audi 80, ale delikatnie umieszczone. Nie wszystkie typy, nie da się, za duzo ich, bez sensu. Trzeba nawiązać jakoś graficznie. nie wiem dokładnie.
Auta klubowiczów moze byc cięzko obrobić i dobrze pozbawić tła. W topie nie chcę krajobrazu czyjegoś, tego raczej nie widzę tu.
Co Wy na to ?
- Doc
- Administrator

- Kontakt:
To wrócimy do kolorów nie audi, co zarzucano nam.IC69 pisze:ndriu, tylko nie czarne, błagam! Czarnego nie da czytać
Tło może być ciemno szare np.
Zobacz np tu
http://szpak.vplus.pl/phpbb112/index.php?s=116
lub zobacz tu
http://www.audiklub.org/phpBB2/
- IC69
- Przyjaciele

- Imię: Irek
- Nadwozie: Avant quattro
No o czymś takim właśnie mówię, smutno tam i ponuro :-|Doc pisze:Zobacz np tu
lub zobacz tu
- Doc
- Administrator

- Kontakt:
Wszelkie pastele zostaną pojechane przez ekipę. Próbowałem już z tymIC69 pisze:No o czymś takim właśnie mówię, smutno tam i ponuro :-|Doc pisze:Zobacz np tu
lub zobacz tu
- Motostacja pl
- Forum Audi 80

- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Kontakt:
-
Audi 80 Polska
- Forum Audi 80

- Imię: Andrzej Cz
Zgadzam się.Labiel pisze:Nie wiem jak jest u was ale mnie to nasze białe tło nieco męczy.
Wg. mnie nie może być też czarne z jasnymi czcionkami jarzącymi się niczym samochód wiejskiego tunera nocą, naćkany tysiącami diod.WOJTEK26 pisze:[...]( ciemne tła) wg. mnie nie pasuja sa przytłaczajace.
Ja bym proponował zrobić coś a'la czerwony styl z naszego forum.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80

- Imię: Motostacja PL
- Kontakt: