[center]
Audi 80 b3 z 04.1988r.
Kolor Y7U (Szary skalny-(metalizowany)).
Silnik 1,6d (JK)- 54KM po kompletnym remoncie w grudniu 2008r. Koszt remontu 1300 zł.
W skład wyposażenia dodatkowego wg kodów na wlepie w bagażniku wchodzi:
021 = :?:
408 = Felgi stalowe 5,5jx14h2 et45
528 = :?:
619 = Alternator 14v/65a
przynajmniej nie ma się o psuć :mrgreen:
Zmiany:
- ringi
- alumy
- obrotek
- blenda A90
- białe kierunki
- wywalony hak
- kierownica z b4
- lusterka w kolor
- kierunki od avanta
- uruchomienie obrotka
- ori halogeny w zderzaku
- kompletny remont silnika
- przednia atrapa bez znaczka audi
- podwójne światło przeciwmgielne z tyłu
- przedni i tylni zderzak w kolorze nadwozia
- kierunki w błotnikach z audi zamiast z forda
- tylna kanapa z podłokietnikiem i podgłówkami
- chromowane żarówki do białych kierunków na przód
Opony to 2x fulda ecocontrol 185x65r14 i 2x bieżnikowane 185x65r14.
Na zimę 4x fulda kristall 175x75r14
A oto zdjęcia: (proszę nie zwracać uwagi na otoczenie) :oops: . Wiem, że jakość zdjęć jest niska, ale mój jedyny aparat to siemens cx65.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
07.06.2008
Mała sesja w trakcie ściągania zderzaka przedniego w celu pomalowania tych elementów przed chłodnicą. Jak widać założone są nowe białe kierunki z przodu.
![]()
![]()
01.07.2008
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
09.11.2008
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
wlepa :mrgreen:
12.2008
remont silnika (foty poglądowe)
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
03.2009
W środku autka zagościło tylne oparcie kanapy z podłokietnikiem,
oprócz tego do środka wskoczyły ringi
![]()
A na zewnątrz zagościł przedni zderzak w kolor nadwozia z ori halogenami, ori włącznikiem i instalacją halogenów mojej roboty oraz atrapa bez znaczka audi (podziękowania dla GerB3)(na fotach jest założona też ta obwódka imitująca brewki, jednak po namyśle wyrzuciłem ja <ok> )
![]()
![]()
![]()
i tylni zderzak w kolor nadwozia, niestety jest z autka z gazem i w zderzaku jest dziura po wlewie gazu, został także wywalony hak.
![]()
![]()
![]()
na tył (dzięki koledze kaczaza5zagościła czarna blenda)
![]()
![]()
![]()
![]()
udało mi się też dopaść listwe ozdobną na drzwi lewe tylne
![]()
a tak wygląda bez tej tuningowej atrapy z przodu
![]()
![]()
tak w marcowej zimie daje sobie rade moje audi
a tu przegub który nawalił na spocie i konieczne było 65km holowanie autka (dzięki tato)
27.03.2009
Na błotniki przednie wskoczyły nowe kierunki (dzięki widmo) (nie są w miejscu gdzie powinny być oryginalnie ale przynajmniej są takie jak w audi-poprzednie były z forda)
![]()
04.2009
Przy okazji małego malowania w kolorek zostały pomalowane lusterka, teraz już całe autko jest w kolorku i jak dla mnie efekt jest super![]()
![]()
![]()
![]()
A tu kilka innych fotek mojej fury:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
11.04.2009
Dziś jadąc moją furą spotkało nas w drodze gradobicie. Grad był największy jaki do tej pory widziałem (max 3cm średnicy). Myślałem że wybije mi szybę i poobija karoserie bo prało konkretnie, ale z tego co oglądałem autko później to chyba nic złego się nie stało. Gdy zaczęło prać zjechałem do lasu ale że drzewa były bez liści musiałem wydzierać kanapę z tyłu i wykładzinę z bagażnika żeby trochę osłonić autko. Od dziś zawsze będę woził jakiś koc w razie powtórki takiego zdarzenia.
Oto kilka foto robione jakieś 15 minut po zakończeniu gradobicia. Nikomu nie życzę żeby go spotkała taka sytuacja :roll:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
16.04.2009
Stało się, mimo że byłem pewny iż na mojej audiczce nigdy alu nie będzie, kątem oka obserwowałem allegro i lokalne serwisy ogłoszeniowe, aż wypatrzyłem <lupa> zniszczone alu o przeciętnym wyglądzie, szybka decyzja i alu kupione <ok> . Co prawda stan ich przy zakupie był dość kiepski, bo ktoś wcześniej je polerował i źle pokrył lakierem co spowodowało brzydkie odłażenie lakieru. Siedziałem nad felgami 10godz, ale udało się doprowadzić je do lepszego stanu, choć do ideału daleko, ale w miarę wolnego czasu postaram się to poprawić. Opony został te co miałem czyli 185/65r14.
Rozmiar felg to 6Jx14 Et35
Proszę oto one:
Tak wyglądały przy zakupie:
![]()
A tak na autko po małej polerce:
![]()
![]()
![]()
01.05.2009
Dziś zawitały na tył ori kierunki od avanta. Jak dla mnie jest super. Teraz brakuje blendy od A90, ale może kiedyś <lol>
![]()
![]()
![]()
Przy okazji kilka fotek po pastowaniu, a że chciałem zrobić zdjęcia w plenerze, to z pastowania nic nie zostało bo mi pył z drogi siadł na całym aucie <mur>
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
05.09.2009
Dziś zawitały chromowe żarówki do białych kierunków przednich. Nie ma już tej pomarańczowej poświaty w lampach.
![]()
![]()
06.09.2009
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
08.09.2009
Do przednich lamp zamiast postojówek wskoczyły białe diody, oraz takie same diody wskoczyły do podświetlenia rejestracji.
Tylko trochę dziwne fotki wyszły, bo postojówki wyglądają jakby świeciły jak światła mijania, w rzeczywistości aż tak jasno nie świecą.
![]()
![]()
![]()
12.09.2009
W autko zagościła blenda z A90 (dzięki Kunik)
![]()
![]()
![]()
02.10.2009r
Dziś po jakimś półgodzinnym rezaniu zagościły przekaźniki świateł mijania. Przed było 12,9V a po jest 13,4V, więc 0,5V mamy gratis. Niestety nie wiem jak świeci w nocy bo nie próbowałem. Pomysł wziąłem oczywiście z forum, a przekaźniki zmieściły się pod obudowa lampy i są przekryte tym "garnkiem".
![]()
![]()
![]()
W autko zawitało także radio CB. Radyjko to TTi TCB-770, a antenka magnesowa hustler IC-100. Radyjko narazie nie zamontowane, ale pewni będzie tak jak koledzy na forum mają, czyli na półce koło nóg kierowcy.
![]()
09.10.2009r
Dziś zrezałem drugie przeciwmgielne w blendzie a także pojawił się spojler. Spojler jest niestety w innym troche kolorze niż auto, bo nie znalazłem farby. Na tyłek brakuje mi jeszcze końcówki wydechu.
![]()
![]()
![]()
16.10.2009
Na pokład wskoczyła nowa kierownica. Jest obszyta skórą, ale trzeba będzie skóre zmienić, bo nie jest w najlepszym stanie.
![]()
zima 2009 - lato 2010
Auto służy do dojeżdżania do pracy i żadne zabiegi upiększające nie są robione. Przebieg miesięcznie rzędu 2,5tys km. Z racji stanu i wieku wymieniłem obie rurki hamulcowe tylne(przegniły :shock: ) i zrobiłem zawieche z przodu.
19.07.2010
Auto zostało sprzedane :roll:
I widze, że ciężko będzie znaleźć godnego następce.(Warunki są cztery: koniecznie diesel (niekoniecznie turboD), tylko grupa Vw/Audi, 4/5 drzwi i fajnie jakby nie było białe).
Pozdrawiam. spiczi[/center]
[b3 1,6d]szara myszka sprzedana :-/
[b3 1,6d]szara myszka sprzedana :-/
Ostatnio zmieniony 27 lip 2010, 12:26 przez spiczi, łącznie zmieniany 58 razy.
no fajerwerkow nie ma,ale plakac tez nie ma co.Ladne i czyste auto.Co do modow to wywal te kierunki z blotnikow,to bedzie dobry poczatek.Co do alusow,to mam niepotrzebne 16ki plus dwie opony,jezeli cie interesuja.Niestety,trzeba je przewiezc do PL
.Pozdrowiska i powodzenia
p.s.
felgi oddam za free :mrgreen:

p.s.
Autko spoko <ok> . Co do kierunków to możesz założyć dymione ale musisz pomalować te ramki w lampach żeby to miało ręce i nogi. Aż się prosi o jakieś alu ale rozumię że nie masz kasy. Przynajmniej załóż jakieś kołpaki wg mnie będzie lepiej. A i jeszcze te kierunki na błotnikach
Byłem ostatnio w twoich okolicach. Co drugi samochód który mijałem to B3 :mrgreen: <ok> Sorki za OT.

Jakbym założył takie fele to bym chyba z miejsca nie ruszył :mrgreen: . Ten silnik jak był nowy to miał 54km, teraz wole nie wiedzieć ile maRoute 66 pisze:.Co do alusow,to mam niepotrzebne 16ki plus dwie opony,jezeli cie interesuja.Niestety,trzeba je przewiezc do PL.Pozdrowiska i powodzenia
![]()
p.s.

Nie da się wywalić tych kierunków bo są dzury wywiercone. Nie wiem co za cym...ł to robił :evil:Route 66 pisze:Co do modow to wywal te kierunki z blotnikow,to bedzie dobry poczatek.
Czemu sądzisz, że moja wygląda ładniej? Trzeba troche czasu, cierpliwości, szampon, troche wody, paste Tempo, szmatke, odkurzacz i fura się błyszczy <mikolaj> . Choć nie ukrywam, że włożyłem w nią troche pracy której nie widać na zdjęciach: konserwacja wszystkich nadkoli i spodu, wyciąganie całego środka i czyszczenie go, wymiana łożysk z tyłu, nowy akumulator, ściąganie tylnego zderzaka i wyczyszczenie tego syfu co z pod kół mi nabiło, remont całego zawiesznia z przodu + tył (500zl czesci z praca mechanika), wymiana linki ręcznego i wiele innych rzeczy. A jeszcze wiele mnie czeka, bo musze wymienić szczęki hamulcowe z tyłu bo są na wykończeniu i remont silnika, bo ten już słabo jeździ i kilka innych rzeczy, ale na wszystko przyjdzie czas <mikolaj> . To co dam rade zrobić sam to stopniowo robie, a to co wymaga dużo kasy narazie czeka na przypływ gotówki. Za fure dałem 2900zł a z tym co już do niego wychodzi koło 5tys. jedank nie żałuje bo wiem, że mam fure i moge na niej polegać <mikolaj> W końcu to AUDI- moje AUDI <mikolaj>maciek122 pisze:spiczi, mnie też nie stać wiec też jeźdzę serią. Powiem ci tak twoja audiczka i tak wygląda ładniej niż moja