[80 B4 AAH] Gdzie jest ecu?
[80 B4 AAH] Gdzie jest ecu?
Witam panowie, jak w temacie, gdzie u siebie w autku znajde sterownik silnika czyli ten cały ecu?
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Re: [80 B4 AAH] Gdzie jest ecu?
Pod nogami pasażera, musisz zdjąć schowek, jest na 4 śruby 8mm, nasadka na małą grzechotkę, potem odpiąć dwa kabelki od podświetlania schowka, dwie wsówki.pimpam pisze:Witam panowie, jak w temacie, gdzie u siebie w autku znajde sterownik silnika czyli ten cały ecu?
- sagem
- Forum Audi 80
- Kontakt:
On powinien być pod wygłuszeniem tak wsadzony.pimpam pisze:sagem, jestes pewien? Bo ostatnio zmienialem kokpit i nie widzialem nic co by wygladalo na ecu albo moze po prostu nie zwrocilem uwagi. A wiesz moze ktory pin jest od spalania?
Pin który to nie wiem, ale jak szukasz sygnału spalania to zółty kabel w półce pod nogami kierowcy. BC podłączasz?
- sagem
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Dokładnie.pimpam pisze:Aaaa jak pod wygluszeniem to tam nie zagladalem, ale mowisz o tym na scianie grodziowej silnika tak?
Sygnał spalania powinieneś znaleźć pod nogami kierowcy, poszukaj sobie tutaj https://audi80.pl/b4-1zrezanie-ac-bc ... t12677.htm , masz napisane gdzie go znaleźć i nie musisz szukać pinów w ECU.pimpam pisze: a tego badziewia nie podłącze tzn mowie o sygnale spalania.
- sagem
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Więc są dwie opcje, pierwsza, którą bym wykluczył to uszkodzone BC, wiesz od kogo kupiłeś? działało?pimpam pisze:Tak tam gdzie jest wskazanie spalania mam 0 i nie wiem czemu
A druga, to że po prostu kabel który znalazłeś nie jest tym odpowiednim, działać to musi i sam też przy podłączaniu się pomyliłem, ale w efekcie końcowym znalazłem odpowiedni kabel.