[80 B4 ABT - ABK (AAE?)] Głowica silnika - spasowanie
[80 B4 ABT - ABK (AAE?)] Głowica silnika - spasowanie
Zaznaczam na poczatku szukalem i nic nie znalazlem na ten temat. <osohozi>
Wiec tak zabralem sie do remontu silnika zwalilem glowice niby ladna piekna zadnych wzerow okazalo sie ze ma pekniecia bedzie sprawdzana szczelnosc (i tak prawdopodobnie szrot)- wiec zastanawia mnie czy glowica od ABK lub AAE(doczytalem sie ze to tez 2.0 tylko stosowana w C4) bedzie pasowala do mojego ABT (roznica w walkach nie gra roli moge przelozyc swoj ) pytam bo od reki moge miec glowice z ABK . Wiem ze kanaliki sa identyczne , moze roznica tkwi jedyni w walkach rozrzadu? :roll:
Wiec tak zabralem sie do remontu silnika zwalilem glowice niby ladna piekna zadnych wzerow okazalo sie ze ma pekniecia bedzie sprawdzana szczelnosc (i tak prawdopodobnie szrot)- wiec zastanawia mnie czy glowica od ABK lub AAE(doczytalem sie ze to tez 2.0 tylko stosowana w C4) bedzie pasowala do mojego ABT (roznica w walkach nie gra roli moge przelozyc swoj ) pytam bo od reki moge miec glowice z ABK . Wiem ze kanaliki sa identyczne , moze roznica tkwi jedyni w walkach rozrzadu? :roll:
- Hołowczyc20
- Audi 80 Klub
- Hołowczyc20
- Audi 80 Klub
Ceny w etce to ceny w euro. W złotówkach możesz mieć podane gdy masz full legalną etke i masz połaczenie z bazami danych Kulczyk-Tradex w poznaniu.Hołowczyc20 pisze:Sprawdzałem w etce to jest głowica z zaworami i wałkiem rozrządu i cena z etki to dokładnie 684.43zł
Pozatym głowica do ABT na 101% nie bedzie dostępna ani w serwisie ani w kulczyk-tradex (główny importer części do VAG) więc sprowadzenie na zamówienie z Niemiec a co za tym idzie to koszty idą w górę.
Do tego dochodzi Oznaczenie w w etce czyli 048 103265 CX
litera X oznacza że trzeba starą głowicę oddać na zamianę czyli tzw Austausch.
pozatym nie wierze zeby komplena głowica (głowica, wałki zawory, sprężyny, uszczelniacze, zabezpieczenia, szklanki) kosztowało niecałe 700 :mrgreen: to byłby cud !
- Hołowczyc20
- Audi 80 Klub
widmo pisze:pozatym nie wierze zeby komplena głowica (głowica, wałki zawory, sprężyny, uszczelniacze, zabezpieczenia, szklanki) kosztowało niecałe 700 to byłby cud !
Ups moje niedopatrzenie,że są to ceny w euro :oops: :oops:
Ps I tak jak pisał kolega Widmo serwis zamawia części w niemczech.I jeszcze raz przepraszam za to małe zamieszanie :oops: :oops: