[80 B4]Jak wyciągnać wkład stacyjki
[80 B4]Jak wyciągnać wkład stacyjki
witam
mam juz wszystko rozebrane bo myślałem ze tylko kostka mi pękła a co sie okazało ułamała sie ta płetwa we wkładce stacyjki.Teraz jak mam wyciągnąć wkładke bez ściagana kolumny?
mam juz wszystko rozebrane bo myślałem ze tylko kostka mi pękła a co sie okazało ułamała sie ta płetwa we wkładce stacyjki.Teraz jak mam wyciągnąć wkładke bez ściagana kolumny?
- Hołowczyc20
- Audi 80 Klub
Zaczne od tego czy masz już zdjęta kierownice i pająka :?: jeśli tak to kolejnym krokiem jest odkręcenie dwóch śrub od kolumny klucz z tego co pamiętam 13.Jak już odkręcisz te śruby to z podrzodu zobaczysz jedną śrubke typu torx odkrecasz ja i możesz już zaczynać wyjmować stacyjke (jest z tym troche gimnasyki).Jak już się z tym uporasz potrzebne będą takie narzędzia jak wiertło 3 wiertarka imadło i śrubokręt.
b3-18-pm-stacyjka-t13410.html
Jak stacyjka będzie na stole rób tak jak masz na zdjęciach.
b3-18-pm-stacyjka-t13410.html
Jak stacyjka będzie na stole rób tak jak masz na zdjęciach.
- Apocalipto
- Forum Audi 80
- Kontakt:
80 B4 1.9 TD AAZ
Witam!
podepnę się pod temat, bo nie wiem, gdzie szukać odpowiedzi.
Znalazłem mnóstwo tematów, dotyczących wymiany stacyjki, kostki, mostkowania przewodow i przekładania pinów, nie tylko na tym forum.
W żadnym poście nie pisało jednak nic o stacyjce w kablem, tzn. moja stacyjka na w obudowie wlutowany oryginalny kabel, ktory byl wpięty kolumny kierownicy do kostki. I tu lipa. Stacyjka nowa nie ma kabla, a na krotko odpala, na krótko, tzn. w ręce, bez montażu, więc martwi mnie ten kabel, zeby rano sie nie okazało, że stoje bez prądu, bo czegos nie podpiąłem i coś wyżerało mi prądek. Załączam fotki i proszę o sugestie Z CZYM TO JEŚĆ?
Dzięki i pozdrawiam serdecznie wszystkich życzliwych.
podepnę się pod temat, bo nie wiem, gdzie szukać odpowiedzi.
Znalazłem mnóstwo tematów, dotyczących wymiany stacyjki, kostki, mostkowania przewodow i przekładania pinów, nie tylko na tym forum.
W żadnym poście nie pisało jednak nic o stacyjce w kablem, tzn. moja stacyjka na w obudowie wlutowany oryginalny kabel, ktory byl wpięty kolumny kierownicy do kostki. I tu lipa. Stacyjka nowa nie ma kabla, a na krotko odpala, na krótko, tzn. w ręce, bez montażu, więc martwi mnie ten kabel, zeby rano sie nie okazało, że stoje bez prądu, bo czegos nie podpiąłem i coś wyżerało mi prądek. Załączam fotki i proszę o sugestie Z CZYM TO JEŚĆ?
Dzięki i pozdrawiam serdecznie wszystkich życzliwych.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- karolas123
- Forum Audi 80
80 B4 1.9 TD AAZ
OKI "chopacy", ale mam inny klucz do stacyjki, dorabiany, w ktorym napewno nie ma immo, ponadto jak napisałem wczesniej, nowa stacyjka z nowa kostką, odpala na krótko, tzn. przed montażem. Wiec wnioskuję ze nie mam immo w nim, przynajmniej JUŻ, a co za tym idzie mógłbym złożyć nowe "zakupy" na stare miejsca i jezdźić? Ta - wynikająca z tego - kostka immo jest nieaktywna, a przynajmiej nie bedzie tworzyć jakichkolwiek problemow elektrycznych?
P.S. Alarm zdemontowałem miesiąc temu, a dopiero tydzień temu zaczely się dziać dziwne rzeczy z samozapalaniem się kontrolek, naprzemian - ładowania, oleju i chłodziwa - i wszystkich razem i braku ladowania, wysiadly swiatla, kierunki, zegary (wszystko w trakcie jazdy). Po dokulaniu sie pod dom, rano juz tylko zagrały przekaźniki, a miernik pokazał magiczne 8,4V <czapa> . Więc? Chyba nie mam immo i moge składać?
P.S. Alarm zdemontowałem miesiąc temu, a dopiero tydzień temu zaczely się dziać dziwne rzeczy z samozapalaniem się kontrolek, naprzemian - ładowania, oleju i chłodziwa - i wszystkich razem i braku ladowania, wysiadly swiatla, kierunki, zegary (wszystko w trakcie jazdy). Po dokulaniu sie pod dom, rano juz tylko zagrały przekaźniki, a miernik pokazał magiczne 8,4V <czapa> . Więc? Chyba nie mam immo i moge składać?
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
B4 80 1.9TD AAZ
Witam. Poskładałem, autko pali, jeździ i nie gaśnie, czyli immo nie ma.
ALE dale swiecą mi się prawie wszystkie kontrolki, nie ma ładowania itd. Innymi słowy, dalej jestem w czarnej ... Bezpieczniki OK. Gdzie i czego szukać? Please help!
ALE dale swiecą mi się prawie wszystkie kontrolki, nie ma ładowania itd. Innymi słowy, dalej jestem w czarnej ... Bezpieczniki OK. Gdzie i czego szukać? Please help!
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80