[Audi 80 B4] ABK by garry+A90B3Q:)
[Audi 80 B4] ABK by garry+A90B3Q:)
Siema
Chciałbym przedstawić wam moje audi 80 z roku 1992 o poj. 2,0 e 115 km o bardzo ubogim wyposażeniu czyli ABS jedynie co było to centralny zamek.Właścicielem jestem od ok 3 lat.
To co zrobiłem:
Ori soczewki+xenon 6000k
Lekka gleba
Alusy 17 cali opony 215/45
Kierownica 3 ramienna z S2, Coupe
Przyciemnione tylne lampy
Przód na wersje V6
Fotele przednie z audi A4
Bra
Radio z DVD + sobwofer wzmak
Elektryczne szyby(przód)
Centralny zamek z allegro+pilot (polecam)
Pomalowanie zacisków
Światła do jazdy dziennej
Plany na przyszłość:
Maska w Carbon
Regeneracja odbłyśnika -- zrobione
Spryski lamp -- zrobione
Zderzak przedni od S2 -- zrobione
Polerka całego auta -- zrobione
Przyciemnić szyby -- zrobione
Czas na fotki stan aktualne.
, , , , , , , , ,
Jakieś foty znalezione w kompie.
, , , ,
Zakończenie sezonu Orneta 07.10.2012
, ,
Korzystając z ładnej pogody umyłem audi i nawoskowałem. Koła zimowe założone.
, ,
Klubowa wlepa.
Wnętrze. Nic jeszcze ciekawego tu nie ma, ale zapewniam że to się zmieni:)
Udało się kupić w normalnych pieniądzach licznik z AC BC plus wyświetlacz temperatury:)
Oczekiwana tapicerka bagażnika
Styczeń 2013
Nowy nabytek Audi 90 Quattro
, ,
Audi kupione dzisiaj za nie wielkie pieniądze teraz co wiem o aucie:
Silnik 2,3E NG
Rok 1990
El.lusterka
Szyberdach
ABS
Grzane fotele
Stan tech zawieszenia dobry silnik suchy. Instalacja gazowa zostanie wywalona. Bardzo długo zejdzie na doprowadzeniu auta do stanu używalności bo w wnętrze jest tak zaniedbane że brakuje słów i oddechu bo tak śmierdzi fajami. Silnik ciężko pali trzeba będzie obejrzeć co mu dolega.
Jadąc sobie spokojnie na szrot po części do quattro na lekkim zakręcie (wąska droga pokryta lodem!) chciałem zjechać bardziej w prawo,zacząłem hamować ciągnęło mnie parę metrów prosto na metalowy słup przed którym zahamowałem na 10 cm głęboki oddech że nie przywaliłem a tu nagle uderzenie w tył reszta na zdjęciach.
, ,
Zderzak S2
Racji wolnego warsztatu powoli ogarniałem audi. Rzeczoznawca już opisał 80 teraz tylko czekam na kasę.
A z QUATTRO dalej się meczę dalej nie trzyma obrotów i jak zgaśnie już jest problem z odpaleniem(gaz wywalony) Dzisiaj trochę pojeździłem i powiem szczerze że ciężko jest opanować Quattro. Jestem zadowolony ze podwozie jest w dobrej kondycji,do wymiany jest tylko sworzeń PP.
Po ostatnim spocie pękła mi sprężyna więc trzeba było wymienić i przy okazji parę drobiazgów. Spręzyny FK amory MTS.
,
Marzec 2013
Dzięki koledze tomkom1 został zamontowany BC i termometr
Korzystając z ładnej pogody zacząłem pogrzebać przy audi...
,
Mały bajer do sprawdzania ciśnienia powietrza.
, ,
Chciałbym przedstawić wam moje audi 80 z roku 1992 o poj. 2,0 e 115 km o bardzo ubogim wyposażeniu czyli ABS jedynie co było to centralny zamek.Właścicielem jestem od ok 3 lat.
To co zrobiłem:
Ori soczewki+xenon 6000k
Lekka gleba
Alusy 17 cali opony 215/45
Kierownica 3 ramienna z S2, Coupe
Przyciemnione tylne lampy
Przód na wersje V6
Fotele przednie z audi A4
Bra
Radio z DVD + sobwofer wzmak
Elektryczne szyby(przód)
Centralny zamek z allegro+pilot (polecam)
Pomalowanie zacisków
Światła do jazdy dziennej
Plany na przyszłość:
Maska w Carbon
Regeneracja odbłyśnika -- zrobione
Spryski lamp -- zrobione
Zderzak przedni od S2 -- zrobione
Polerka całego auta -- zrobione
Przyciemnić szyby -- zrobione
Czas na fotki stan aktualne.
, , , , , , , , ,
Jakieś foty znalezione w kompie.
, , , ,
Zakończenie sezonu Orneta 07.10.2012
, ,
Korzystając z ładnej pogody umyłem audi i nawoskowałem. Koła zimowe założone.
, ,
Klubowa wlepa.
Wnętrze. Nic jeszcze ciekawego tu nie ma, ale zapewniam że to się zmieni:)
Udało się kupić w normalnych pieniądzach licznik z AC BC plus wyświetlacz temperatury:)
Oczekiwana tapicerka bagażnika
Styczeń 2013
Nowy nabytek Audi 90 Quattro
, ,
Audi kupione dzisiaj za nie wielkie pieniądze teraz co wiem o aucie:
Silnik 2,3E NG
Rok 1990
El.lusterka
Szyberdach
ABS
Grzane fotele
Stan tech zawieszenia dobry silnik suchy. Instalacja gazowa zostanie wywalona. Bardzo długo zejdzie na doprowadzeniu auta do stanu używalności bo w wnętrze jest tak zaniedbane że brakuje słów i oddechu bo tak śmierdzi fajami. Silnik ciężko pali trzeba będzie obejrzeć co mu dolega.
Jadąc sobie spokojnie na szrot po części do quattro na lekkim zakręcie (wąska droga pokryta lodem!) chciałem zjechać bardziej w prawo,zacząłem hamować ciągnęło mnie parę metrów prosto na metalowy słup przed którym zahamowałem na 10 cm głęboki oddech że nie przywaliłem a tu nagle uderzenie w tył reszta na zdjęciach.
, ,
Zderzak S2
Racji wolnego warsztatu powoli ogarniałem audi. Rzeczoznawca już opisał 80 teraz tylko czekam na kasę.
A z QUATTRO dalej się meczę dalej nie trzyma obrotów i jak zgaśnie już jest problem z odpaleniem(gaz wywalony) Dzisiaj trochę pojeździłem i powiem szczerze że ciężko jest opanować Quattro. Jestem zadowolony ze podwozie jest w dobrej kondycji,do wymiany jest tylko sworzeń PP.
Po ostatnim spocie pękła mi sprężyna więc trzeba było wymienić i przy okazji parę drobiazgów. Spręzyny FK amory MTS.
,
Marzec 2013
Dzięki koledze tomkom1 został zamontowany BC i termometr
Korzystając z ładnej pogody zacząłem pogrzebać przy audi...
,
Mały bajer do sprawdzania ciśnienia powietrza.
, ,
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2013, 18:03 przez garry99, łącznie zmieniany 31 razy.
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Rafał
- Model: Audi 80 B1
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 6A
Przednie fotele i tak mam z audi a4 znajomy ma pokrowce skorzane juz ponad dwa lata i wyglada to naprawde fajnie. A kupic skorzana tapicerke ori to raczej ciezko.Murdzi pisze:Pokrowce? Przecież całą tapicerkę można już dorwać za rozsądną kasę, w sumie niewiele więcej byś dopłacił niż dasz za te pokrowce...garry99 pisze:Srodek pokaze jak przyjda pokrowce robione na zamowienie a silnik ogarne na urlopie to juz nie dlugo 8-)
Z racji że mam ponad miesiąc urlopu zacząłem trochę dłubać przy swojej niuni. Na początek przyciemniłem halogeny, pomalowałem listwy na zderzakach ogólnie kosmetyka.
Moja pierwsza w życiu polerka końcówka wydechu.
4 dystanse każdy 20 mm
Moja pierwsza w życiu polerka końcówka wydechu.
4 dystanse każdy 20 mm
Ostatnio zmieniony 27 lut 2013, 15:49 przez garry99, łącznie zmieniany 2 razy.