Audi 80 by DŻA :)
Audi 80 by DŻA :)
Jest to wielka następczyni najbardziej ukochanego w rodzince auta - BMW 324 2.0D
Początkowo podchodziłem do Audi sceptycznie, ale po paru "przejażdżkach" wszystko się zmieniło. Auto jest moich teściów, lecz jest moim oczkiem w głowie. Zostało kupione w fatalnym stanie i powoli dostaje drugie życie Jest w nim bardzo dużo do zrobienia, a i zrobione nie mało. Ma dzwon na prawym tylnym boku. Jest mało widoczny, ale wkurzający. Zostanie tak, do puki panowie z serwisu nie będą ode mnie żądać 1/10 wartości auta za wyklepanie kawałka blachy...
Specyfikacja ogólna (czyli tyle, ile może wiedzieć laik ) :
Audi 80 B3
Pierwsza rejestracja - 1991r.
Silnik: 1,8 Benzyna + LPG (Bardzo mocny jak na swoją pojemność)
Auto alarm
Centralny zamek
El. Szyby
Szyberdach
Wspomaganie kierownicy
Welurowa tapicerka
Alufelgi
Dobre nagłośnienie - 4 Mocne głośniki
Auto jak na razie sprawuje się znakomicie. Jedyny teraz gryzący mankament, to źle wyregulowana instalacja LPG (jak jest za zimno trzeba go rozgrzewać bo nie ruszy).
Trochę pracy, samozaparcia i będzie jak nowy!!
Początkowo podchodziłem do Audi sceptycznie, ale po paru "przejażdżkach" wszystko się zmieniło. Auto jest moich teściów, lecz jest moim oczkiem w głowie. Zostało kupione w fatalnym stanie i powoli dostaje drugie życie Jest w nim bardzo dużo do zrobienia, a i zrobione nie mało. Ma dzwon na prawym tylnym boku. Jest mało widoczny, ale wkurzający. Zostanie tak, do puki panowie z serwisu nie będą ode mnie żądać 1/10 wartości auta za wyklepanie kawałka blachy...
Specyfikacja ogólna (czyli tyle, ile może wiedzieć laik ) :
Audi 80 B3
Pierwsza rejestracja - 1991r.
Silnik: 1,8 Benzyna + LPG (Bardzo mocny jak na swoją pojemność)
Auto alarm
Centralny zamek
El. Szyby
Szyberdach
Wspomaganie kierownicy
Welurowa tapicerka
Alufelgi
Dobre nagłośnienie - 4 Mocne głośniki
Auto jak na razie sprawuje się znakomicie. Jedyny teraz gryzący mankament, to źle wyregulowana instalacja LPG (jak jest za zimno trzeba go rozgrzewać bo nie ruszy).
Trochę pracy, samozaparcia i będzie jak nowy!!
- Daniello85
- Audi 80 Klub
W sumie racja Się rozpędziłem z tymi szybami
A co maski. Ponoć z przodu nie był bity, co się potem okazało ma rzeczywiście inną maskę, oraz widać na oko, że cała prawa strona z przodu była wymieniana (innny odcień lakieru). Uszczelki świateł są do wymiany, bo ich stan nie pozwala nawet na reaniamcje. Ostatnio zauwarzyłem, że lewe światło jest wyżej od prawego o jakieś pół centymetra.Potwierdza to też stan chłodnicy, której prawie nie ma i nowy wiatrak.
Ale cóż. Nie ja kupowałem to auto...
Z najnowszych newsów:
Po wczorajszych opadach deszczu, znalazłem wode we wnętrzu. Kapała sobie z lusterka.
Morał?:
Do wymiany uszczelka przedniej szyby..
A co maski. Ponoć z przodu nie był bity, co się potem okazało ma rzeczywiście inną maskę, oraz widać na oko, że cała prawa strona z przodu była wymieniana (innny odcień lakieru). Uszczelki świateł są do wymiany, bo ich stan nie pozwala nawet na reaniamcje. Ostatnio zauwarzyłem, że lewe światło jest wyżej od prawego o jakieś pół centymetra.Potwierdza to też stan chłodnicy, której prawie nie ma i nowy wiatrak.
Ale cóż. Nie ja kupowałem to auto...
Z najnowszych newsów:
Po wczorajszych opadach deszczu, znalazłem wode we wnętrzu. Kapała sobie z lusterka.
Morał?:
Do wymiany uszczelka przedniej szyby..
- Fantomas_29
- Forum Audi 80
- Kontakt:
kiedys tez miałem taka B3 była fajna i wogóle a pózniej jak sie okazało nie miała dachu całej lewej strony i uwierzcie mi nie było w niej takiej rzeczy która nie była by odkrecana lub ruszana. Takie auta to istne skarbonki. Po jakims czasie tez zaczeła mi leciec woda koło lusterka. Stwierdziłem ze lepiej ja było sprzedac i kupic piekne B4 z niemiec. Teraz jestem zadowolony. A Ty zastanów sie czy masz czas checi i nerwy zeby to wszytsko zrobic. Pozdrawiam Maniak Audi
Ja właśnie się boję nawet myśleć o wozie z Niemiec.
Jakoś nie wierzę, że jest tak jak zawsze piszą pośrednicy:
-Auto bezwypadkowe
-150 tyś. przebiegu
-Serwisowane w ASO
-Dziadek Helmut kupił sobie 2,5 litrowego benzyniaka, tylko po to, aby w niedziele wyjechać z garażu i udać się na przejażdżkę do kościoła z babcią Helgą.
Zazwyczaj takie auta są zajechane na maksa, po czołówce i garażu nie widziały na oczy. Właściciel przekręcał 10 razy licznik. Znajomy blacharz zaszpachlował co się da, w silniku zmienili wyjechany przegub, olej na "Shell Felix" aby auto tylko pojeździło rok. A potem się okazuje - krzywa rama, ustawianie zbieżności co miesiąc, odpadająca szpachla i pan złomiarz zacierający ręce.
Polak też może nas zrobi w konia, ale potem wiadomo gdzie go szukać, a tak pośrednik powie, że on sprzedał to co mu zadeklarowano i możemy się pocałować w portfel.
Jeszcze nie dorosłem do takich rozrywek
Jakoś nie wierzę, że jest tak jak zawsze piszą pośrednicy:
-Auto bezwypadkowe
-150 tyś. przebiegu
-Serwisowane w ASO
-Dziadek Helmut kupił sobie 2,5 litrowego benzyniaka, tylko po to, aby w niedziele wyjechać z garażu i udać się na przejażdżkę do kościoła z babcią Helgą.
Zazwyczaj takie auta są zajechane na maksa, po czołówce i garażu nie widziały na oczy. Właściciel przekręcał 10 razy licznik. Znajomy blacharz zaszpachlował co się da, w silniku zmienili wyjechany przegub, olej na "Shell Felix" aby auto tylko pojeździło rok. A potem się okazuje - krzywa rama, ustawianie zbieżności co miesiąc, odpadająca szpachla i pan złomiarz zacierający ręce.
Polak też może nas zrobi w konia, ale potem wiadomo gdzie go szukać, a tak pośrednik powie, że on sprzedał to co mu zadeklarowano i możemy się pocałować w portfel.
Jeszcze nie dorosłem do takich rozrywek