arekkrosno, dyfer zapinam w czasie jazdy,ale rzadko powinno się na postoju.Oczywiście dyfer zapięty tylko na śniegu na asfalcie broń boże.Bez zapiętego w trakcie szybkiej jazdy na śniegu autko ma większą tendencje do podsterowności.Z zapiętym można latwo wywoływać nadsterowność na śniegu(gazem) i wtedy to auto zaczyna jechać.Niestety ostatnio przegapiłem wskaznik temp.lecialem bokiem na zapiętym dyfsze jakieś 10-12min nonstop na dokręconym 2 (na zamkniętym rondzie-droga w budowie) i jeb...rozszczelnila się chłodnica i chlusnoł chłodniczy do kabiny...

temp.-15 i musze się szarpać pod blokiem)
[ Dodano: 2009-01-12, 20:59 ]
Gaz jest podciśnienówka niestety,czeka na BLOS.Co do wskazników...polemizował bym z tym "ori" jakiś czas temu pytalem na forum o umieszczenie czujnika temp.oleju i wszyscy grzmieli że w magistrali olejowej(pompie) i tylko tam.Okazuje się że inżynierowie audi umieszczali ten czujnik stosunkowo sporadycznie w misce olejowej...a że na forum nikt o tym nie słyszał to mi pisali że przeróbka

Teraz auto wygląda tak:
https://audi80.pl/viewtopic.php?t=23536
Dopiero co wpakowalem kase w kpl.nowych zimówek,renowacje felg O.Z. fartuchy więc detale typu kiera czekają,najpierw technika potem wygląd.Lampy zespolone albo drogie albo połamane ze skorodowanymi odbłośnikami za 380zł sztuka nówki więc 200zł za używke to żart.Gaz w 90 to profanacja?Czego?Sorki dla mnie profanacją jest pipa za kółkiem w rasowym wózku,taki frajer co to się lansuje pod knajpą opowiada niestworzone historie o sobie jako driverze a jak przychodzi co do czego to go chłopaczki w maluchach na popularce objerzdżają ;-)Jak bym miał autko na weekend to pewno 2.2 turbo by chodzilo a że dużo jeżdże to lpg leje.
[ Dodano: 2009-01-12, 21:02 ]
Nagrzewnica miało być nie chłodnica... :roll: