Audi B3 1.6 TD Intercooler SB -> " R.I.P. " :(
Mechanika wprawie zrobiona, nie moge znaleść przyczyny stukania z prawej strony z przodu, odgłos jest taki jakby półoś stukała o jakiś pusty w środku profil stalowy, wczoraj zmieniałem tuleje wachacza więc wszystko dokładnie obadałem, ale może coś ominełem bo to w sumie moje pierwsze Audi, więc jak ktoś wie co to może być to prosze o info. Stukanie to pojawia się przy spokojnej jeździe tak między 40-60km/h i na biegu jałowym przy tej samej predkości, przy dodawaniu gazu i chamowaniu nic się nie dzieje ani niema żadnych odgłosów.
Chciałbym ładne alu i wogule pare dodatków, ale niestety nie pozwalają mi na to fundusze, mam rodzine, kredyty i auto kture restauruje od podstaw, a Audi jest moim rodzinnym autem, oczywiście o Audi też się troszcze zresztą wszystko można wyczytać w temacie:)
[ Dodano: 2008-11-04, 22:57 ]
Audi nareszcie jest sprawne w 99% jednak nie obyło się bez walki:
-łożyska które kupiłem według katalogu okazały się za małe, po sprawdzeni mam takie same łożyska jak w B3 z silnikiem 2.3B :shock:
-jakiś pseudo mechanik przykręcając szpilki od zacisków dał je na klej i wymiana klocków i tarcz razem z łożyskami potrwała 9 godz.
Z resztą poszło śpiewająco, było też małe rezanko zamontowałem panele LED ( kwadrat z 4 LED ) nad nogami z przodu
Zostało mi jeszcze 8 paneli LED więc trzeba pomyśleć gdzie je upchnąć
[ Dodano: 2008-11-04, 22:57 ]
Audi nareszcie jest sprawne w 99% jednak nie obyło się bez walki:
-łożyska które kupiłem według katalogu okazały się za małe, po sprawdzeni mam takie same łożyska jak w B3 z silnikiem 2.3B :shock:
-jakiś pseudo mechanik przykręcając szpilki od zacisków dał je na klej i wymiana klocków i tarcz razem z łożyskami potrwała 9 godz.
Z resztą poszło śpiewająco, było też małe rezanko zamontowałem panele LED ( kwadrat z 4 LED ) nad nogami z przodu
Zostało mi jeszcze 8 paneli LED więc trzeba pomyśleć gdzie je upchnąć
Ostatnio zmieniony 25 sty 2009, 00:21 przez Henry, łącznie zmieniany 1 raz.
- przemko1982
- Audi 80 Klub
Nareszcie mogę się pochwalić końcowym efektem mojego rezania przy Audi.
Najgorzej było z rezanim obrotka gdyż jest od od wersji TDI, ale dzięki pomocy Czarkaj dałem rady, potem pomyślałem że jak już jest obrotek to przydadzą się też ringi od Dido i tak wczoraj założyłem ringi i teraz jest miód malina <ok>
Najgorzej było z rezanim obrotka gdyż jest od od wersji TDI, ale dzięki pomocy Czarkaj dałem rady, potem pomyślałem że jak już jest obrotek to przydadzą się też ringi od Dido i tak wczoraj założyłem ringi i teraz jest miód malina <ok>
Ostatnio zmieniony 20 gru 2008, 18:17 przez Henry, łącznie zmieniany 1 raz.