Audi B4 8C ABT by MioDek
- karolas123
- Forum Audi 80
- karolas123
- Forum Audi 80
Więc tak.... dziś o świcie motórr został odpalony :mrgreen: co prawda bez wydechu, ale chodził... Zjechałem z kanału, zrobiłem rundę wokół warsztatu i wjechałem na podnośnik co by sztrumienicę założyć :mrgreen:
Żadnej fuszerki nie odwalamy Jak robić to robić wszystko i na glanc na cześciach z górnej półki...
Panewka na korbie poszła... troszki ją spłaszczyło i poszerzyło o 2mm
Do wymiany poszła też pompa olejowa ~ 470 Pln
Jeszcze 4 drobne naprawy są do wykonania <lupa>m.in nagrzewnica <cieszy>
Żadnej fuszerki nie odwalamy Jak robić to robić wszystko i na glanc na cześciach z górnej półki...
Panewka na korbie poszła... troszki ją spłaszczyło i poszerzyło o 2mm
Do wymiany poszła też pompa olejowa ~ 470 Pln
Jakoś nie było okazji wcześniej się za to zabrać :mrgreen:pandamix pisze:patrz po roku czasu założył czujnik
Mój mechanik... ja byłem tam od brudnej roboty... "Młody wyczyść to, wyczyść tamto... Przykręć to... jedź po piankę <pijak> "Łukasz powiedz a kto ci to robi?? Czyżbyś miał fach w ręku? :roll:
Jeszcze 4 drobne naprawy są do wykonania <lupa>m.in nagrzewnica <cieszy>
Mechanik mi mówi... pasowało by zmienić i tą nagrzewnicę... ale nie ma na to czasu (zawalony robotą jest) i tak mu się w grafik wepchałem z motorem :mrgreen:
Mówię dobra ja sobie to wymienię sam... ja wole nagrzewnicę wymieniać jak przy tym motorze dłubać :mrgreen:
Mówię dobra ja sobie to wymienię sam... ja wole nagrzewnicę wymieniać jak przy tym motorze dłubać :mrgreen:
Panie pełne 90 PSów <tance>grinch pisze:... Czyli będzie Seria ABT i tylko zmiany wizualne :?:
u Ciebie tez mi problem dlubania,ile tego silnika,pół V-ki zobacz sobie pełna V-kę mówię o V8
albo jeszcze lepiej jak ja z mechanikiem rozbieralem Leylanda sw-600? wtajemniczeni będa wiedzieć co to za motor
albo jeszcze lepiej jak ja z mechanikiem rozbieralem Leylanda sw-600? wtajemniczeni będa wiedzieć co to za motor
Ostatnio zmieniony 03 lip 2010, 19:49 przez pandamix, łącznie zmieniany 1 raz.
Sandał i do przodu <czesiek> Docieranie oczywiście na PB, zrobi się 1500 km i zaleje półsyntetyk :mrgreen:levis1991 pisze:wiesz w ogóle jak dobrze dotrzec?
Chodziło mi o to że ja nie przepadam za dłubaniem w oleju/smarach... wole coś czyściejszego :mrgreen:
Teraz to nawet oleju nie mogę sprawdzić... bo ja na miarce jest niewidoczny taki cholernik czysty <rotfl2>