Audi B4 ABT
Audi B4 ABT
Witam.
Nadszedł czas przedstawienia mojego nowego nabytku jakim jest B4ka z ABT i automatem. auto z roku 1993 od ponad roku w rodzinie. Auto w 100% oryginale. Nigdy nie bite lakier w oryginale. Z wypasu..... nic.... full wypas manual istna bida... mianowicie wspomagaczka ABS i automat. Przebieg 264tys. Silnikowo całkiem dobrze. Skrzynia zmienia biegi tak jak powinna redukuje (momentami o 2 w dół) zmienia itd przełącznik sport działa. Stan ocenia na bardzo dobry. Ma kilka mankamentów mianowicie ułamana jedna listewka pod przednią lampą (ktoś potrzebował i jak zdejmował bez mojej wiedzy to ułamał) i dziurka w tylnym kloszu. niedawno zmieniony olej na mobil1 i wszystkie filtry plus uszczelka z pod dekla zaworów. Samochód trafił do mnie wyjątkowo szczęśliwie i za małe pieniądze. Dziadek chciał ją sprzedać ale zawsze coś się działo. Ktoś dawał za mało a to kolor a to automat.... W końcu ja sprzedałem swoje auto i dziadek zapytał czy nie chce audi od niego... Odpowiedź była twierdząca więc mi ją sprzedał... za 3tys zł więc uważam że okazja niebywała... teraz czas na małe modyfikacje na wstępie zrobie audio bo to co jest jest nie godne włączenia nawet w polonezie
Oto kilka fotek tak na poczatek.
Nadszedł czas przedstawienia mojego nowego nabytku jakim jest B4ka z ABT i automatem. auto z roku 1993 od ponad roku w rodzinie. Auto w 100% oryginale. Nigdy nie bite lakier w oryginale. Z wypasu..... nic.... full wypas manual istna bida... mianowicie wspomagaczka ABS i automat. Przebieg 264tys. Silnikowo całkiem dobrze. Skrzynia zmienia biegi tak jak powinna redukuje (momentami o 2 w dół) zmienia itd przełącznik sport działa. Stan ocenia na bardzo dobry. Ma kilka mankamentów mianowicie ułamana jedna listewka pod przednią lampą (ktoś potrzebował i jak zdejmował bez mojej wiedzy to ułamał) i dziurka w tylnym kloszu. niedawno zmieniony olej na mobil1 i wszystkie filtry plus uszczelka z pod dekla zaworów. Samochód trafił do mnie wyjątkowo szczęśliwie i za małe pieniądze. Dziadek chciał ją sprzedać ale zawsze coś się działo. Ktoś dawał za mało a to kolor a to automat.... W końcu ja sprzedałem swoje auto i dziadek zapytał czy nie chce audi od niego... Odpowiedź była twierdząca więc mi ją sprzedał... za 3tys zł więc uważam że okazja niebywała... teraz czas na małe modyfikacje na wstępie zrobie audio bo to co jest jest nie godne włączenia nawet w polonezie
Oto kilka fotek tak na poczatek.
wymiane automatu na manual już przerabiałem z ojcem niejednokrotnie. zmieniać nie zamierzam lubie automaty to już 3-ci automat w domu. 2 pozostałe to bmw E30 i VW transporter T3 który jest totalnym rodzynkiem... nie dość że automat to jeszcze 2.1 boxer na wtrysku... 98km i pali kapcia jak głupi :mrgreen: a co do audi.... ja nie narzekam na miasto wystarcza w trase na co dzień się nie jeździ więc może być tylko spalanie ma koszmarne... od 16 do 19 gazu... dlaczego tak dużo? ma ktoś taką konfiguracje u siebie? mianowicie LPG ABT+asb? (asb=automat) kolega ma wersje 115 konną w manualnej skrzyni i sekwencji i pali jeszcze weselej od 18 do 20 tylko to mi się nie podoba w niej reszta pozytyw no może jeszcze brak elektryki i kiepska wentylacja wnętrza a mianowicie nawiew na szybe przednią zbyt wąski moim zdaniem.... ale idzie przywyknąć...
-
- Forum Audi 80
krzysiek198919 pisze:Bardzo fajne audi, tez miałem z silnikiem ABT ale trochę słabe było, a ty jeszcze automat masz nie przeszkadza ci to
szczerze? przesiadłem się z nubiry 2.0 która katalogowo miała 9 sekund do setki i mniej więcej tak wychodziła. teraz katalogowo 15.9.... możesz sobie chyba sam odpowiedzieć jak się z tym czuje. ale powoli się przyzwyczajam. poza tym mam 19 pkt więc troche pokory na pewno mi nie zaszkodzi. poza tym za 3000zł?? moge jeździć i ABT w automacie. co nie zmienia faktu że jak bym miał wybierać silnik to wybrał bym na pierwszym miejscu TDI zaraz po nim 2.3 i 2.6 w quattro