[B4 ABC] Audi b4 quattro reanimacja
- cyrano99
- Forum Audi 80
- Kontakt:
[B4 ABC] Audi b4 quattro reanimacja
Witam, forum czytam od dosc dawna , ale dopiero teraz zebralem sie zeby zrobic swoja galerię. Jezdzilem jakis czas audi b3 pp , niedawno nabylem b4 quattro abc w oplakanym stanie i chcialbym podzielic sie zdjeciami z jej reanimacji . Miłej lektury pozdr.
1 dzien po zakupie
z tyłu urocze lampy
auto z jednej stony lekko pogniecione , praktycznie caly bok poobijany , udało sie kupic drzwi w kolorze obeszlo sie bez lakierowania , oba blotniki niestety trzeba bylo (przedni wymienic) i malowac
auto poskladalem do kupy , zeby moglo przemiescic sie do lakiernika , nowe koła DEZENT 16' , atrapa TUNING- SIATA wymieniona na FK .
niestety okazało sie ze prawy mcpherson jest lekko skrzywiony - wraz z kumplem Bartkiem wymieniamy :P:P
W koncu ORI Hella lampy na tył
no i polerka :)
Boczki zostały pociete w bestialski sposób, zamontowano mega glosniki , na szczescie udało sie dostac drugie bez skóry i drewna trzeba bylo tylko troche sie pobawic w tapicera i udało sie powrocic do oryginału
Efekt koncowy , z racji iz mialem 8 szt boczków załozyłem podwójne wygłuszenia - a co mi tam
Komplet tulei tylnego wahacza (bezcenne) i łożyska tył. Jutro wymieniamy...
Obecnie auto wygląda tak , czekam juz 2 miesiace na lampy USA/JAPAN które nie moga dopłynąc z usa przez nierzetelna firme kurierską...
No i doszły upragnione USy!! auto brudne ale trudno , nie o lakier teraz tu chodzi
Zimowy wypad
1 dzien po zakupie
z tyłu urocze lampy
auto z jednej stony lekko pogniecione , praktycznie caly bok poobijany , udało sie kupic drzwi w kolorze obeszlo sie bez lakierowania , oba blotniki niestety trzeba bylo (przedni wymienic) i malowac
auto poskladalem do kupy , zeby moglo przemiescic sie do lakiernika , nowe koła DEZENT 16' , atrapa TUNING- SIATA wymieniona na FK .
niestety okazało sie ze prawy mcpherson jest lekko skrzywiony - wraz z kumplem Bartkiem wymieniamy :P:P
W koncu ORI Hella lampy na tył
no i polerka :)
Boczki zostały pociete w bestialski sposób, zamontowano mega glosniki , na szczescie udało sie dostac drugie bez skóry i drewna trzeba bylo tylko troche sie pobawic w tapicera i udało sie powrocic do oryginału
Efekt koncowy , z racji iz mialem 8 szt boczków załozyłem podwójne wygłuszenia - a co mi tam
Komplet tulei tylnego wahacza (bezcenne) i łożyska tył. Jutro wymieniamy...
Obecnie auto wygląda tak , czekam juz 2 miesiace na lampy USA/JAPAN które nie moga dopłynąc z usa przez nierzetelna firme kurierską...
No i doszły upragnione USy!! auto brudne ale trudno , nie o lakier teraz tu chodzi
Zimowy wypad
Ostatnio zmieniony 23 sty 2012, 11:07 przez cyrano99, łącznie zmieniany 12 razy.
- wampir1988
- Audi 80 Klub
- cyrano99
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Dziekuje raz jeszce za opinie , lampy US znalazłem tak jak piszesz na amerykanskim ebayu , w stanach mam kumpla który załatwił juz reszte (kupił, odebrał zapakował wysłał). Ze wzgledu na koszty wysyłki zostały wysłane droga morską i z tąd tyle problemów w miedzy czasie, podobniez jutro-pojutrze mam je dostac :):):):) . Jak tylko dostane od razu wrzuce fotki . oreintujecie sie moze czy trzeba jakos tam powiekszac otwory w klapie na te lampy ?
Nie, nic nie trzeba, tak jak pisze Słonik, wszystko pasuje w ori miejsca po starych lampach i nawet oprawki żarówek pasują. Jedyne co będziesz musiał przełożyć ze starych lamp (jeśli w tych US'ach ich nie będzie) to uszczelki, ale z europejskich lamp też pasują P&P
A powiedz mi ile cię wyszła ta cała wysyłka USA-USA + USA-POLSKA :?:
A powiedz mi ile cię wyszła ta cała wysyłka USA-USA + USA-POLSKA :?: