Audi Coupe B3
Audi Coupe B3
Witam kolegów i koleżanki
Chciałabym przedstawić Wam moje Maleństwo :lol:
Audi Coupe z końca 88roku, z silnikiem NG 2.3 100KW (136KM) z instalacją gazową.
W jej posiadanie weszłam na samym początku roku.
Wyposażenie:
*wspomaganie układu kierowniczego
*elektryczne lusterka
*elektryczne szyby przód (zostały przerobione)
*jasna, welurowa tapicerka
*podgrzewane przednie siedzenia
*centralny zamek
*worek na narty
*skórzana kierownica Audi Sport
*alufelgi ze sporym rantem+opony zimowe 205x55 R16 -NIE POLECAM! odbiera frajde z jazdy...
Może wyposażenie jest niespecjalne ale samo Audi robi wrażenie
Zrobione dotychczas:
*kompletny rozrząd
*pompa hamulcowa
*rozrusznik
*alternator
*wymiana olejów+filtry
*zimering (była wyciągana skrzynia)
*uszczelnienie silnika
*termostat
*zmieniony znaczek na grillu  poprzedni zjadł ząb czasu
*więcej nie pamiętam
W niedalekiej przyszłości:
*za wysokie obroty-trzyma około 1400
*opony-może wreszcie będą odpowiednio dobrane do szerokości felg, bo na razie tylko wygląda świetnie ale już nie jest tak kolorowo na drodze…
*zmiana ze zwykłego kluczyka na scyzoryk/pilota
*podgrzewanie tylniej szyby i fotela pasażera
*zderzak od S2-mam ale musze dać do malowania i przełożyć
*i pewnie dam całe autko do lakierki przed wakacjami
Kilka zdjęć z końca stycznia
17.02.2010
bliskie spotkanie zaparkowanej Audi z lawetą :evil:
Audi po dwóch miesiącach doczekała sie przerejestrowania i dostała tablice godne "90"
(jeszcze nie dokońca zrobiona poprzerysowaniu)
Chciałabym przedstawić Wam moje Maleństwo :lol:
Audi Coupe z końca 88roku, z silnikiem NG 2.3 100KW (136KM) z instalacją gazową.
W jej posiadanie weszłam na samym początku roku.
Wyposażenie:
*wspomaganie układu kierowniczego
*elektryczne lusterka
*elektryczne szyby przód (zostały przerobione)
*jasna, welurowa tapicerka
*podgrzewane przednie siedzenia
*centralny zamek
*worek na narty
*skórzana kierownica Audi Sport
*alufelgi ze sporym rantem+opony zimowe 205x55 R16 -NIE POLECAM! odbiera frajde z jazdy...
Może wyposażenie jest niespecjalne ale samo Audi robi wrażenie
Zrobione dotychczas:
*kompletny rozrząd
*pompa hamulcowa
*rozrusznik
*alternator
*wymiana olejów+filtry
*zimering (była wyciągana skrzynia)
*uszczelnienie silnika
*termostat
*zmieniony znaczek na grillu  poprzedni zjadł ząb czasu
*więcej nie pamiętam
W niedalekiej przyszłości:
*za wysokie obroty-trzyma około 1400
*opony-może wreszcie będą odpowiednio dobrane do szerokości felg, bo na razie tylko wygląda świetnie ale już nie jest tak kolorowo na drodze…
*zmiana ze zwykłego kluczyka na scyzoryk/pilota
*podgrzewanie tylniej szyby i fotela pasażera
*zderzak od S2-mam ale musze dać do malowania i przełożyć
*i pewnie dam całe autko do lakierki przed wakacjami
Kilka zdjęć z końca stycznia
17.02.2010
bliskie spotkanie zaparkowanej Audi z lawetą :evil:
Audi po dwóch miesiącach doczekała sie przerejestrowania i dostała tablice godne "90"
(jeszcze nie dokońca zrobiona poprzerysowaniu)
Ostatnio zmieniony 04 mar 2010, 16:45 przez Ulala, łącznie zmieniany 1 raz.
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80
Była na otomoto/allegro przez chwile (czesciowo juz zrobiona). Sama ja wystawialam. W jej posiadanie weszlam na poczatku stycznia. Sprzedałam BMW serii 7 z 1993 w budzie jeszcze E32 na bardzo bogatym wyposazeniu. Bylam przyzwyczajona do duzych samochodow i nie moglam sie odnalezc w malej coupetce ale to juz sie zmienilo Na dodatek musialam juz na poczatku wlozyc w nia kolo 2tysiecy na same czesci bez robocizny.
Dopiero po doprowadzeniu jej do obecnego stanu spodobala mi sie jazda nia
Odpalała tylko na gazie, zeby jechac trzeba bylo ją porzadnie rozgrzac, gasła nie wrkęcała się w obroty, lał sie płyn chłodniczy (ktoś nie wymienił pompy wody przy rozrządzie), nie było hamulców mimo że klocki tarcze są nowe - pompa hamulcowa padła przez zapominanie o wymianie płynu... olej lał sie z silnika i zimeringa przy skrzyni - w aucie było mnóstwo dymu i smrodu :evil:
Na szczescie to juz przeszłość
Gdy juz ja polubiłam koleś z lawetą nie zmiescil sie w zakrecie i zachaczyl moja zaparkowana Audi przerysowujac od drzwi do zderzaka (dodaje zdjecie). Wiec znowu byl problem. Ale odszkodowanie wpłynęło i znów jest piękna:)
Nikt nie mówił że bedzie kolorowo. Wole problemy niż jeżdzić micra... :mrgreen:
Dopiero po doprowadzeniu jej do obecnego stanu spodobala mi sie jazda nia
Odpalała tylko na gazie, zeby jechac trzeba bylo ją porzadnie rozgrzac, gasła nie wrkęcała się w obroty, lał sie płyn chłodniczy (ktoś nie wymienił pompy wody przy rozrządzie), nie było hamulców mimo że klocki tarcze są nowe - pompa hamulcowa padła przez zapominanie o wymianie płynu... olej lał sie z silnika i zimeringa przy skrzyni - w aucie było mnóstwo dymu i smrodu :evil:
Na szczescie to juz przeszłość
Gdy juz ja polubiłam koleś z lawetą nie zmiescil sie w zakrecie i zachaczyl moja zaparkowana Audi przerysowujac od drzwi do zderzaka (dodaje zdjecie). Wiec znowu byl problem. Ale odszkodowanie wpłynęło i znów jest piękna:)
Nikt nie mówił że bedzie kolorowo. Wole problemy niż jeżdzić micra... :mrgreen:
- barto-team
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Czarne Coupe <ok> na lato walniesz polerke i będzie miazga! Wiem bo sam mam
Co do wnętrza, to ten opadnięty plastik tunelu środkowego dość łatwo naprawić, więc działaj. Odkręć go,nałóż a aby nie opadł przykręcając naciskaj tunel w str pasażera. Wówczas na śrubie (+podkładka) fajnie ułożysz ten plastik do konsol.
Gdzie masz przyciski otwierania szyb? Bo widzę zlikwidowane korby a przycisków niet ;>
Drewno mi się nie podoba, felgi również. Ale to tylko drobiazgi zależne od gustu.
Gratuluję samochodu! Świetny materiał na lansowów ;]
Trzeba się skrzyknąć i zrobić foto-spota czarnych Coupe
Co do wnętrza, to ten opadnięty plastik tunelu środkowego dość łatwo naprawić, więc działaj. Odkręć go,nałóż a aby nie opadł przykręcając naciskaj tunel w str pasażera. Wówczas na śrubie (+podkładka) fajnie ułożysz ten plastik do konsol.
Gdzie masz przyciski otwierania szyb? Bo widzę zlikwidowane korby a przycisków niet ;>
Drewno mi się nie podoba, felgi również. Ale to tylko drobiazgi zależne od gustu.
Gratuluję samochodu! Świetny materiał na lansowów ;]
Trzeba się skrzyknąć i zrobić foto-spota czarnych Coupe