Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Audiola 80 B3 - Czerwona Diablica - zamiana na czarne coupe

Zamknięte ale dostępne tematy, własnych zdjęć samochodów do obejrzenia.
MJ
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Audiola 80 B3 - Czerwona Diablica - zamiana na czarne coupe

Post autor: MJ » 05 sie 2009, 19:36

Witam Wszystkich
przedstawię Wam swoją Audiole jak na razie w stanie nie ukrywając nie najlepszym :roll:
autko swoje przeżyło (np. dachowanie) ale myślę że przy odrobinie poświęcenia będzie dobrze :mrgreen: a jest to moja pierwsza fura więc na pewno poświecę jej nie jeden weekend :mrgreen: a więc do rzeczy:

Audi 80 B3
1990 rocznik
silniczek 1.6 E + LPG (70 km)
przebieg 287 tys.
bajerów żadnych nie ma niestety

oto kilka fotek zaraz po przejęciu audioli w moje dłonie :mrgreen: (lepszych jak na razie nie posiadam)

Obrazek Obrazek Obrazek

a to już fotki po mojej małej ingerencji w audiole:

Obrazek Obrazek

Obiecałem fotki wnętrza, oto i one:

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
jak widać na zewnątrz nie jest dobrze, ale w środku jest jeszcze gorzej :-/

a tak przy okazji pochwale się felami które zakupilem nie dawno <ok> , oczywiście są do odnowienia, ale jak dla mnie prezentują się dobrze :mrgreen:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

mała wycieczka do lasu i przy okazji pare fotek :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

troche czasu mineło, i troche rzeczy się pozmieniało w audioli :mrgreen: między innymi podsufitka wymieniona oraz boczki w dzwiach, a do tego pojawił sie nowy (prawie nowy) tłumnik :mrgreen:
Obrazek Obrazek

dwu rurka będzie podniesiona jeszcze do góry, ale to dopiero jak bede się bawił z katalizatorem to i z końcem wydechu się troche pomęcze :mrgreen:
więcej zdjęc wrzuce troche pożniej :-)

co zrobiłem jak na razie:
- wymienione głośniki z przodu (stare nie dawały już rady)
- założone białe kierunki
- założone radio JVC KD-G632
- próba przyciemnienia szyb (niestety do poprawy, ten kto przyciemniał, wie że nie jest łatwo)
- próba przywrócenia błysku lakieru, efekt był piorunujący - bez K2 TEMPO nie dało by rady
- założenie felg 15' z oponkami Nokian 205/60
- założone głośniki 16/9 na tylnej pułce

co jeszcze do zrobienia:

- opuścić na glebe
- wymienić podsufitke
- założyć kubełkowe fotele
- wydech sportowy
- ringi na zegary
- obrotek też się przyda
- dołożyć listwy na drzwiach
- wymiana podświetlenia zegarów
- zawsze chciałem mieć fure odpalaną po przez naciśnięcie przycisku - może się uda zrobić
- jakiś lepszy sprzęt grający, ten co mam daje rade ale zawsze może być lepiej a do tego jakas skrzynka by się przydała
- no i oczywiście położyć nowy lakier
- a po za tym wszystkie prace związane z prawidłowym funkcjonowaniem małej ale jakże żywej jednostki napędowej :-D

... stało się czerwoną audiole zastąpiła o dziwo starsza o 2 lata siostrzyczka i tym razem czarna :mrgreen: 2.3 litra i 136 kucyków :mrgreen:
mówią że czerwone jest szybsze a czarne ładniejsze, lecz w tym przypadku to się nie sprawdza ;-)

fotka z dnia zakupu:
Obrazek

... a tu już po wymianie grilla i założeniu felg :mrgreen: niestety zdążył się już trochę przybrudzić :-(
Obrazek Obrazek

... więcej fotek dodam, troszkę później :-) :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 21 lut 2011, 17:30 przez MJ, łącznie zmieniany 15 razy.

Awatar użytkownika
Przemo95
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Przemo95 » 05 sie 2009, 19:38

no bardzo ładna i widać że dbasz ;-) ale zrób coś z listwami... albo w ogóle je wywal, no i oczywiście prosimy o więcej fot^^

funnyboy88

Post autor: funnyboy88 » 05 sie 2009, 19:48

Zdjęcia wnętrza prosimy :-) co do pasty K2 Tempo, nie znam lepszej <ok>

MJ
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MJ » 05 sie 2009, 20:10

zdjęć wnętrza jak na razie nie posiadam, przy najbliższej okazji postaram sie zrobić parę fotek :-)
nie da się ukryć że listwy do wymiany ale na razie są pilniejsze rzeczy do zrobienia (przegląd się zbliża a ręcznego brak)
jak tylko prace pójdą do przodu będę dodawał nowe fotki i załatwię lepszy aparat albo lepszy telefon z aparatem :lol:

Awatar użytkownika
kardi21
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kardi21 » 06 sie 2009, 00:39

Po paście TEMPO :-> wygląda i prezentuje się ładnie,nawet bardzo

limal19
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: limal19 » 06 sie 2009, 00:47

noaudiana ladniutka super maszynka tylko pamietaj dopieszczaj ja bo nasze 80 to sa stare ale jare i dbaj onia jak o kobiete i pamietaj ze alta i kobiety sie nie pozycza pozdro l19

Awatar użytkownika
michael80b3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: michael80b3 » 06 sie 2009, 10:05

Ładna B3, jak będziesz o nią dbał to Ci jeszcze długo posłuży, załóż jakieś alu albo chociaż kołpaki, powodzenia w realizacji planów.
Czekamy na więcej fotek.

Awatar użytkownika
barto-team
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: barto-team » 06 sie 2009, 10:48

jak stwierdziłeś, że jest po dachowaniu :?: no po pastowaniu widać, że się błyszczy :mrgreen: powodzenia w dalszych pracach <ok>

Awatar użytkownika
tomekk666
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomekk666 » 06 sie 2009, 11:12

Fajny audik, wymaga jeszcze trochę pracy i czasu, ale jak poswięcisz jej chwilkę będzie bardzo ładna. Załóż jeszcze jakieś fele albo chodziaż kołpaki, bo na stalówkach nie bardzo się prezętuje ;-) Powodzenia w pracach przy furce. Pozdro

MJ
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MJ » 06 sie 2009, 17:56

barto-team pisze:jak stwierdziłeś, że jest po dachowaniu :?: no po pastowaniu widać, że się błyszczy :mrgreen:
niestety jest po dachowaniu, a powiem szczerze ze na zdjęciach lakier aż za ładnie wyszedł :-) na żywo wygląda trochę gorzej choć i tak się błyszczy :mrgreen: oczywiście alusy są w planach, ale dopiero po wakacjach, są już wybrane ale jak na razie ich koszt mnie przerasta więc muszą poczekać na sierpień zaplanowane są prace w środku :mrgreen:

Awatar użytkownika
blady11
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: blady11 » 08 sie 2009, 20:23

funnyboy88 pisze:Zdjęcia wnętrza prosimy :-) co do pasty K2 Tempo, nie znam lepszej <ok>
a ja tańszej ;-) nie jest to rewelacja ale w delikatnych zmatowieniach daje rade... ja robie wszystko farecla...

PS. Autko wg mnie 100% ori - tak trzymaj, a bedzie ci służyć...

no name
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: no name » 08 sie 2009, 20:26

audiczka az sie teraz swieci :-P a czemu masz tylko boczne szyby oklejone folia ?? boczne z przodu tez przyciemniasz ??

MJ
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MJ » 09 sie 2009, 19:14

blady11 pisze:
funnyboy88 pisze:Zdjęcia wnętrza prosimy :-) co do pasty K2 Tempo, nie znam lepszej <ok>
a ja tańszej ;-) nie jest to rewelacja ale w delikatnych zmatowieniach daje rade... ja robie wszystko farecla...
co do pasty K2 TEMPO jest tania i dobra i w sumie nie jest czasochłonna (w 2 godzinki można odnowić całą fure :mrgreen: ) ale dla porównania użyłem z kumplami pasty G3 na kawałku maski i jest głebsza czerwień ale samą maske by się robiło 2 godziny i o wiele drożej wychodzi wiec na razie musi wystarczyć TEMPO

a co do przyciemniania szyb to planuje przyciemnić jeszcze tylko tylną szybe (najgorsze zostawiłem na koniec ;-) ) i od nowa przyciemnić jeden bok bo nie zbyt ładnie wyszło :-/

MJ
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MJ » 13 wrz 2009, 18:17

felgi wreszcie kupione i oczywiście od razu założone :mrgreen: zapraszam do oceniania

Awatar użytkownika
Tomiko9
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Tomiko9 » 13 wrz 2009, 18:39

Ładniutka Niunia!!!
Zapodawaj więcej fotek na bieżąco ;-)
POZDRO!!!

Zablokowany

Wróć do „Archiwum starych zdjęć.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce