Audiola 80 B3 - Czerwona Diablica - zamiana na czarne coupe
Audiola 80 B3 - Czerwona Diablica - zamiana na czarne coupe
Witam Wszystkich
przedstawię Wam swoją Audiole jak na razie w stanie nie ukrywając nie najlepszym :roll:
autko swoje przeżyło (np. dachowanie) ale myślę że przy odrobinie poświęcenia będzie dobrze :mrgreen: a jest to moja pierwsza fura więc na pewno poświecę jej nie jeden weekend :mrgreen: a więc do rzeczy:
Audi 80 B3
1990 rocznik
silniczek 1.6 E + LPG (70 km)
przebieg 287 tys.
bajerów żadnych nie ma niestety
oto kilka fotek zaraz po przejęciu audioli w moje dłonie :mrgreen: (lepszych jak na razie nie posiadam)
a to już fotki po mojej małej ingerencji w audiole:
Obiecałem fotki wnętrza, oto i one:
jak widać na zewnątrz nie jest dobrze, ale w środku jest jeszcze gorzej
a tak przy okazji pochwale się felami które zakupilem nie dawno <ok> , oczywiście są do odnowienia, ale jak dla mnie prezentują się dobrze :mrgreen:
mała wycieczka do lasu i przy okazji pare fotek :mrgreen:
troche czasu mineło, i troche rzeczy się pozmieniało w audioli :mrgreen: między innymi podsufitka wymieniona oraz boczki w dzwiach, a do tego pojawił sie nowy (prawie nowy) tłumnik :mrgreen:
dwu rurka będzie podniesiona jeszcze do góry, ale to dopiero jak bede się bawił z katalizatorem to i z końcem wydechu się troche pomęcze :mrgreen:
więcej zdjęc wrzuce troche pożniej
co zrobiłem jak na razie:
- wymienione głośniki z przodu (stare nie dawały już rady)
- założone białe kierunki
- założone radio JVC KD-G632
- próba przyciemnienia szyb (niestety do poprawy, ten kto przyciemniał, wie że nie jest łatwo)
- próba przywrócenia błysku lakieru, efekt był piorunujący - bez K2 TEMPO nie dało by rady
- założenie felg 15' z oponkami Nokian 205/60
- założone głośniki 16/9 na tylnej pułce
co jeszcze do zrobienia:
- opuścić na glebe
- wymienić podsufitke
- założyć kubełkowe fotele
- wydech sportowy
- ringi na zegary
- obrotek też się przyda
- dołożyć listwy na drzwiach
- wymiana podświetlenia zegarów
- zawsze chciałem mieć fure odpalaną po przez naciśnięcie przycisku - może się uda zrobić
- jakiś lepszy sprzęt grający, ten co mam daje rade ale zawsze może być lepiej a do tego jakas skrzynka by się przydała
- no i oczywiście położyć nowy lakier
- a po za tym wszystkie prace związane z prawidłowym funkcjonowaniem małej ale jakże żywej jednostki napędowej
... stało się czerwoną audiole zastąpiła o dziwo starsza o 2 lata siostrzyczka i tym razem czarna :mrgreen: 2.3 litra i 136 kucyków :mrgreen:
mówią że czerwone jest szybsze a czarne ładniejsze, lecz w tym przypadku to się nie sprawdza
fotka z dnia zakupu:
... a tu już po wymianie grilla i założeniu felg :mrgreen: niestety zdążył się już trochę przybrudzić
... więcej fotek dodam, troszkę później :mrgreen:
przedstawię Wam swoją Audiole jak na razie w stanie nie ukrywając nie najlepszym :roll:
autko swoje przeżyło (np. dachowanie) ale myślę że przy odrobinie poświęcenia będzie dobrze :mrgreen: a jest to moja pierwsza fura więc na pewno poświecę jej nie jeden weekend :mrgreen: a więc do rzeczy:
Audi 80 B3
1990 rocznik
silniczek 1.6 E + LPG (70 km)
przebieg 287 tys.
bajerów żadnych nie ma niestety
oto kilka fotek zaraz po przejęciu audioli w moje dłonie :mrgreen: (lepszych jak na razie nie posiadam)
a to już fotki po mojej małej ingerencji w audiole:
Obiecałem fotki wnętrza, oto i one:
jak widać na zewnątrz nie jest dobrze, ale w środku jest jeszcze gorzej
a tak przy okazji pochwale się felami które zakupilem nie dawno <ok> , oczywiście są do odnowienia, ale jak dla mnie prezentują się dobrze :mrgreen:
mała wycieczka do lasu i przy okazji pare fotek :mrgreen:
troche czasu mineło, i troche rzeczy się pozmieniało w audioli :mrgreen: między innymi podsufitka wymieniona oraz boczki w dzwiach, a do tego pojawił sie nowy (prawie nowy) tłumnik :mrgreen:
dwu rurka będzie podniesiona jeszcze do góry, ale to dopiero jak bede się bawił z katalizatorem to i z końcem wydechu się troche pomęcze :mrgreen:
więcej zdjęc wrzuce troche pożniej
co zrobiłem jak na razie:
- wymienione głośniki z przodu (stare nie dawały już rady)
- założone białe kierunki
- założone radio JVC KD-G632
- próba przyciemnienia szyb (niestety do poprawy, ten kto przyciemniał, wie że nie jest łatwo)
- próba przywrócenia błysku lakieru, efekt był piorunujący - bez K2 TEMPO nie dało by rady
- założenie felg 15' z oponkami Nokian 205/60
- założone głośniki 16/9 na tylnej pułce
co jeszcze do zrobienia:
- opuścić na glebe
- wymienić podsufitke
- założyć kubełkowe fotele
- wydech sportowy
- ringi na zegary
- obrotek też się przyda
- dołożyć listwy na drzwiach
- wymiana podświetlenia zegarów
- zawsze chciałem mieć fure odpalaną po przez naciśnięcie przycisku - może się uda zrobić
- jakiś lepszy sprzęt grający, ten co mam daje rade ale zawsze może być lepiej a do tego jakas skrzynka by się przydała
- no i oczywiście położyć nowy lakier
- a po za tym wszystkie prace związane z prawidłowym funkcjonowaniem małej ale jakże żywej jednostki napędowej
... stało się czerwoną audiole zastąpiła o dziwo starsza o 2 lata siostrzyczka i tym razem czarna :mrgreen: 2.3 litra i 136 kucyków :mrgreen:
mówią że czerwone jest szybsze a czarne ładniejsze, lecz w tym przypadku to się nie sprawdza
fotka z dnia zakupu:
... a tu już po wymianie grilla i założeniu felg :mrgreen: niestety zdążył się już trochę przybrudzić
... więcej fotek dodam, troszkę później :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 21 lut 2011, 17:30 przez MJ, łącznie zmieniany 15 razy.
zdjęć wnętrza jak na razie nie posiadam, przy najbliższej okazji postaram sie zrobić parę fotek
nie da się ukryć że listwy do wymiany ale na razie są pilniejsze rzeczy do zrobienia (przegląd się zbliża a ręcznego brak)
jak tylko prace pójdą do przodu będę dodawał nowe fotki i załatwię lepszy aparat albo lepszy telefon z aparatem :lol:
nie da się ukryć że listwy do wymiany ale na razie są pilniejsze rzeczy do zrobienia (przegląd się zbliża a ręcznego brak)
jak tylko prace pójdą do przodu będę dodawał nowe fotki i załatwię lepszy aparat albo lepszy telefon z aparatem :lol:
- michael80b3
- Forum Audi 80
- barto-team
- Forum Audi 80
- Kontakt:
niestety jest po dachowaniu, a powiem szczerze ze na zdjęciach lakier aż za ładnie wyszedł na żywo wygląda trochę gorzej choć i tak się błyszczy :mrgreen: oczywiście alusy są w planach, ale dopiero po wakacjach, są już wybrane ale jak na razie ich koszt mnie przerasta więc muszą poczekać na sierpień zaplanowane są prace w środku :mrgreen:barto-team pisze:jak stwierdziłeś, że jest po dachowaniu :?: no po pastowaniu widać, że się błyszczy :mrgreen:
co do pasty K2 TEMPO jest tania i dobra i w sumie nie jest czasochłonna (w 2 godzinki można odnowić całą fure :mrgreen: ) ale dla porównania użyłem z kumplami pasty G3 na kawałku maski i jest głebsza czerwień ale samą maske by się robiło 2 godziny i o wiele drożej wychodzi wiec na razie musi wystarczyć TEMPOblady11 pisze:a ja tańszej nie jest to rewelacja ale w delikatnych zmatowieniach daje rade... ja robie wszystko farecla...funnyboy88 pisze:Zdjęcia wnętrza prosimy co do pasty K2 Tempo, nie znam lepszej <ok>
a co do przyciemniania szyb to planuje przyciemnić jeszcze tylko tylną szybe (najgorsze zostawiłem na koniec ) i od nowa przyciemnić jeden bok bo nie zbyt ładnie wyszło