B3 ABK
Jutro specjalnie pojadę na stacje i zrobię Ci zdjęcia to sobie zobaczysz niedowiarku...pawelrybak15 pisze:Co niektórzy mają widze jakieś komplexy że ich junkersy dostają po dupie od Turbo D :lol:
Głupoty opowiadasz Kunik i Ty Holowczyc20, głupoty totalne, lepiej poprawcie te posty bo obeznani w temacie będą mieć z was niezły ubaw <lol>
Ciekawe w jakim mieście w Polsce ON jest droższy od benzyny <rotfl>
Ja mówie tak: Jak się bawić, to się bawić, wyje*** junkersa, Turbo D wstawić <ok>
I poczytaj sobie w internecie że silniki diesla nie mają przyszłości...
Masz przykład: http://demotywatory.pl/2800554/Juz-niedlugo-na-urodziny
Ostatnio zmieniony 06 mar 2011, 20:43 przez Kunik, łącznie zmieniany 1 raz.
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Tylko że B3ka z modzonym SBkiem albo nawet z 90 konną PMką ze spokojem mogłaby polecieć te 220 km/h ...
AKM to porażka i tego nic nie zmieni przynajmniej w przypadku silników Turbo D ta skrzynia jest do niczego, biegi są za krótkie, przecież przy takim zestopniowaniu ze spokojem mógłby być 6 bieg :roll:
Moja AKM zaczyna chyba sie kończyć, bo czasem 2kę trudno wrzucić, dlatego powoli zaczynam szukanie BAA z półosiami <zly>
AKM to porażka i tego nic nie zmieni przynajmniej w przypadku silników Turbo D ta skrzynia jest do niczego, biegi są za krótkie, przecież przy takim zestopniowaniu ze spokojem mógłby być 6 bieg :roll:
Moja AKM zaczyna chyba sie kończyć, bo czasem 2kę trudno wrzucić, dlatego powoli zaczynam szukanie BAA z półosiami <zly>
No chyba w turbo klekocie jest za krótka ale w PM na 2ce masz ponad 90km/h -dla mnie nawet trochę za długa jest. A tak szczerze to ile razy w roku rozpędzamy te nasze strzały do tych 200km/h żeby była potrzebna długa skrzynia ?pawelrybak15 pisze:AKM to porażka i tego nic nie zmieni przynajmniej w przypadku silników Turbo D ta skrzynia jest do niczego, biegi są za krótkie
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- wampir1988
- Audi 80 Klub
Diesle rządzą i zawsze będą palić mniej od benzyniaków. Wyobraźmy sobie transport bez diesli benzyniak z przebiegiem miliona kilometrów za czasów PRL to było możliwe stare Wołgi na taryfie dawały radę ale dziś gdy z benzyniaków wyciąga się kolosalne moce z małej pojemności po 300 tyś zostanie nam tylko dobra buda bo części niby są z lepszych materiałów ale całość jest zbyt delikatna
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
KoralB3 to kiedy przyjeżdżasz na swapa silnika.... garaże czekają i mechanicy :mrgreen:
wampir1988 i pawelrybak15 przyznam wam racje.... diesle wytrzymują o wiele więcej niż benzyniaki i moim następnym turbokółkiem bedzie własnie klekot... dziś właśnie zrobiłem małego swapa z ojcem... i odpalenie od strzała cytryny... hmmm ten klekot :mrgreen:
wampir1988 i pawelrybak15 przyznam wam racje.... diesle wytrzymują o wiele więcej niż benzyniaki i moim następnym turbokółkiem bedzie własnie klekot... dziś właśnie zrobiłem małego swapa z ojcem... i odpalenie od strzała cytryny... hmmm ten klekot :mrgreen:
Miałem w poprzedniej AKM i w tej AXC , są to podobne skrzynie tylko przecież wszystko zależy od predkości obrotowej silnika. Wiadomo że benzyna kręci sie wyżej i jak do benz AKM jest ok bo do łykania jakiś cwaniaków w swoich tjuningach wystarczał mi 3 bieg łapało sie na nim 160 km/h , w obecnym wozidle trzeba wajchować .
pawelrybak15 masz racje przydał by sie 6 bieg żeby zbić te obroty
pawelrybak15 masz racje przydał by sie 6 bieg żeby zbić te obroty
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
A jak to chcesz Pawle zrobić?pawelrybak15 pisze:Te max prędkości na poszczególnych biegach to musiałbym sprawdzić <ok>
V-max to jest około 200km/h ale dłuugo to trwa :roll:
Przecież masz diesla, 5000obr to już dużo. Benzynka spokojnie się pokręci do 6300obr a nawet i ciutkę więcej.
Benzyna potrzebuje krótszych skrzyni, inna krzywa momentu, mocy itp.