B3 ABK
no dzisiaj chciałem popatrzeć czy na wszystkich cylindrach chodzi,no ale nie odpaliła,poza tym sam sie nie znam i nie chce jakoś ruszać żeby nie poknocić ..chmiel25 pisze:Młody ty poprostu weź i coś zrób anie siedzisz i dumasz! :evil:
MIODEK, dokręciłem korek od miski olejowej wytarłem go żeby sprawdzić w razie czegoś ślady i zobaczymy jaki efekt tego będzie .
Wyczyściłem też te ala styki w kopułce .. nie ma tam syfu ani nic.
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Najprościej - jak stoisz nad silnikiem to przyspieszasz kręcą przeciwnie do wskazówek zegara. Zapłon wyraźnie opóźniony, czujnik halla do sprawdzenia, czujniki temp. do ecu, ogólnie tu nie ma nic do zepsucia bierzesz multimetr i sprawdzasz, wszytko jest opisane na forum, w tym silniku nie można nic zepsuć bo ten wtrysk jest prosty jak budowa cepa, jakbyś miał jakieś TFSI to bym Cie rozumiał 6 stron spamu nabite a nie sprawdziłeś nawet zapłonu a do tego wcale nie trzeba odpalać silnika tylko ustawic na znaki.
Jak nie odpala sprawdź czujnik halla itd no po prostu wszystko jest na forum :roll:
Jak nie odpala sprawdź czujnik halla itd no po prostu wszystko jest na forum :roll:
KoralB3, wiesz gdzie jest 3 pinowa kostka przy czujniku halla? Masz multimetr[miernik elektryczny]?
Dobra nie odpala. Sprawdzałeś czy jest iskra? Czuc zapach benzyny za autem krecac dlugo rozrusznikiem?
Myslisz ze teoria ze z biegiem tygodni/miesiecy im jest coraz zimnej tym auto coraz gorzej odpala ma sens :?:
Dobra nie odpala. Sprawdzałeś czy jest iskra? Czuc zapach benzyny za autem krecac dlugo rozrusznikiem?
Myslisz ze teoria ze z biegiem tygodni/miesiecy im jest coraz zimnej tym auto coraz gorzej odpala ma sens :?:
Słonik, dzisiaj sprawdzę aparat zapłonowy poczytałem trochę więc będę dalej patrzył,tak czuć benzynę jak się kręci,a ostatnio jak odpalała to na trawniku i ziemi zostaje mi czarny ślad.
W tamtą zimę były mrozy i odpalała tylko aku mi siadał i było ok,więc nie wierze że teraz jak ledwo na termometr minus wchodzi ona nie odpala. :roll:Słonik pisze:Myslisz ze teoria ze z biegiem tygodni/miesiecy im jest coraz zimnej tym auto coraz gorzej odpala ma sens :?:
- Audi Sport
- Forum Audi 80
KoralB3, Chłopie ogarnij się najpierw, jak się już uspokoisz to dopiero dwa razy pomyśl i dopiero coś działaj.
No i ?? Spójrz pod auto i szukaj miejsca wycieku, bo nikt nie będzie zgadywał gdzie Ci się silnik poci :roll:KoralB3 pisze:ostatnio jak odpalała to na trawniku i ziemi zostaje mi czarny ślad.
Dużo ludzi myśli w ten właśnie sposób, bo jak "tyle lat chodziło i nic się nie działo". Każda część się kiedyś wyeksploatuje więc jak nie sprawdzisz nie możesz być pewien jej prawidłowego działania.KoralB3 pisze:W tamtą zimę były mrozy i odpalała tylko aku mi siadał i było ok,więc nie wierze że teraz jak ledwo na termometr minus wchodzi ona nie odpala. :roll:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Osad zostaje wypluwany przez wydech a nie pod autem ..Audi Sport pisze: KoralB3 napisał/a:
ostatnio jak odpalała to na trawniku i ziemi zostaje mi czarny ślad.
No i ?? Spójrz pod auto i szukaj miejsca wycieku, bo nikt nie będzie zgadywał gdzie Ci się silnik poci :roll:
pawelrybak15, dzisiaj kolega denzelek walczył z moim autem.zapłon sprawdzony i przestawiony,problem leży gdzie indziej,mianowicie w świecach.. Myślałem że padne przy tym aucie ponieważ 3msc temu miała wymieniane świece a miesiąc temu przewody. Każda świeca sprawdzona na każdej fajce.. Efekt taki że jedna świeca ma dobrą iskrę,druga taką że pewnie jak by się złapało ręką to nic by sie nie stało,a dwie pozostałe zero reakcji . Poza tym zalewa ją
Nie wiem o co ci chodzi z uspokojeniem się bo skoro próbuje zasięgnąć opinii,a niektórych rzeczy nie chce robić sam tylko czekam na znajomego co ma o tym pojęcie to chyba nic złego.. Wybacz nie znam się tak doskonale jak ty.Audi Sport pisze:jak się już uspokoisz to dopiero dwa razy pomyśl i dopiero coś działaj.
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Świece z kapturkiem i fajka nie wejdzie ? To co Ty za szajskie fajki i przewody kupiłeś ? :shock:
Przecież normalnie w samochodzie są przewody WN z konektorami przystosowanymi do tych kapturków, jeśli te co masz nie wchodzą to jest to albo jakiś szajs, albo coś nietypowego. Kapturki ze świec normalnie idzie odkręcać, mocno chwyć kombinerkami i odkręcisz.
P.S. Jakiej firmy świece kupione były te 3mc temu że już je szlag trafił ? :shock:
Przecież normalnie w samochodzie są przewody WN z konektorami przystosowanymi do tych kapturków, jeśli te co masz nie wchodzą to jest to albo jakiś szajs, albo coś nietypowego. Kapturki ze świec normalnie idzie odkręcać, mocno chwyć kombinerkami i odkręcisz.
P.S. Jakiej firmy świece kupione były te 3mc temu że już je szlag trafił ? :shock: