B4 Coupe AAH Tornadorot :)
Cieszę się, że kolegom się podoba <ok>
Postaram się więc odpowiedzieć na pytania :mrgreen:
Co do zderzaka to faktycznie identyczny z tym jaki miałem w 2.3 ale nie wiedziałem, że w modelach 2.6 i 2.8 był inny. Jedynie wiedziałem o tym z RS2 oraz tym z S2, a więc dobrze wiedzieć
do kolegi grinch'a: tak jak nitro20 napisał to jest sterowanie elektryki fotela oraz podgrzewanie, fotel nie jest standardowy i nie był oryginalnie montowany w Audi, w dodatku już go takiego kupiłem ;D między innymi ze względu na ten wypasiony fotel się na niego skusiłem bo uwierzcie mi jest na prawdę super wygodny 8-) o ile uda mi się załatwić drugi taki sam zostanie on założony
Po przesiadce z 2.3 na 2.8 jest różnica może nie olbrzymia ale o wiele lepiej przyspiesza po przekroczeniu 120 km/h. Co prawda tamtym 2.3 śmigałem max 215 km/h po tym jak miał zrobioną kapitalke silnika więc całkiem całkiem. Tutaj trochę bardziej czuje się wagę tego motoru ale jestem jak najbardziej na tak. Poza tym 2.3 miałem w automacie a to 2.8 jest w manualu, więc wrażenia z samej jazdy są przyjemniejsze 8-)
Postaram się więc odpowiedzieć na pytania :mrgreen:
Co do zderzaka to faktycznie identyczny z tym jaki miałem w 2.3 ale nie wiedziałem, że w modelach 2.6 i 2.8 był inny. Jedynie wiedziałem o tym z RS2 oraz tym z S2, a więc dobrze wiedzieć
do kolegi grinch'a: tak jak nitro20 napisał to jest sterowanie elektryki fotela oraz podgrzewanie, fotel nie jest standardowy i nie był oryginalnie montowany w Audi, w dodatku już go takiego kupiłem ;D między innymi ze względu na ten wypasiony fotel się na niego skusiłem bo uwierzcie mi jest na prawdę super wygodny 8-) o ile uda mi się załatwić drugi taki sam zostanie on założony
Po przesiadce z 2.3 na 2.8 jest różnica może nie olbrzymia ale o wiele lepiej przyspiesza po przekroczeniu 120 km/h. Co prawda tamtym 2.3 śmigałem max 215 km/h po tym jak miał zrobioną kapitalke silnika więc całkiem całkiem. Tutaj trochę bardziej czuje się wagę tego motoru ale jestem jak najbardziej na tak. Poza tym 2.3 miałem w automacie a to 2.8 jest w manualu, więc wrażenia z samej jazdy są przyjemniejsze 8-)
- kamilus107
- Forum Audi 80
Audiczka super. Widać że auto w bardzo dobrym stanie. Szukaj drugiego fotelika i środek będzie cycuś. Z zewnątrz to tylko tak jak koledzy wspominali felga, soczewa i zderzak s2/v6.
Czyżby znaczek quattro widzę na desce? :mrgreen:
Czyżby znaczek quattro widzę na desce? :mrgreen:
DYZIO pisze:A właśnie niech ktoś da zdjęcie jak wygląda zderzak coupe z silnikami 2.6 2.8 bo ja tez byłem przekonany że są taki sam jak w mniejszych silnikach sory za ot
Zderzak od coupe to zderzak od coupe, do każdej wersji silnikowej był taki sam, koledzy Cię w błąd wprowadzają, no chyba, że chodzi im o ten z wersji V6-sedan/avant <zyga>
Mocne coupe to jak najbardziej zajefajna furka, choć ten fotel za mną nie przemawia...
Potwierdzasz moje zdanie, że V6 jeździ jak zdrowe 2.3 tylko więcej pali.... <nutka>
Pewnie zaraz zacznie się dyskusja, że głupoty gadam.... <lol> <lol>
Mocne coupe to jak najbardziej zajefajna furka, choć ten fotel za mną nie przemawia...
Potwierdzasz moje zdanie, że V6 jeździ jak zdrowe 2.3 tylko więcej pali.... <nutka>
- kamilus107
- Forum Audi 80
hehe. Porównaj sobie moj zderzak ze zderzakiem Karloza. To nie jest zderzak ani z avanta, ani z sedana tylko ori coupe, zreszta nie ma roznicy, tylko chodzi mi o to ze wychodził fabrycznie w coupe. A jezeli chodzi o silnik to mylisz sie i to grubo.myszon90 pisze:Zderzak od coupe to zderzak od coupe, do każdej wersji silnikowej był taki sam, koledzy Cię w błąd wprowadzają, no chyba, że chodzi im o ten z wersji V6-sedan/avant <zyga>
Jak się tak przyjrzeć to faktycznie się trochę różnią, w ogóle nie zwróciłem na to z początku uwagi, ale mocowanie tablicy jest inne oraz dół pod kratkami jest inny. Postaram się poszukać zatem zderzaka od S2 ze spryskami, na razie muszę zrobić jednak te przeguby bo już się dają we znaki.kamilus107 pisze:Audiczka super. Widać że auto w bardzo dobrym stanie. Szukaj drugiego fotelika i środek będzie cycuś. Z zewnątrz to tylko tak jak koledzy wspominali felga, soczewa i zderzak s2/v6.
Czyżby znaczek quattro widzę na desce? :mrgreen:DYZIO pisze:A właśnie niech ktoś da zdjęcie jak wygląda zderzak coupe z silnikami 2.6 2.8 bo ja tez byłem przekonany że są taki sam jak w mniejszych silnikach sory za ot
[url=http://images44.fotosik.pl/4/4bd0450e2eab098am.jpg]Obrazek[/URL]
Niestety nie jest to quattro tylko ośka ale zdrowe quattro było o wiele ciężej dostać i to za dużo większą kasę, a na razie byłem lekko ograniczony funduszami. Zawsze jednak chciałem mieć quattro, ale jak nie teraz to kiedyś na pewno. Jako że kupowałem do jazdy to wolałem żeby była ośka w dobrym stanie, niż zajechane quattro.