... Zgadzam się z Adamem GS czy inny audi bez grilla z OOOO wygląda ubogo i ni jak :roll:Słonik pisze:No i dobry kierunek obrałeś teraz <ok> ale spoiler zostaw bo jest zajebiaszczy :mrgreen: i ma fajny dziwek ja sie w niego stuka palcem
co do grilla kwesta gustu, czarny jak njabardziej ale osobiscie wole wersje z OOOO.
..::Competition quattro by ezu::.. Napisy końcowe
Nom, spoiler zostaje i wiem że ma fajny dźwięk bo półko się parę razy, hehegrinch pisze:... Zgadzam się z Adamem GS czy inny audi bez grilla z OOOO wygląda ubogo i ni jak :roll:Słonik pisze:No i dobry kierunek obrałeś teraz <ok> ale spoiler zostaw bo jest zajebiaszczy :mrgreen: i ma fajny dziwek ja sie w niego stuka palcem
co do grilla kwesta gustu, czarny jak njabardziej ale osobiscie wole wersje z OOOO.
Z tym grillem jeszcze przemyślę sprawę bo mam pewien pomysł :roll:
[ Dodano: 2009-01-31, 15:14 ]
Jak powiedziałem tak zrobiłem, analizując wszystkie za i przeciw...a z resztą sami przeczytajcie :roll: ==> str.1 <==
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Boże 100 pomysłów na dzień, ludzie co wy gadacie że Compi szkoda i że nie warto jej ładnie robić. A co on ma w sobie specjalnego? Zderzaki i spojler, gleba ( która i tak pewnie by wyleciała na rzecz większej ) oraz silnik ACE, ale to już nie rzecz wizualna. Może i jest cos więcej, nie jestem znawcą... Sądzę, że bez sensu jest gadanie że szkoda Compi przerabiać itp, bo przecież nie zrobiłby z niej wioski ( chyba ).
Duo ma gril bez znaczka i co? każdy oh ah, jaki świetny, tutaj założył to o lipa bez kołeczek, zmieniaj na ori itp. Wiadomo, że odrazu cudów nie zrobi z auta, ale ten grill to chyba miał być poczatek dobrych planów...
Kolego Ezumaru jak tak będziesz zmieniał plany ulegając większości to nic z tego nie będzie. Trzymaj się swojego, a może coś dobrego z auta zrobisz.
Duo ma gril bez znaczka i co? każdy oh ah, jaki świetny, tutaj założył to o lipa bez kołeczek, zmieniaj na ori itp. Wiadomo, że odrazu cudów nie zrobi z auta, ale ten grill to chyba miał być poczatek dobrych planów...
Kolego Ezumaru jak tak będziesz zmieniał plany ulegając większości to nic z tego nie będzie. Trzymaj się swojego, a może coś dobrego z auta zrobisz.
Auto jest bardzo fajne takie jakie jest, ale może być lepsze. Ja jestem za germanem bo to jedyny sensowny kierunek tuningu w tym aucie. Mówicie że grill bez znaczka nie pasuje , że musi być oryginał a ja uważam ze akurat tutaj pasował w 100%. Idź swoją drogą i rób to co Tobie sie podoba a nie innym <ok>
- szuan
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Ezumaru nie pękaj! Krystyna ma racje... obież swój kierunek i się go trzymaj.
I nie zmieniaj tak szybko zdania! (chyba, że naprawde przegięcie )
napisałeś - "Zamiast tego obieram kurs na lekkie gustowne, stylizacje."
przepraszam, a zmiana felg, to co? przy okazji troche niżej i mucha nie siada <nono> <lol>
pozdro, baj.
I nie zmieniaj tak szybko zdania! (chyba, że naprawde przegięcie )
napisałeś - "Zamiast tego obieram kurs na lekkie gustowne, stylizacje."
przepraszam, a zmiana felg, to co? przy okazji troche niżej i mucha nie siada <nono> <lol>
pozdro, baj.
Z tym grillem to jednak racja, lepiej się niunia prezentuje z nim. Ten bez znaczka daje efekt taki trochę...nijaki jak na mój gust, po za tym nie mogę w niego jakoś sensownie wpasować znaczka "quattro", a to musi być <ok>
Faktycznie gleba ładnie by siadła i dała ładny efekt, w sumie 40-40 to tylko 2 cm niżej niż mam teraz więc to nie aż tak dużo i poprawiło by to prowadzenie w zakrętach. A co do felg myślę o czymś takim:
KLIK
Po prostu kocham ten wzór, spasił by bosko do ogólnego wyglądu Compi.
Podsumowując...dzięki AUDI_A6, GerB3 i szuan, za poukładanie mi w deklu. Idę swoją drogą i zrobię to co chce i gwarantuje ludziom którzy uważają że Compi nie można modzić bo jest unikalna, iż zmodzę ją tak że jeszcze ładniejsza będzie. Będzie taki mini german style, "trochę niżej i trochę szerzej" żeby dało się tym jeździć na codzień. Od teraz obieram sobie jako podstawowe cele glebę 40-40, felgi podobne do tych z obrazka i ori soczewki. Aha i co mi jeszcze między czasie przyjdzie do łba <ok>
Faktycznie gleba ładnie by siadła i dała ładny efekt, w sumie 40-40 to tylko 2 cm niżej niż mam teraz więc to nie aż tak dużo i poprawiło by to prowadzenie w zakrętach. A co do felg myślę o czymś takim:
KLIK
Po prostu kocham ten wzór, spasił by bosko do ogólnego wyglądu Compi.
Podsumowując...dzięki AUDI_A6, GerB3 i szuan, za poukładanie mi w deklu. Idę swoją drogą i zrobię to co chce i gwarantuje ludziom którzy uważają że Compi nie można modzić bo jest unikalna, iż zmodzę ją tak że jeszcze ładniejsza będzie. Będzie taki mini german style, "trochę niżej i trochę szerzej" żeby dało się tym jeździć na codzień. Od teraz obieram sobie jako podstawowe cele glebę 40-40, felgi podobne do tych z obrazka i ori soczewki. Aha i co mi jeszcze między czasie przyjdzie do łba <ok>
Wzór felg świetny moim zdaniem, a co do grila to jak nie chcesz bez znaczka zrób tak jak ja np. - znaczek na czarno- z daleka wygląda jak no emblem a jednak pierścienie są i wygląda nieźle <ok> i znaczek quattro zostaje. Na razie masz super auto w rzadkiej wersji, jak zrobisz go na germana to będzie auto z charakterem <ok>
Ezumaru, chcesz germanstyle to ja jestem jak najbardziej za i kibicuje temu pomyslowi, tylko w przypadku Compi bedzie to koooooosztowny projekt bo w germanie podstawa to dobra gleba, ładując -40 nawet niektorzy nie zauważą roznicy, do germana -60 to minimum wymagane ale ładujac same spreżyny wysypią sie amory predzej czy póżniej a nowe dobre amory do naszej niuńki np. Bilstein to 1500 ot tak na wejściu , chcemy profi no problemmo ładujemy gwint i jest zajefajnie tylko że najtańszy do quattro znalazłem H&R na ebay.de za 3003zł jak euro słabo stało , druga sprawa w niemieckiej wizji auta to felgi, fajne szerokie felgi, w Competition 9x17" leży jak by z tad było ale....znajdz mi 9x17" w rozstawie srub 4x108 za mniej niz 2000zł w używce, do tego jeszcze oponki trzeba , zawsze można piasty zmienić ale chyba wole do felg dorzucić :roll: , alternatywa to coś weższego na niskim ET ale to nie do końca taki efekt bedzie. Jest jedna pocieszająca sprawa u nast odpada ogólna stylistyka auta typu zdzerzaki malowanie czegos w kolor np lusterek itp. :mrgreen: no ale zawsze sie cos znajdzie np. progi RS2 :roll: reszta to ogólne pierdółki jak w każdym aucie, emblematy out jakas koncoweczka fajna i dyskretne dodatki 8-)
No ale dość gdybania o tyłku Maryny do rzeczy, jeśli chodzi o felgi które pokazałeś to jak najbardziej jestem na TAK do stylistyki DTM, w której zrobione jest Compi, pasuja idealnie :!: Tylko jak bedziesz już szukał alu to zwracaj uwage na ET i wyceluj cos w okolicy 25 to razem z gleba -40 bedzie fajniejszy efekt, ja mam 35 i tyl jeszcze jakoś leży ale przod jest schowany zdecydowanie za bardzo. Fajnie że masz soczewki w głowie bo bardzo robią robote w stylistyce jak i swieceniu, osobiście jesli masz czas, chceci i możliwości to polecam zrezanie takowych z lamp zespolonych sposobem by Minon1. Wracając do grilla to piszesz że sie nie da emblematu quattro tam przyczepić, a jakim tajemniczym sposobem u Borbeta sie dało :?: <cieszy>
Competition da sie rezac i jest w nim mnóstwo rzeczy ktore można zrobić a w sumie zmieni sie auto nie do poznania wiec trzymaj sie planu i nie strzel jakiejś nietarfionej decyzji po drodze a bedzie git
Pozdro i do zobaczenia gdzieś na na trasie <pijaczek>
PS- Ile sztuk Compi widziałeś live w PL :?: Ja dwie oprócz swojej, ale za to czerwoną :mrgreen: , na wakacjach 2007 nad morzem, w tym roku kumple byli to mówią że Audik dalej stoi pod tym samym barem we Władysławowie I druga srebrna jak przed moja byłą praca w Grodzisku Mazowieckim przejeżdzała, stała na allegro w wakacje.
Ale sie rozpisałem, co ten browar z ludzmi robi <lol> sory jak przynudzam.
No ale dość gdybania o tyłku Maryny do rzeczy, jeśli chodzi o felgi które pokazałeś to jak najbardziej jestem na TAK do stylistyki DTM, w której zrobione jest Compi, pasuja idealnie :!: Tylko jak bedziesz już szukał alu to zwracaj uwage na ET i wyceluj cos w okolicy 25 to razem z gleba -40 bedzie fajniejszy efekt, ja mam 35 i tyl jeszcze jakoś leży ale przod jest schowany zdecydowanie za bardzo. Fajnie że masz soczewki w głowie bo bardzo robią robote w stylistyce jak i swieceniu, osobiście jesli masz czas, chceci i możliwości to polecam zrezanie takowych z lamp zespolonych sposobem by Minon1. Wracając do grilla to piszesz że sie nie da emblematu quattro tam przyczepić, a jakim tajemniczym sposobem u Borbeta sie dało :?: <cieszy>
Competition da sie rezac i jest w nim mnóstwo rzeczy ktore można zrobić a w sumie zmieni sie auto nie do poznania wiec trzymaj sie planu i nie strzel jakiejś nietarfionej decyzji po drodze a bedzie git
Pozdro i do zobaczenia gdzieś na na trasie <pijaczek>
PS- Ile sztuk Compi widziałeś live w PL :?: Ja dwie oprócz swojej, ale za to czerwoną :mrgreen: , na wakacjach 2007 nad morzem, w tym roku kumple byli to mówią że Audik dalej stoi pod tym samym barem we Władysławowie I druga srebrna jak przed moja byłą praca w Grodzisku Mazowieckim przejeżdzała, stała na allegro w wakacje.
Ale sie rozpisałem, co ten browar z ludzmi robi <lol> sory jak przynudzam.
Koszta to pojęcie względne i z czasem będzie jak trzeba. W pierwszej kolejności przyjdzie gleba, póki co same springi bo amory jeszcze mają się dobrze więc nie sypną się zbyt prędko. Nie chce gleby -60 ze względu że jak dla mnie to już za nisko i wole nie zastanawiać się przed byle czym,czy się zmieszczę. Co do felg to właśnie myślałem o ET ~25, chyba najlepsze wyjście. Z tymi soczewkami myślałem nawet o rezaniu ich, tylko boję się że coś spieprzę i będzie lipa...bo musiał bym wtedy kupować nowe zespolone. Grill zostaje ori, a jak miałem ten bez znaczków to jakoś nie umiałem wymyślić dobrego sposobu żeby "quattro" się trzymało i nie było łatwe do zdjęcia. Widocznie borbet coś wykminił na ten temat.
A tak poza konkursem to widziałem tylko jedną Compi poza moją, tzn. właśnie borbet'a i to był pierwszy raz kiedy słyszałem o czymś takim jak Competition
A tak poza konkursem to widziałem tylko jedną Compi poza moją, tzn. właśnie borbet'a i to był pierwszy raz kiedy słyszałem o czymś takim jak Competition
Śliczna Twoja Compi, zresztą jak każda. Uważam, że gleba + fela, czyli nisko i szeroko to dobry kierunek i doda jeszcze więcej uroku autu. Mieszane mam uczucia co do grilla bez znaczka, ale jak patrzyłem na foto to borbet miał taki grill i ze znaczkiem quattro - kozak to wyglądało. Powiedz mi jak zrezałeś lampy? Odkręcałeś je czy na aucie? Domyślam się, że kupiłeś jakiś spray do tego. Jak możesz podaj nazwę. Pozdrawiam.
Słonik, zgadzam się w 100 % nie jest łatwo zmodzić compi na konkretnego germana
ale widziałem parę takich na niemieckich stronach i super wyglądały :mrgreen:
U mnie w compi z racji tego, że wcześniej był grll Kamei, który po czasie mi się znudził, zakupiłem właśnie FK, dopiero po jakimś czasie dostałem od znajomego znaczek Quattro z b2 ki, trochę go przerobiłem i wpasowałem. Teraz patrząc na przód auta człowiek niewtajemniczony nie wie co to za model, a ja mam ubaw
ale widziałem parę takich na niemieckich stronach i super wyglądały :mrgreen:
U mnie w compi z racji tego, że wcześniej był grll Kamei, który po czasie mi się znudził, zakupiłem właśnie FK, dopiero po jakimś czasie dostałem od znajomego znaczek Quattro z b2 ki, trochę go przerobiłem i wpasowałem. Teraz patrząc na przód auta człowiek niewtajemniczony nie wie co to za model, a ja mam ubaw