Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

..::Competition quattro by ezu::.. Napisy końcowe

Zamknięte ale dostępne tematy, własnych zdjęć samochodów do obejrzenia.
grinch
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grinch » 29 sty 2009, 12:00

Słonik pisze:No i dobry kierunek obrałeś teraz <ok> ale spoiler zostaw bo jest zajebiaszczy :mrgreen: i ma fajny dziwek ja sie w niego stuka palcem :-P
co do grilla kwesta gustu, czarny jak njabardziej ale osobiscie wole wersje z OOOO.
... Zgadzam się z Adamem GS czy inny audi bez grilla z OOOO wygląda ubogo i ni jak :roll:

Awatar użytkownika
Ezumaru
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Ezumaru » 31 sty 2009, 15:15

grinch pisze:
Słonik pisze:No i dobry kierunek obrałeś teraz <ok> ale spoiler zostaw bo jest zajebiaszczy :mrgreen: i ma fajny dziwek ja sie w niego stuka palcem :-P
co do grilla kwesta gustu, czarny jak njabardziej ale osobiscie wole wersje z OOOO.
... Zgadzam się z Adamem GS czy inny audi bez grilla z OOOO wygląda ubogo i ni jak :roll:
Nom, spoiler zostaje i wiem że ma fajny dźwięk bo półko się parę razy, hehe :-P
Z tym grillem jeszcze przemyślę sprawę bo mam pewien pomysł :roll:

[ Dodano: 2009-01-31, 15:14 ]
Jak powiedziałem tak zrobiłem, analizując wszystkie za i przeciw...a z resztą sami przeczytajcie :roll: ==> str.1 <==

Awatar użytkownika
Bastek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Bastek » 31 sty 2009, 15:26

Dla mnie German Style jest piękną sprawą. Jednak jeżeli auto ma być w pełni użytkowe, to niestety ten styl odpada w przedbiegach. Ma on rację bytu, jeżeli masz drugi samochód do codziennej eksploatacji, a "niskim i szerokim" jeździsz w weekend dla lansu 8-)

Tobi1986
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Tobi1986 » 31 sty 2009, 15:34

Od razu lepiej <ok>

Awatar użytkownika
wujo1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wujo1 » 31 sty 2009, 16:27

i dobrze że nie będziesz przerabiał takiego rarytas-a na takie mody nadaje się zwykła b4 ale nie competition ;-)

możesz ją jedynie doprowadzać do idealnego stanu jak Skull

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krystian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: Krycha » 31 sty 2009, 16:31

Boże 100 pomysłów na dzień, ludzie co wy gadacie że Compi szkoda i że nie warto jej ładnie robić. A co on ma w sobie specjalnego? Zderzaki i spojler, gleba ( która i tak pewnie by wyleciała na rzecz większej ) oraz silnik ACE, ale to już nie rzecz wizualna. Może i jest cos więcej, nie jestem znawcą... Sądzę, że bez sensu jest gadanie że szkoda Compi przerabiać itp, bo przecież nie zrobiłby z niej wioski ( chyba ).

Duo ma gril bez znaczka i co? każdy oh ah, jaki świetny, tutaj założył to o lipa bez kołeczek, zmieniaj na ori itp. Wiadomo, że odrazu cudów nie zrobi z auta, ale ten grill to chyba miał być poczatek dobrych planów...

Kolego Ezumaru jak tak będziesz zmieniał plany ulegając większości to nic z tego nie będzie. Trzymaj się swojego, a może coś dobrego z auta zrobisz.

Awatar użytkownika
GerB3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: GerB3 » 31 sty 2009, 17:13

Auto jest bardzo fajne takie jakie jest, ale może być lepsze. Ja jestem za germanem bo to jedyny sensowny kierunek tuningu w tym aucie. Mówicie że grill bez znaczka nie pasuje , że musi być oryginał a ja uważam ze akurat tutaj pasował w 100%. Idź swoją drogą i rób to co Tobie sie podoba a nie innym <ok>

Awatar użytkownika
szuan
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: szuan » 31 sty 2009, 18:08

Ezumaru nie pękaj! Krystyna ma racje... obież swój kierunek i się go trzymaj.
I nie zmieniaj tak szybko zdania! (chyba, że naprawde przegięcie :-P )
napisałeś - "Zamiast tego obieram kurs na lekkie gustowne, stylizacje."
przepraszam, a zmiana felg, to co? przy okazji troche niżej i mucha nie siada <nono> <lol>
pozdro, baj.

Awatar użytkownika
Ezumaru
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Ezumaru » 31 sty 2009, 21:20

Z tym grillem to jednak racja, lepiej się niunia prezentuje z nim. Ten bez znaczka daje efekt taki trochę...nijaki jak na mój gust, po za tym nie mogę w niego jakoś sensownie wpasować znaczka "quattro", a to musi być <ok>
Faktycznie gleba ładnie by siadła i dała ładny efekt, w sumie 40-40 to tylko 2 cm niżej niż mam teraz więc to nie aż tak dużo i poprawiło by to prowadzenie w zakrętach. A co do felg myślę o czymś takim:
KLIK
Po prostu kocham ten wzór, spasił by bosko do ogólnego wyglądu Compi.
Podsumowując...dzięki AUDI_A6, GerB3 i szuan, za poukładanie mi w deklu. Idę swoją drogą i zrobię to co chce i gwarantuje ludziom którzy uważają że Compi nie można modzić bo jest unikalna, iż zmodzę ją tak że jeszcze ładniejsza będzie. Będzie taki mini german style, "trochę niżej i trochę szerzej" żeby dało się tym jeździć na codzień. Od teraz obieram sobie jako podstawowe cele glebę 40-40, felgi podobne do tych z obrazka i ori soczewki. Aha i co mi jeszcze między czasie przyjdzie do łba <ok>

Awatar użytkownika
GerB3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: GerB3 » 31 sty 2009, 22:27

Wzór felg świetny moim zdaniem, a co do grila to jak nie chcesz bez znaczka zrób tak jak ja np. - znaczek na czarno- z daleka wygląda jak no emblem a jednak pierścienie są i wygląda nieźle <ok> i znaczek quattro zostaje. Na razie masz super auto w rzadkiej wersji, jak zrobisz go na germana to będzie auto z charakterem <ok>

Awatar użytkownika
Słonik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Słonik » 01 lut 2009, 00:07

Ezumaru, chcesz germanstyle to ja jestem jak najbardziej za i kibicuje temu pomyslowi, tylko w przypadku Compi bedzie to koooooosztowny projekt bo w germanie podstawa to dobra gleba, ładując -40 nawet niektorzy nie zauważą roznicy, do germana -60 to minimum wymagane ale ładujac same spreżyny wysypią sie amory predzej czy póżniej a nowe dobre amory do naszej niuńki np. Bilstein to 1500 ot tak na wejściu :-( , chcemy profi no problemmo ładujemy gwint i jest zajefajnie tylko że najtańszy do quattro znalazłem H&R na ebay.de za 3003zł jak euro słabo stało :-P, druga sprawa w niemieckiej wizji auta to felgi, fajne szerokie felgi, w Competition 9x17" leży jak by z tad było ale....znajdz mi 9x17" w rozstawie srub 4x108 za mniej niz 2000zł w używce, do tego jeszcze oponki trzeba :-P, zawsze można piasty zmienić ale chyba wole do felg dorzucić :roll: , alternatywa to coś weższego na niskim ET ale to nie do końca taki efekt bedzie. Jest jedna pocieszająca sprawa u nast odpada ogólna stylistyka auta typu zdzerzaki malowanie czegos w kolor np lusterek itp. :mrgreen: no ale zawsze sie cos znajdzie np. progi RS2 :roll: reszta to ogólne pierdółki jak w każdym aucie, emblematy out jakas koncoweczka fajna i dyskretne dodatki 8-)
No ale dość gdybania o tyłku Maryny do rzeczy, jeśli chodzi o felgi które pokazałeś to jak najbardziej jestem na TAK do stylistyki DTM, w której zrobione jest Compi, pasuja idealnie :!: Tylko jak bedziesz już szukał alu to zwracaj uwage na ET i wyceluj cos w okolicy 25 to razem z gleba -40 bedzie fajniejszy efekt, ja mam 35 i tyl jeszcze jakoś leży ale przod jest schowany zdecydowanie za bardzo. Fajnie że masz soczewki w głowie bo bardzo robią robote w stylistyce jak i swieceniu, osobiście jesli masz czas, chceci i możliwości to polecam zrezanie takowych z lamp zespolonych sposobem by Minon1. Wracając do grilla to piszesz że sie nie da emblematu quattro tam przyczepić, a jakim tajemniczym sposobem u Borbeta sie dało :?: <cieszy>
Competition da sie rezac i jest w nim mnóstwo rzeczy ktore można zrobić a w sumie zmieni sie auto nie do poznania wiec trzymaj sie planu i nie strzel jakiejś nietarfionej decyzji po drodze a bedzie git <spoko>
Pozdro i do zobaczenia gdzieś na na trasie <pijaczek>
PS- Ile sztuk Compi widziałeś live w PL :?: Ja dwie oprócz swojej, ale za to czerwoną :mrgreen: , na wakacjach 2007 nad morzem, w tym roku kumple byli to mówią że Audik dalej stoi pod tym samym barem we Władysławowie :-) I druga srebrna jak przed moja byłą praca w Grodzisku Mazowieckim przejeżdzała, stała na allegro w wakacje.
Ale sie rozpisałem, co ten browar z ludzmi robi <lol> sory jak przynudzam.

Awatar użytkownika
Ezumaru
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Ezumaru » 01 lut 2009, 00:39

Koszta to pojęcie względne i z czasem będzie jak trzeba. W pierwszej kolejności przyjdzie gleba, póki co same springi bo amory jeszcze mają się dobrze więc nie sypną się zbyt prędko. Nie chce gleby -60 ze względu że jak dla mnie to już za nisko i wole nie zastanawiać się przed byle czym,czy się zmieszczę. Co do felg to właśnie myślałem o ET ~25, chyba najlepsze wyjście. Z tymi soczewkami myślałem nawet o rezaniu ich, tylko boję się że coś spieprzę i będzie lipa...bo musiał bym wtedy kupować nowe zespolone. Grill zostaje ori, a jak miałem ten bez znaczków to jakoś nie umiałem wymyślić dobrego sposobu żeby "quattro" się trzymało i nie było łatwe do zdjęcia. Widocznie borbet coś wykminił na ten temat.
A tak poza konkursem to widziałem tylko jedną Compi poza moją, tzn. właśnie borbet'a i to był pierwszy raz kiedy słyszałem o czymś takim jak Competition :-P

Awatar użytkownika
gornik
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: gornik » 01 lut 2009, 02:22

Śliczna Twoja Compi, zresztą jak każda. Uważam, że gleba + fela, czyli nisko i szeroko to dobry kierunek i doda jeszcze więcej uroku autu. Mieszane mam uczucia co do grilla bez znaczka, ale jak patrzyłem na foto to borbet miał taki grill i ze znaczkiem quattro - kozak to wyglądało. Powiedz mi jak zrezałeś lampy? Odkręcałeś je czy na aucie? Domyślam się, że kupiłeś jakiś spray do tego. Jak możesz podaj nazwę. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Ezumaru
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Ezumaru » 01 lut 2009, 08:52

gornik pisze:Powiedz mi jak zrezałeś lampy? Odkręcałeś je czy na aucie? Domyślam się, że kupiłeś jakiś spray do tego. Jak możesz podaj nazwę.
Zdjąłem je, okleiłem czerwoną część, zrobiłem szablon na kwadrat pozostający dla wstecznych i malowanie. Kupiłem spray do przyciemniania lamp czerwony Motip.

Awatar użytkownika
borbet
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: borbet » 01 lut 2009, 10:15

Słonik, zgadzam się w 100 % nie jest łatwo zmodzić compi na konkretnego germana :-/

ale widziałem parę takich na niemieckich stronach i super wyglądały :mrgreen:

U mnie w compi z racji tego, że wcześniej był grll Kamei, który po czasie mi się znudził, zakupiłem właśnie FK, dopiero po jakimś czasie dostałem od znajomego znaczek Quattro z b2 ki, trochę go przerobiłem i wpasowałem. Teraz patrząc na przód auta człowiek niewtajemniczony nie wie co to za model, a ja mam ubaw :-P

Zablokowany

Wróć do „Archiwum starych zdjęć.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl