Tighe, z tymi halogenami to były trzy światy... No ale udało się. Tzn w kilku miejscach popękał plastik od strony gdzie musiałem oderwać szkło, ale pozaklejałem ładnie.
Najpierw całego rozbierasz, wyjmujesz cały środek i wsadzasz do dużego garnka z zimną wodą. Ja na początek jeszcze nożykiem tapicerskim dookoła przejechałem całość kilka razy. No i zaczynasz gotować wodę. Tzn jak masz duży garnek to łatwo wycyrklować tak, żeby temperatura nie przekraczała 80 stopni gdzieś. Czyli paruje, widać że gorąco, ale nie gotuje się jako tako, tak jest najbezpieczniej wg mnie. No i co jakiś czas wyciągasz i próbujesz podważyć jakimś śrubokrętem albo nożykiem. Najlepiej mieć nóż nie zakończony ostrą końcówką, tylko taki zaokrąglony i taki średnio gruby, nie taki żeby się giął na boki, ani nie taki żeby był gruby na milimetr. Taki pośrodku. I poważasz ciągle powoli i najlepiej jeszcze nożykiem tapicerskim ciągle odcinać po całości. Jak już złapiesz punkt oparcia i zacznie odchodzić jedna strona to staraj się po długości całość rozlepić, a potem boki. Na koniec zostanie najtrudniejszy dół haha, najlepiej mocno odgiąć wtedy szkło i nożykiem odcinać od środka ten klej.
No nic, mam nadzieję, że pomogłem chociaż troszkę :roll:
A kierunki się wysrały, bo gotowałem je jak zupę hahha <ok>
A teraz ja proszę o pomoc z tą uszczelką!
Ostatnio zmieniony 19 sty 2012, 10:46 przez
Small3r, łącznie zmieniany 1 raz.