cupejka By Dred... nowy środek str 19
no i stało się
wczoraj założyłem sobie bixenon do autka
poprawa światła jest naprawdę niewiarygodna
teraz jeszcze musze sobie tylko przestawić jeden pin w wiązce elektrycznej przy przełączniku świateł.
pin z 56B na 56 A i szczerze to w aucie nie jest to jakoś opisane więc prośba do Was jeśli macie jakiś schemat lub co lepsze zdjęcia tej kostki to podrzućcie jestem przekonany , że żółty kabelek musi powędrować o 2 miejsca niżej ale nie jestem tego pewien w 100% i nie chciałbym ryzykować popaleniem kilku bezpieczników lub czegoś innego
zdjęcia zaraz podrzuce razem z filmikiem jak ładnie się odpalają
a tutaj filmik w formacie MOV zajmujacy prawie 5 MB
http://www.members.lycos.co.uk/dredzior ... nstart.MOV
wczoraj założyłem sobie bixenon do autka
poprawa światła jest naprawdę niewiarygodna
teraz jeszcze musze sobie tylko przestawić jeden pin w wiązce elektrycznej przy przełączniku świateł.
pin z 56B na 56 A i szczerze to w aucie nie jest to jakoś opisane więc prośba do Was jeśli macie jakiś schemat lub co lepsze zdjęcia tej kostki to podrzućcie jestem przekonany , że żółty kabelek musi powędrować o 2 miejsca niżej ale nie jestem tego pewien w 100% i nie chciałbym ryzykować popaleniem kilku bezpieczników lub czegoś innego
zdjęcia zaraz podrzuce razem z filmikiem jak ładnie się odpalają
a tutaj filmik w formacie MOV zajmujacy prawie 5 MB
http://www.members.lycos.co.uk/dredzior ... nstart.MOV
No pięknie, można wiedzieć z czego te soczewki i czy dużo rezania? Ja sie przymierzam ale do kitu z allegro w soczewke..ale nie wiem czy to do konca dobry pomysł.
Moze to Ci cos pomoze:
https://audi80.pl/viewtopic.php?p=2887&highlight=#2887
No i AKP
Przekładałem ten kabel w lecie.. bodajże kable po przekątnej.. od postojówek (chyba szary) z zółtym.. na AKP gdzieś to znalazłem. Schematycznie
X oznacza kable do przelozenia, mam nadzieje ze dobrze pamietam :roll:
XO
OO
OO
OO
OX
Edit.. z tego co doczytalem..a i jak ja przekladalem to opieralem sie na tych postach to 56B powinien byc 2 pozycje pod 56..jednak wydaje mi sie ze u mnie to po przekatnej poszlo..Ogólnie kabel od św. mijania pewnie przytopił kostke..więc go poznasz.. <ok>
Moze to Ci cos pomoze:
https://audi80.pl/viewtopic.php?p=2887&highlight=#2887
No i AKP
Przekładałem ten kabel w lecie.. bodajże kable po przekątnej.. od postojówek (chyba szary) z zółtym.. na AKP gdzieś to znalazłem. Schematycznie
X oznacza kable do przelozenia, mam nadzieje ze dobrze pamietam :roll:
XO
OO
OO
OO
OX
Edit.. z tego co doczytalem..a i jak ja przekladalem to opieralem sie na tych postach to 56B powinien byc 2 pozycje pod 56..jednak wydaje mi sie ze u mnie to po przekatnej poszlo..Ogólnie kabel od św. mijania pewnie przytopił kostke..więc go poznasz.. <ok>
soczewki są od Mercedesa przetwornice żelowe , kabel z oplotem by nie zakłócał ani radia ani CB radia. trzeba wywalić stare soczewice i troszkę obudowe powiększyć, rezania na jeden dzień.
efekt naprawdę rewelacyjny polecam
koszt jest większy jak w tych z allegro ale w końcu to Bixenon i na ori podzespołach. a nie chińskich tandetach.
oczywiście barwa światła to 4300
wiesz z tym przekładaniem szukałem na AKP ale wyszło mi tam tylko , że 56b zamienić na 56 i żółty kabel ale niestety nie znalazłem rozpiski qre są to piny.
także może za jakiś czas bedą filmiki z przejazdów tym autkiem
na razie spadł śnieg więc się pobawie troszkę na drodze ( bo śniegu mało i obawiam się , że szybko stopnieje) a dopiero potem będę się zabierał za reszte.
aha musisz jeszcze dobrze poprzykręcać sobie przesłony to raz i dwa znaleźć dobre miejsce na przetwornice .Niestety u mnie w eSce nie ma za dużo miejsca po stronie pasażera więc musze to dobrze rozplanować , by przymocować na stałe a od strony kierowcy zmieściłyby sie jeszcze ze 3 sztuki .
w miare moich skromnych poczynań i zdolności będę systematycznie umieszczał postępy z prac i planu jaki sobie założyłem.
pozdro 4 all
[ Dodano: 2007-12-16, 16:49 ]
ja dorwałem jakiś schemacik i tam też jest to opisane jako że 2 pozycje niżej , tylko nie wiem czy to ma być puste pole czy może z czymś to zamieniam.
u mnie nie jest przytopiony żaden kabel z tego co widziałem więc nie jest źle ;p
pozdro
efekt naprawdę rewelacyjny polecam
koszt jest większy jak w tych z allegro ale w końcu to Bixenon i na ori podzespołach. a nie chińskich tandetach.
oczywiście barwa światła to 4300
wiesz z tym przekładaniem szukałem na AKP ale wyszło mi tam tylko , że 56b zamienić na 56 i żółty kabel ale niestety nie znalazłem rozpiski qre są to piny.
także może za jakiś czas bedą filmiki z przejazdów tym autkiem
na razie spadł śnieg więc się pobawie troszkę na drodze ( bo śniegu mało i obawiam się , że szybko stopnieje) a dopiero potem będę się zabierał za reszte.
aha musisz jeszcze dobrze poprzykręcać sobie przesłony to raz i dwa znaleźć dobre miejsce na przetwornice .Niestety u mnie w eSce nie ma za dużo miejsca po stronie pasażera więc musze to dobrze rozplanować , by przymocować na stałe a od strony kierowcy zmieściłyby sie jeszcze ze 3 sztuki .
w miare moich skromnych poczynań i zdolności będę systematycznie umieszczał postępy z prac i planu jaki sobie założyłem.
pozdro 4 all
[ Dodano: 2007-12-16, 16:49 ]
to jak możesz to odkręć te 2 śrubki i popatrz jak jest u ciebiezgredek27 pisze:Edit.. z tego co doczytalem..a i jak ja przekladalem to opieralem sie na tych postach to 56B powinien byc 2 pozycje pod 56..jednak wydaje mi sie ze u mnie to po przekatnej poszlo..Ogólnie kabel od św. mijania pewnie przytopił kostke..więc go poznasz..
ja dorwałem jakiś schemacik i tam też jest to opisane jako że 2 pozycje niżej , tylko nie wiem czy to ma być puste pole czy może z czymś to zamieniam.
u mnie nie jest przytopiony żaden kabel z tego co widziałem więc nie jest źle ;p
pozdro
Ja CI odpowiem.. jesli kupisz KIT z allegro pod dany rodzaj żarówki to po prostu podlaczasz wszystko i po klopocie.ponczo pisze:DRED - Montaż xenonów\bixenonów wymusza zmianę soczewki na większa :?: czy można zrobić to na ori soczewce?? :->
Dred jak widzisz poszedl dalej i zrobil sobie BI-XENON czyli mijania i drogowe na jednym zarniku ksenonowym.
PS. odwiedź www.rezacze.pl -> warsztat i tam masz rezanko ksenonu i Bi.
Bilu wrzucał tam ksenon w soczewki co prawda nie Kit tylko D2S czyli jeszcze mocowania przerabiał..ale w dzisiejszych czasach już kity całe są.
Do tego polecam lekture:
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... 12&start=0 przeczytasz wszystko to Ci sie troszke wyjaśni.
dzięki dziękiborbet pisze:super rezanko :mrgreen:
<quattro>
Minion no owszem nie próżnuje w końcu te godziny gdzie siedze w pracy to się muszaodbićna jakimś wydatku na autko
co do soczewek i xenonów
jak kupujesz kity to wrzucasz to w ori soczewkę
ja chciałem coś bardziej nietypowego ( teraz już to zaczyna być normą) i poszedłem w Bixenon do tego wymieniłem soczewkę na tę od Merca
są ponoc też kity na allegro pod bixenon ale nie testowałem tego więc nie będę się wypowiadał.
powiem Wam że teraz jak lece szybko po mieście 150 w górę to ludzie znacznie szybciej mi uciekają z pasa na bok <ok>
nareszcie moja niuńka dostała prezencik
oj od razu rarytasbloku pisze:Piękna Coupetka...Jak kiedyś jeden z naszych miał (też był w Pieczyskach) ośkę Coupe (NG) to była rarytasem z zewnątrz...teraz twój to rarytas...S2...piękne i szybkie...cóż więcej chcieć...może tylko RS2
takim czymś to byłoby RS2 limmo a mojej cupejki troszkę sztuk wyprodukowano tak w zasadzie najwięcej z S2 3B/ABY( limmo, coupe ,avant)