[Typ89 1,8S]Kamei. Nakładka grila Votex str.84
Dzisiaj byłem na złomie i przywiozłem parę gratów:
-żarówki od podświetlenia schowka
-znaczek 1,8S
-rygielki do drzwi z napisem P - niestety tylko 3 jakby ktoś miał jedną sztukę to chętnie kupię, na razie zamontuje tylko z przodu
-fajny fant z bogatych wersji wyposażeniowych czyli namalowane oznaczenia od nawiewów - otwarte/zamknięte, w B4kach chyba to już seryjnie wychodziło
-żarówki od podświetlenia schowka
-znaczek 1,8S
-rygielki do drzwi z napisem P - niestety tylko 3 jakby ktoś miał jedną sztukę to chętnie kupię, na razie zamontuje tylko z przodu
-fajny fant z bogatych wersji wyposażeniowych czyli namalowane oznaczenia od nawiewów - otwarte/zamknięte, w B4kach chyba to już seryjnie wychodziło
Ostatnio zmieniony 19 cze 2010, 17:12 przez GerB3, łącznie zmieniany 1 raz.
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Jak to mówią "piękno tkwi w szczegółach" Kratki ładnie wyglądają. Miałeś jakiś szablon do wycięcia dziury w półce pod Duo sounda :?:Jak tak to fajnei by było jakbyś mi go podesłał w wersji elektronicznej oczywiście Ja się do teraz nie mogę za to zabrać, ale będę miał kompletne audio na tył z ori wiązką więc warto było poczekać Oczywiście ja przez ten czas się nie obijałem (jak zajrzysz do mojego tematu to się dowiesz).
Dziure pod Duo Sound to musisz na oko zrobić <ok>
Zmierzyłem dzisiaj wysokość zawieszenia na płaskim, opony 175/70 R14 czyli takie jak fabryka nakazała i wyszły mi takie wartosci:
Lewy przód : 64.0cm od progu 21cm
Prawy przód : 65,7 od progu 22 cm
Lewy tył : 64,2cm od progu 22,5 cm
Prawy tył 66,3cm od progu 23,5cm
Problem jest taki że poprzedni właściciel jeździł tym autem cały czas sam i lewa strona jest bardziej siadnięta od prawej. Amory i sprężyny są ok. Teraz muszę pomyśleć nad "zglebieniem" prawej strony.
Przy okazji : czy taka wysokość zawieszenia są prawidłowa dla B3 ?
Zmierzyłem dzisiaj wysokość zawieszenia na płaskim, opony 175/70 R14 czyli takie jak fabryka nakazała i wyszły mi takie wartosci:
Lewy przód : 64.0cm od progu 21cm
Prawy przód : 65,7 od progu 22 cm
Lewy tył : 64,2cm od progu 22,5 cm
Prawy tył 66,3cm od progu 23,5cm
Problem jest taki że poprzedni właściciel jeździł tym autem cały czas sam i lewa strona jest bardziej siadnięta od prawej. Amory i sprężyny są ok. Teraz muszę pomyśleć nad "zglebieniem" prawej strony.
Przy okazji : czy taka wysokość zawieszenia są prawidłowa dla B3 ?
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Już sobie poradziłem ze zrobieniem dziury i elegancko mi to wyszło no i rogaliczek jest idealnie na środku półki Co do zawiechy to moje wysokości już znasz i wychodzi na to, że obydwaj mamy kozy :lol: Jednak musimy coś z tym zrobić :!: Jak co to będe mieć 1 rygla z tym napisem, bo zanabyłem kpl. 4szt, a jednego już takiego mam to mi sztuka zostanie :mrgreen:
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Parę fotek
Zmodzony dolot: silnik zasysa powietrze bezpośredni zza lampy jak w wersjach na Ke-jetronicu, jutro usunę rogala od tego tłumika szmerów który był wcześniej i zrobi sie wiecej miejsca z lewej strony. Oczywiście wszystko idzie jeszcze do wyczyszczenia. Zacząłem polerkę alternatora, pomalowałem sanki na czarno.
Wyczyściłem całe wnętrze, wymyłem plastiki, wyprałem fotele, odkurzyłem i dałem plaka:
Wypolerowałem całe nadwozie pastą Tempo ręcznie, czernidło na zderzaki itd, egekt nie oddany w pełni bo teraz auto jest już trochę brudne ale generalnie polecam bo po polerce efekt jest swietny. Dodatkowo pokazuję różnice wysokosci ale na to lekarstwem moze być tylko -40mm.
Lepszą sesje postaram się dac niedługo
Zmodzony dolot: silnik zasysa powietrze bezpośredni zza lampy jak w wersjach na Ke-jetronicu, jutro usunę rogala od tego tłumika szmerów który był wcześniej i zrobi sie wiecej miejsca z lewej strony. Oczywiście wszystko idzie jeszcze do wyczyszczenia. Zacząłem polerkę alternatora, pomalowałem sanki na czarno.
Wyczyściłem całe wnętrze, wymyłem plastiki, wyprałem fotele, odkurzyłem i dałem plaka:
Wypolerowałem całe nadwozie pastą Tempo ręcznie, czernidło na zderzaki itd, egekt nie oddany w pełni bo teraz auto jest już trochę brudne ale generalnie polecam bo po polerce efekt jest swietny. Dodatkowo pokazuję różnice wysokosci ale na to lekarstwem moze być tylko -40mm.
Lepszą sesje postaram się dac niedługo
- Piotr_Audi
- Forum Audi 80