NG to złooo i padło <rotfl> (jakby to powiedział Chmiel25 :mrgreen:)
A 7A jaknajbardziej popieram, fajny sound i dobrze to jeździ
Tylko że zdobycie zdrowego 7A na swap może być trudne :roll:
pawelrybak15, ogarnij sie :roll: Kazdy poza Toba wie i slyszal jak pracuje NG a jak 7A. NG bulgocze swietnie natomiast w 7A ten dzwiek jest stlumiony co nie oznacza, ze badziewny... Cos mi sie zdaje, ze niezle Ci kiedys NG zloilo dupsko i stad ten uraz :mrgreen: Generalnie musze luknac czy czasem nie mam w niedlugim czasie trasy w okolice Twojej miejscowosci, podjade sprinterem 160hp 5 garowym i Ci pokaze gdzie esbecy zimuja <ok>
W b2 było NG? Czy tylko samo KV?
W sobotę przejechało koło mnie dwa razy audi b2 90 US (hmm... audi 4000?) jak byłem na spacerze. Jeszcze tak wolno jechał, mmm... co za błogi bulgot :mrgreen:
Na zimnym - 5 bar na wolnych obrotach po dodaniu gazu zamyka skale
Na ciepłym - temp. oleju ponad 80 płynu chłodniczego 90 stopni pokazuje ok 3 bar na wolnych jak dodam gazu zamyka skale.
GerB3, ja czekam na to jak założysz tą dokładkę bo planuję właśnie kupić z laminatu . Mam nadzieje że wtedy pochwalisz się jakie to warte a podasz mi link do aukcji z której brałeś ? bo widziałem dwie
GerB3, o czyli widzę że ta co bodajże taktownie poleca..
No ja się właśnie zbierałem już jakiś czas temu ale nie wiedziałem jak to wyjdzie .. pogadałem z kolegą taktownie i polecał.
Co do koloru to właśnie myślałem nad tym .. bo albo walne w strukturę albo jak już będę malował w kolor to warto by było się zastanowić nad tyłem przy okazji ..