Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Mój avancik.

Zamknięte ale dostępne tematy, własnych zdjęć samochodów do obejrzenia.
Julek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Mój avancik.

Post autor: Julek » 03 sty 2008, 10:29

Witam. Autem śmigam juz pół roku, zrobiłem przez ten czas 24tyś i zero problemów. Jak kupiłem auto było w dość opłakanym stanie, kompletny brak zawieszenia z przodu (tzn. było tak wykończone ze cieżko było auto uprowadzić), bałagan w elektryce, bałagan z silnikiem (brak pompy paliwa, kazda swieca i kabel WN inne itd), felgi poniszczone i kazda opona z innej bajki. Pięć dni pracy i autkiem mozna juz było jeździć. W najbliższych planach kupno klami i tapicerki tylnej klapy, załozenie blosa, remont felg 17", przyciemnienie szyb, wymiana kratek nawiewu na czarne (bo juz patrzec na to srebrne g...o nie moge), kupno kratek i migacza w przedni zderzak oraz wymiana amorów z tyłu. Pozdrawiam maniaków.

Awatar użytkownika
Solskier
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2,2 AAN
Kontakt:

Post autor: Solskier » 03 sty 2008, 10:53

Fajny v6 troche go dopracujesze i bedzie super, podobaja mi sie felgi, co do przyciemnia szyb jestem przeciw, ale to tylko moje zdanie i nie muisz sie z nim zgadzać, z tego co widać na zdjeciach to tylni i przedni zderzak masz innego koloru jak nadwozie, jeśli tak to zadało by sie przemalowanko i chyba jeszcze czegoś brakuje w zderzaku (kawałka kierunku - czy to tyko widać tak na foto?) a ogólnie zderzak od cabrio ładny :-D, zdałby sie jeszcze jakiś do kompletu na tył... Kolejna sprawa nie pasuje mi tam ta spartacka kierowica fajnie prezentowała by sie ori s-line, no i te kratki nawiewowe, sam wiesz jakie są ;-) jeszcze jedno co do tego znaczka quattro na grillu, jest po złej stronie, a jeśli ma "udawać" iż jest quattro to niech przynajmniej bedzie po tej co należy <ok> Mam nadziej że moja opinia nie jest zbyt surowa, tym bardziej iż jest pierwszą :-) Powodzenia w modach i wdporowadzeniu auta do ideału.

Awatar użytkownika
8S3
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: 8S3 » 03 sty 2008, 12:30

Ogólnie wizuwalnie autko b. dobrze się prezentuje i na pewno będzie dużo lepiej po wymianie kierunków z przodu na całe i pomalowaniu zderzaków pod kolor nadwozia. Felgi pasują do tego autka (chyba od Forda jeśli dobrze kojarzę). Napisz jak jeździ Ci się z automatem i tym silnikem. Mam też taki motor ale w manualu. Po kilku pierwszych dniach jazdy doszedłem do wniosku, że automat bardzo by tam pasował. W manualnu biegi są dosyć krótkie i żeby szybko odjechać trzeba je dosyć często i szybko je zmieniać.
Widziałem ją ostatnio w ogłoszeniu. Sprzedajesz?
Powodzenia w pracach ;-)

Awatar użytkownika
goldi j51
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi A6
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: goldi j51 » 03 sty 2008, 14:12

bardzo ładnie się prezentuje powodzenia w dalszej eksploatacji ;-)

Awatar użytkownika
jacus-87
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: jacus-87 » 03 sty 2008, 15:07

piekne auto:)) no i ten silniczek, sam zaluje ze nie kupilem AVANTA...pozdrawiam

Awatar użytkownika
Gruszka
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Gruszka » 03 sty 2008, 15:11

Bardzo ładna audina. Ja szukałem avanta a znalazłem sedana z którego jestem bardzo zadowolony. pozdrawiam i powodzenia oraz następnych 24 tyś. i nawet o wiele więcej bezawaryjnie przejechanych kilometrów.

Obrazek

Awatar użytkownika
janes100
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: janes100 » 03 sty 2008, 18:14

super fury ja mam problem z zamieszczeniem fotek sa za duze
ale wasze autka sa extra

hubertcik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: hubertcik » 03 sty 2008, 18:24

bardzo ladny Avancik..troche pracy trzeba wlozyc...ale dopiero wtedy samochod cieszy najbardziej.. ;-)
jak pisales...te kratki na pierwszy ogien do smieci...a temu co to przemalowal uciac rece.. :evil:
Gratuluje autka..
POzdRO

kolczyx
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Tomasz
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH+lpg
Kontakt:

Post autor: kolczyx » 03 sty 2008, 18:31

Bardzo ładny Avancik :-D

Awatar użytkownika
maniek75
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: maniek75 » 03 sty 2008, 20:26

Ja tylko dodam że mi brakuje relingów na dachu :-/
Bez nich auto wyglada tak jakoś.... <nie wiem>

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Doc » 03 sty 2008, 20:41

Posłuchaj wujka Doc'a ... ;-)

sprzedaj tą kierownicę agro tuningową. Kupi ją ktoś zapewne na allegro, a Ty załóź s-line a przynajmniej ori jesli nie podołasz finansowo. Zmien ją bo wyglada fatalnie do ciężarówki jaką jest avant, a zwłaszcza do auta z automagiczną skrzynią. Widziałeś takie wyścigówki z dwoma pedałami ? ;-)

Proszę Cię, nie rób mi tego i zmyj nitro te srebrne kratki nawiewów i kup obudowę regulacji również ori czarną. Przy tych nawiewach brakuje Ci tylko drutexu w zderzakach.

Tylna klapa na zdjęciach jest niedomknięta lub wymaga spasowania. Może dokręcenia troszkę odbojów. Nie schodzi się linia świateł.

Auto jest ładne, ładna felga, możnaby troszkę ją niżej posadzić przy tej feldze byłoby ładnie. Zderzaki wymagaja naprawy i lakierowania, tylny pas chyba też stuknięty. Zderzaki nie są może mega pasujące, ale nie sa też złe. Pomalowane, naprawione i dobrze spasowane będą ok.

Nie bardzo widzą mi się te cycki wysokotonowe. Urocze nie są przyznasz, ale to już kosmetyka i sprawa gustu. Ja bym dał delikatniejsze.

Auto zadbane, czyste, schludne, ładny lakier. Na prawdę szkoda z niej robic agro rally championship.

Szacunek za nalepke tylną ;-)

Pokaż zdjęcia jak pousuwasz to, wierzę, że tak zrobisz. Nie będziesz ranił mego serca :lol:

mellow_pak
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mellow_pak » 03 sty 2008, 23:36

Witaj autko z zewnatrz ladne. Czy nie kupiles go poprzez allegro ???
Pamietam jakis czas temu ze byla ta audiczka do sprzedania. Jak masz a od pol roku to mozliwe ze wtedy ja nabyles co ja swoja ( a alegro wtedy sledzilem dzien w dzien).
Co do stanu technicznego to widze ze spoooro juz musiales porobic. Autko pierwszej mlodosci nie jest i jak ktos przed nami nie zrobil porzadku z doprowadzeniem auta do normalnosci to ten obowiazek niestety z wielkim bolem spada na kupujacego.
Zgodze sie z reszta ze te srebrne kratki nawiewu powietrza zupelnie nie pasuja do uroku audi.

Julek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Julek » 04 sty 2008, 10:38

Dzięki za słowa krytyki, bez urazy ale to moje pierwsze audi (wcześniej jeździłem tylko zabytkami typu capri, manta, taunus z 71r. itd) puźniej troche bmw ale styl dresiku mi nie pasuje. Co do mojego audi to tak, musiałem najpierw zrobic mechanike na cacy (codziennie robie tym autem przynajmniej 70km i czesto dosc dlugie trasy) wiec musi byc nie zawodne. Wizualnie nie robiłem kompletnie nic (mało czasu i funduszy). Ale na wszystko przyjdzie czas. Kratki wyleca juz na dniach bo az mi nie dobrze jak patrze na nie, migacz może uda mi sie gdzies zdobyc no i kratki. Sprawy lakiernicze zostawiam na lato, tylna klapa owsze jest nie domknieta ale mimo to jest do spasowania, felgi sa fordowskie. Co do kierownicy to hmm... musze to przemyslec (jako wieloletni kartingowiec przyzwyczajony jestem do małej kierownicy), te małe głośniczki z przodu moze i nie pasuja ale za to jak grają :-) Zostaną na 100%. A szyby?? zamiezam minimalnie przyciemnic (zeby nie bylo widac za bardzo grania). Auto było ostatnio w ogłoszeniach bo miałem dołek finansowy (tak na prawde to chyba nie chciałem jej sprzedac), teraz sie poprawiło i auto zostaje u mnie. A z automatem jeździ mi się świetnie bo, wychowałem sie na automacie od 9 roku zycia (moj ociec mial mercedesa), nazmieniałem sie juz biegow na gokartach i motocyklach w czasach jak sie jeszcze scigalem i jesli teraz kupie manuala to tylko z mysla o powrocie do sportu. A moje audi na benzynie setke robi w niecale 9 sekund. Uff ale sie rozpisalem. Dzieki sliczne jeszcze raz i piszcie co wam sie nie podoba ile wlezie, wszystko wezme pod uwage :lol: . Pozdrawiam

[ Dodano: 2008-01-04, 10:44 ]
Zapomniałem, audi kupiłem od goscia z pod łodzi i powiem wam ze jak zyje i krece sie w swiecie motoryzacji to jeszcze nie widzialem zeby ktos tak nie dbal o auto. No po prostu szok :shock: . U mnie prace bedą szły po mału, bez obaw autko nie zostanie "zeszmacone", zadne siatexy itd nie wchodza w gre. Wczoraj juz założyłem siłowniki tylnej kalpy, zregenerowałem zaciski tylne i założyłem nowe linki ręcznego i wreszcie moge normalnie bokiem polatać, bez uzycia lewej nogi :mrgreen: Pozdrawiam

Awatar użytkownika
kaczaza5
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kaczaza5 » 04 sty 2008, 23:05

Julek tam pod zderzakiem co tak ładnie sie prezentuje :?:
Cały wydech masz zmieniany, czy to tylko końcówka jest i kupowałeś czy już taka była jak kupowałeś to weno się pochwal szybciutko gdzie :?:
Bym zapomniał o najważniejszym, czyli o tym co chłopaki wcześniej mówili, wiesz już o czym - o tym samym co na to patrzeć nie możesz --->kratki :-/ tak poza tym to troche kosmetyki troche grosza i całe mnustwo serca i miłości a audiczka będzie Cię szanowała i woziła tam gdzie chcesz za to że o nią zadbasz :mrgreen:
Pozdrawiam i powodzenia

Awatar użytkownika
Gruszka
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Gruszka » 05 sty 2008, 10:40

Powoli do przodu, więc pozdrawiam i powodzenia <ok> <ok>

Zablokowany

Wróć do „Archiwum starych zdjęć.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl