[80 b3 1.8] moja niunia... Sport Edition
[80 b3 1.8] moja niunia... Sport Edition
Krotka historia...
Autko przejąłem od rodziców rok temu... W rodzinie jest od 1996 r. (80ooo tys miał przejechane -> teraz 256ooo tys)
Historia autka jest długa i w niektórych miejscach bolesna. Niedługo będzie więcej zdjęć...
To co najpiękniejsze to zderzaczki w kolorze karoserii :mrgreen: :mrgreen: co mnie dość wyróżnia od innych
Komentarzyk do zdjęcia: niestety ostatnio kolega ze szkoły swoja nową piękną A4 rozbił mi oczka :evil: są już wymienione ale niestety trzeba znów rozkręcać bo są cofnięte ~2-3cm względem listwy pod nimi
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zdjęcie minimalnie nie aktualnie, na lewą część klapy na światłem powędrowała mała naklejka, taki mały znak rozpoznawczy...
Komentarz do zdjęcia: tablica lekko przekręcona, tatuś krzywo przykręcił ale spodobało mi się i zostawię, oświetlenie tablicy - lekki zielony\niebieski - farba podkładowa która dostała się na żarówki....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Co wam to przypomina
Klapa podniesiona do góry i wrzucony wsteczny bieg powoduje że w nocy wygląda to jak polisssja :mrgreen: Zmieniałem z koło w samochodzie bo się spsuło i koledzy to spostrzegli gdy cały ruch na drodze się momentalnie bardzo uspokoił
Silnik 1.8PM (90KM) "Sport Edition" - nie wiem co to daje ale fajnie brzmi:D
Zawieszenie 20cm <mikolaj> tez to całe "Sport Edition"
256ooo tys km bez większych wkładów w silnik ( jedyne to sprzęgło i jakiś czujnik obrotów)
Spalanie przy spokojnej jeździe:
-zima 10l/100km
-lato 9l/100km (poniżej chyba się już nie da)
Felgi ori -> opony 195/60 choć ori na których była przyprowadzona w tym samym rozmiarze są szersze i niższ :shock: ( ciężka bania do rozgryzienia)
MOJE SKRYTE
Podniesienie drzwi przednich +
Wymiana przegubów +
Wymiana klocków hamulcowych +
Wymiana podsufitki zaczęte
Uszczelnienie przeciekającego bagażnika zaczęte
Nowe Audio zaczęte
-Głośniki +
-Wzmacniacz +
-Radio -
-Tuba -
-Okablowanie -
Nowe żarówki Philips'a H4 -
Wymiana żarówek wnętrza +
Wymiana fotela kierowcy + ( już 3 fotel )
Wymiana zawieszenia przedniego +
Poprawienie tyły karoserii +
Nowe alufelgi <17 i nowe opony -
Nowa tylna popielniczka -
Instalacja gazowa (moze kiedyś 8-) )
Tłumik końcowy... w drodze:D
maglownica do wymiany ~ 300 zł kolejne koszta
Zatankowanie do pełna - ( 1/2 Ciezko ) :mrgreen:
Autko przejąłem od rodziców rok temu... W rodzinie jest od 1996 r. (80ooo tys miał przejechane -> teraz 256ooo tys)
Historia autka jest długa i w niektórych miejscach bolesna. Niedługo będzie więcej zdjęć...
To co najpiękniejsze to zderzaczki w kolorze karoserii :mrgreen: :mrgreen: co mnie dość wyróżnia od innych
Komentarzyk do zdjęcia: niestety ostatnio kolega ze szkoły swoja nową piękną A4 rozbił mi oczka :evil: są już wymienione ale niestety trzeba znów rozkręcać bo są cofnięte ~2-3cm względem listwy pod nimi
Zdjęcie minimalnie nie aktualnie, na lewą część klapy na światłem powędrowała mała naklejka, taki mały znak rozpoznawczy...
Komentarz do zdjęcia: tablica lekko przekręcona, tatuś krzywo przykręcił ale spodobało mi się i zostawię, oświetlenie tablicy - lekki zielony\niebieski - farba podkładowa która dostała się na żarówki....
Co wam to przypomina
Klapa podniesiona do góry i wrzucony wsteczny bieg powoduje że w nocy wygląda to jak polisssja :mrgreen: Zmieniałem z koło w samochodzie bo się spsuło i koledzy to spostrzegli gdy cały ruch na drodze się momentalnie bardzo uspokoił
Silnik 1.8PM (90KM) "Sport Edition" - nie wiem co to daje ale fajnie brzmi:D
Zawieszenie 20cm <mikolaj> tez to całe "Sport Edition"
256ooo tys km bez większych wkładów w silnik ( jedyne to sprzęgło i jakiś czujnik obrotów)
Spalanie przy spokojnej jeździe:
-zima 10l/100km
-lato 9l/100km (poniżej chyba się już nie da)
Felgi ori -> opony 195/60 choć ori na których była przyprowadzona w tym samym rozmiarze są szersze i niższ :shock: ( ciężka bania do rozgryzienia)
MOJE SKRYTE
Podniesienie drzwi przednich +
Wymiana przegubów +
Wymiana klocków hamulcowych +
Wymiana podsufitki zaczęte
Uszczelnienie przeciekającego bagażnika zaczęte
Nowe Audio zaczęte
-Głośniki +
-Wzmacniacz +
-Radio -
-Tuba -
-Okablowanie -
Nowe żarówki Philips'a H4 -
Wymiana żarówek wnętrza +
Wymiana fotela kierowcy + ( już 3 fotel )
Wymiana zawieszenia przedniego +
Poprawienie tyły karoserii +
Nowe alufelgi <17 i nowe opony -
Nowa tylna popielniczka -
Instalacja gazowa (moze kiedyś 8-) )
Tłumik końcowy... w drodze:D
maglownica do wymiany ~ 300 zł kolejne koszta
Zatankowanie do pełna - ( 1/2 Ciezko ) :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2009, 12:56 przez pamping, łącznie zmieniany 14 razy.
- Daniello85
- Audi 80 Klub
- KLAKSON
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Prosimy o więcej fotek bo mało jakoś jest ich i nie ma jak zbytnio się rozpisać . Idzie wiosna więc ją trochę wypucujesz i będzie miodzio.
Tutaj to trochę się nie zgodzę (sorki ekipa, nic złego nie mam na myśli :roll: ) ale Cali jednak nie bardzo idzie "wziąć" jak i typ zechce się po ścigać, nie ma co się oszukiwać . Cali ma więcej kucyków niż nasze standardowe B3 (75-90 koni). Więc albo Cali stała jak ją wyprzedzałeś , albo typ nie chciał się bawić z Tobą w wyścigipamping pisze:Widok oddalającej się Calibry - Bezcenne
-środek jest w trakcie prac :mrgreen: brakuje podsufitki i pomysłu na jej zrobienie :-x no i fotel z innego autka :oops: jutro pokaże zdjęciawujo1 pisze:bardzo ładne jeszcze tylko fotki środeczka zapodasz i będzie gites
-Dwa poprzednie załamały mi się na wysokości regulacji pochyłu, dochodziło do tego że musiałem jeździć z skrzynką po pomidorach za siedzeniem żeby móc się jakoś oprzeć :roll: ,Daniello85 pisze:sport edition miała chyba seryjnie obnizony zawias na -20/20, autko po tej jednej fotce ogolnie ładnie sie prezentuje, a co to sie dzieje z tymi fotelami ze juz 3 fotel zmieniasz
- Zawieszenie jest naprawdę obniżone... teraz jeszcze spadła mi guma podtrzymująca środkowy tłumik to byle krawężnik albo 3 ludzi z tyłu i słychać jak wali o ziemię :evil:
Widok oddalającej się Calibry - Bezcenne ----
- Metafora taka :mrgreen:
- szkoda że mam tylko PM, jakbym miał na wielopunkcie to można by się ścignąć z tą najsłabsza ( 2.0 115KM o ile dobrze mi wiadomo)
- bieniek1984
- Forum Audi 80
dexx pisze:pamping napisał/a:
- szkoda że mam tylko PM, jakbym miał na wielopunkcie to można by się ścignąć z tą najsłabsza ( 2.0 115KM o ile dobrze mi wiadomo)
Wielopunkt to JN (wtrysk mechaniczny) i też ma 90KM i chyba 3 Nm mniej :]
źle sprecyzowałem... mam na myśli 1.8E DZ bo to ma chyba 112KM
Niki20 pisze:Ładna edycja <ok> No wielkie plany z tym alu 17'' :shock: Chciałbym zobaczyć jak to założysz już Wielki plus za to, że masz ją w rodzinie przez tyle lat powodzenia życzę...
teraz matura to trochę się próbuje powstrzymać od jakich kolwiek prac
ale w wakacje nabije się trochę nadgodzin i założymy coś... myślałem od RS4 fele