[80 B4 2.3 NG] - nisko i sztywno by dandi88
[80 B4 2.3 NG] - nisko i sztywno by dandi88
Witam wszystkich forumowiczów!
Od 2 tygodni jestem posiadaczem mojej nowej ślicznotki,
Jest to Audi 80 B4 :
√ rok produkcji - 1992
√ silnik - 2.3 [NG] 133km
√ wyposażenie:
→ 2x el.szyby
→ el. szyberdach
→ el. reg. lusterek
→ climatronic (na razie niestety nie działa )
→ wspomaganie
→ ABS
√ ALU 16" Borbet z oponami 215/40
√ przyciemnione wszystkie szybki
√ obniżone zawieszenie: nie wiem o ile, ale około o wysokość lusterka od standardowej B4 - są jakieś niebieskie sprężyny.
√ sportowa kierownica (która szczerze mówiąc nie jest za super wygodna )
√ jakieś tam pożyczone radio JVC, byle grało
√ grill Kamei
Od razu po zakupie auto dostało nowe sprzęgło, pompę hamulcową i tulejki na wahaczach.
Zdjęcia są jeszcze z aukcji na allegro od poprzedniego właściciela. Jak ogarnę autko i znajdę więcej czasu to odbędzie się jakaś sesyjka
Od 2 tygodni jestem posiadaczem mojej nowej ślicznotki,
Jest to Audi 80 B4 :
√ rok produkcji - 1992
√ silnik - 2.3 [NG] 133km
√ wyposażenie:
→ 2x el.szyby
→ el. szyberdach
→ el. reg. lusterek
→ climatronic (na razie niestety nie działa )
→ wspomaganie
→ ABS
√ ALU 16" Borbet z oponami 215/40
√ przyciemnione wszystkie szybki
√ obniżone zawieszenie: nie wiem o ile, ale około o wysokość lusterka od standardowej B4 - są jakieś niebieskie sprężyny.
√ sportowa kierownica (która szczerze mówiąc nie jest za super wygodna )
√ jakieś tam pożyczone radio JVC, byle grało
√ grill Kamei
Od razu po zakupie auto dostało nowe sprzęgło, pompę hamulcową i tulejki na wahaczach.
Zdjęcia są jeszcze z aukcji na allegro od poprzedniego właściciela. Jak ogarnę autko i znajdę więcej czasu to odbędzie się jakaś sesyjka
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2010, 23:22 przez dandi88, łącznie zmieniany 1 raz.
- misiek_gda
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- grzechas_audi
- Forum Audi 80
zapachy były po poprzednim właścicielu, od razu po zakupie je zdjąłem, co prawda były tak poplątane te choinki że musiałem je poprzecinać
w autku jest jeszcze trochę do zrobienia. Nie działa mi w ogóle panel climatroniku, a co za tym idzie - że nie ma nawet nawiewu a szyby parują
i strasznie dużo mi pali około 22l/100 lpg :shock:
w autku jest jeszcze trochę do zrobienia. Nie działa mi w ogóle panel climatroniku, a co za tym idzie - że nie ma nawet nawiewu a szyby parują
i strasznie dużo mi pali około 22l/100 lpg :shock:
- misiek_gda
- Forum Audi 80
- Kontakt:
nooo witamy nowego kolege z kuj-pom
autko ok. wiadomo trzeba posprzatac po poprzednim wlascicielu
i tak jak koledzy pisza czyli ori grill lampy zespolone i normalna kierownica do zalozenia
ale pierw ogarnij gaz (lub go wywal)
PS. zapraszamy na spoty https://audi80.pl/torun-spoty-zloty- ... t29740.htm
autko ok. wiadomo trzeba posprzatac po poprzednim wlascicielu
i tak jak koledzy pisza czyli ori grill lampy zespolone i normalna kierownica do zalozenia
ale pierw ogarnij gaz (lub go wywal)
by bezstresowo cieszyc sie dzwiekiem R5 <ok>dandi88 pisze:i strasznie dużo mi pali około 22l/100 lpg :shock:
PS. zapraszamy na spoty https://audi80.pl/torun-spoty-zloty- ... t29740.htm
albo czujnik przy silniku albo regulator napięcia w liczniku taka mała czarna kosteczka z 3 nóżkami można dokupić zamiennik ale nr zamiennika musisz wygoglować zakłada sie go odwrotnie (jest z tyłu licznika)
sprawdź to
sprawdź to
dandi88, Miałem to samo wymieniłem termostat i problem zniknął sprawdz jeszcze węże no i jak masz chwile poczytaj o termostacie to będziesz wiedział co i jak sprawdzic. Co do gazu działaj z tym szybko bo jak będziesz przeciągał to tylko będzie gorzej.
Co do auta to ładne kiere zostaw co najwyżej daj do obszycia. wsadz zespolone lampy lub soczewki tak jak pisali koledzy wyżej no i grill np FK bo ori nie pasuje do germana. Co do felg i gleby to jedyne co moge powiedzieć to gwint i zjechanie w dół <ok>
Pozdro
Co do auta to ładne kiere zostaw co najwyżej daj do obszycia. wsadz zespolone lampy lub soczewki tak jak pisali koledzy wyżej no i grill np FK bo ori nie pasuje do germana. Co do felg i gleby to jedyne co moge powiedzieć to gwint i zjechanie w dół <ok>
Pozdro