Witam wszystkich klubowiczów. Z racji tego, że nie prezentowałem Wam mojej Audi postanowiłem się pochwalić
Więc jest to Audi 80 B4 ABT+CGT(z kodów wynika że to skrzynia ze sportowymi przełożeniami),pochodzi z 1994r. i ma na blacie ok 250 000km.Zostało sprowadzone w 2005 roku z Niemiec w bardzo dobrym stanie, a pod koniec 2006 roku trafiło do mnie, jeździła nim kobieta robiąc ok 25 km dziennie do pracy, i nie przekraczająć 80km/h (wiem o tym, auto kupiłem od znajomej mieszkającej ok 2km ode mnie-dyrektorki szkoły).Jak dotąd Audi nigdy mnie nie zawiodło.
Jak wrócę do Polski auto idzie pod władanie mojej żonki, a sam zajmę się poszukiwaniami A6 c5 Quattro :mrgreen:
Wyposażenie:
Klimatyzacja manualna 4xelektryczne szyby 2xelektryczne i podgrzewane lusterka elektryczny szyberdach elektryczne sterowane fotele z Audi RS2 tapicerka obita eko skórą(bardzo dobrej jakości, nie żadnym skajem) ABS ori centralny zamek + ori alarm z czujnikami w słupkach(zewnętrznych) dzielona tylna kanapa ori halogeny przód elektrycznie ustwiana wysokość świateł 2 poduszki powietrzne ori przyciemnione szyby+lusterka(kolor zielony) LPG z butlą 42l w kole zapasowym pełnowymiarowe koło zapasowe
Plany: lampy tylne( treser, colour edition , albo USA/JAPAN) lampy przednie(zespolone albo soczewki, ale cena astronomiczna) ładne 17" + 205/45 lub 225/45 wymiana wszystkich olejów, płynów, pasków, filtrów, ZROBIONE wymiana zawieszenia przedniego i tylnego ZROBIONE zrobić coś ze słabymi hamulcami(nie wiem co im dolega) ZROBIONE ori wytłumienie komory silnika wymiana tapicerki bagażnika odgrzybić i nabić klime wymienić wszystkie żarówki w środku na krwistą czerwień zderzak przód cabrio lift zderzak tył competition zawieszenie -60/-40 albo gwit KW (jak finanse pozwolą) jest 20/20 z competition :mrgreen: wymiana oświetlenia bagażnika na diody SF podnieść wszystkie drzwi bo delikatnie opadły mechamiczna polerka całego samochodu polerka końcówki wydechu w drodze jest wyświetlacz temperatury zewnętrznej(dzięki dardaw2) ZAMONTOWANE wymiana kabli WN, świec, kopółki i palca ZROBIONE
Z RACJI TEGO ŻE SAMOCHÓD PÓJDZIE DO ŻONKI WSZYSTKIE MODY UPIĘKSZAJĄCE ODKŁADAM, ponieważ szkoda utopić dużo kasy w wygląd, a później martwić się że świeżo upieczony kierowca może to zniszczyć, np. przy parkowaniu..
Mody: obicie siedzeń, boczków i tylnej półki eko skórą zamontować zabudowe bagażnika, czekam na materiał, obijam i montuję<ok> prowizorycznie naprawiona wiązka bagażnika bo sie przerwała(w chwili czasu będzie zrobione to dokładnie, jak na Audi przystało) 60-cio LED-owy stop szlifowanie + 3 warstwy lakieru nałożone na gałkę zmiany biegów :mrgreen:
Audio: Radio Sony CDX-A250(idealne do tego samochodu-krwiste podświetlenie całego radia ) głośniki przednie JBL 10cm(modelu nie pamiętam) głośniki tylne Magnat 25cm(modelu też nie pamiętam)
a od czego to są siedzenia skoro mają pstryczki do podnoszenia po wewnętrznej stronie,pasażera ma chyba jeszcze tez od zewnatrz :?: ale naprawde fajnie zrobiona tylna pólka i boczki wszystko ladnie się komponuje