[Audi B4 1.9TDI] Plum's Audi - nowe fotki
-
- Forum Audi 80
[Audi B4 1.9TDI] Plum's Audi - nowe fotki
Witam
Chciałem zaprezentować mój nie tak dawny nabytek (styczeń 2011).
Jestem drugim właścicielem w Polsce, natomiast autko zostało sprowadzone przez poprzedniego na własny użytek od jedynego właściciela w Niemczech. Auto w momencie mojego kupna miało 151 tys. Oczywiście w przebieg nie wierzyłem, chociaż faktury z serwisowania w Niemczech to potwierdzały, dlatego z pomocą kuzynki przedzwoniliśmy do sąsiada za zachodniej granicy, który wszystko potwierdził .
Kierowca niedzielny w podeszłym wieku kierowca, który robił w granicach 10 tys rocznie.
Auto przy przebiegu 140 tys przeszło dość gruntowny remont, wymiana przedniego i tylnego zawieszenia, rozrządu, klocków hamulcowych itp. Faktura opiewała na około 1500 euro.
Autko ogólnie w utrzymane w bardzo dobrym stanie
Niestety jest to wersja dość obskurna z 1994 roku i jeszcze na przepływce Bosha, ale już z wtryskami dwusprężynowymi i parapetami.
Z elektryki to regulowane światła i szyberdach
Lista rzeczy, które do tej pory zrobiłem przy audicy:
Wymiana świec żarowych na Beru
Ringi dido
Wyrzucenie BigBena i włożenie obrotomierza z benzyny
Chip tuning
Wtryskiwacze AFN
Wyregulowany kąt wtrysku i dawka paliwa
Zaślepiony EGR
Wolna odma
Ori felgi (na zimę stalówki + ori kołpaki)
Sam jeszcze dokładnie nie wiem co będę chciał zrobić przy aucie. Na pewno niedługo zrobię wymianę oleju na 5W40 i wyrzucę katalizator. Póki co nie bardzo chce mocno modzić
Chociaż jak wyżej przy pomocy kolegi Kris00 (wielkie dzięki za poświęcony czas i fachową pomoc) w audicy pojawił się chip tuning i wtryskiwacze AFN
Korcą mnie lampy zespolone (soczewki trochę za drogie póki co jak dla mnie ), ale to się zobaczy w czasie.
Nowa seria zdjęć świątecznych gdzieniegdzie z kompanami :lol: :
Zapraszam do dyskusji
Pozdrawiam Łukasz.
Chciałem zaprezentować mój nie tak dawny nabytek (styczeń 2011).
Jestem drugim właścicielem w Polsce, natomiast autko zostało sprowadzone przez poprzedniego na własny użytek od jedynego właściciela w Niemczech. Auto w momencie mojego kupna miało 151 tys. Oczywiście w przebieg nie wierzyłem, chociaż faktury z serwisowania w Niemczech to potwierdzały, dlatego z pomocą kuzynki przedzwoniliśmy do sąsiada za zachodniej granicy, który wszystko potwierdził .
Kierowca niedzielny w podeszłym wieku kierowca, który robił w granicach 10 tys rocznie.
Auto przy przebiegu 140 tys przeszło dość gruntowny remont, wymiana przedniego i tylnego zawieszenia, rozrządu, klocków hamulcowych itp. Faktura opiewała na około 1500 euro.
Autko ogólnie w utrzymane w bardzo dobrym stanie
Niestety jest to wersja dość obskurna z 1994 roku i jeszcze na przepływce Bosha, ale już z wtryskami dwusprężynowymi i parapetami.
Z elektryki to regulowane światła i szyberdach
Lista rzeczy, które do tej pory zrobiłem przy audicy:
Wymiana świec żarowych na Beru
Ringi dido
Wyrzucenie BigBena i włożenie obrotomierza z benzyny
Chip tuning
Wtryskiwacze AFN
Wyregulowany kąt wtrysku i dawka paliwa
Zaślepiony EGR
Wolna odma
Ori felgi (na zimę stalówki + ori kołpaki)
Sam jeszcze dokładnie nie wiem co będę chciał zrobić przy aucie. Na pewno niedługo zrobię wymianę oleju na 5W40 i wyrzucę katalizator. Póki co nie bardzo chce mocno modzić
Chociaż jak wyżej przy pomocy kolegi Kris00 (wielkie dzięki za poświęcony czas i fachową pomoc) w audicy pojawił się chip tuning i wtryskiwacze AFN
Korcą mnie lampy zespolone (soczewki trochę za drogie póki co jak dla mnie ), ale to się zobaczy w czasie.
Nowa seria zdjęć świątecznych gdzieniegdzie z kompanami :lol: :
Zapraszam do dyskusji
Pozdrawiam Łukasz.
Ostatnio zmieniony 16 maja 2011, 15:03 przez nonameplum, łącznie zmieniany 4 razy.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Jak dorwę się znowu do aparatu to porobię trochę fotek.
Odmę robiłem z tego względu:
https://audi80.pl/b4-1z-wolna-odma-vt31533.htm
Poczytaj sobie wypowiedź kostrz'a.
Odmę robiłem z tego względu:
https://audi80.pl/b4-1z-wolna-odma-vt31533.htm
Poczytaj sobie wypowiedź kostrz'a.