Takie se A4 do latania po wsi i lansu pod remizą vol.2
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Takie se A4 do latania po wsi i lansu pod remizą vol.2
Siema, zanim zacznienie krytykę proszę o zapoznanie się z taką krótką historyjką.
Auto to Audi A4 B5 Quattro z końcówki roku 1999. Kupiłem je od swojego prodecenta, bo zwróciło moją uwagę stanem technicznym i wizualnym. Za silnik przepraszam, a jest za co bo to 2.5TDI nie wiem czy AKN czy AFB bo nawet nie sprawdzałem gdyż silnik wylatuje w tą zimę. Auto kupiłem z tiptronikiem chcąc nie chcąc trza było przerzucić na manuala, bo skrzynia była jednym wielkim kiblem. Potem zaczęły się jaja z elektrykę i do dziś dnia nie są do końca ogarnięte, ale to już sobie sam zrobię. Samochód odebrałem od elektryka wczoraj i narazie tylko tyle udało się zrobić. Na sam koniec dodam że podejmując decyzje o zmianie auta miałem może ze 100zł w portfelu, także sporo musiałem się nakomibnować by udało mi się dojść do tego co widać na załączonych zdjęciach.
- zawieszenie KW INOX v.1
- Mercedes Segin 18 cali przód 8J tył 9J, opony Pirelli P-Zero 215/40 na wszystkich kołach ) wiadomo Q ), śruby i pierścienie
- wnętrze Recaro w materiale
- konsola 2 din z climatronikiem pod grzane stołki, NaviPlus wraz ze zmieniarką
- atrapa RS4
- lampy przód USA
- zderzak przód poliftowy ze spryskiwaczami wraz z pompką i zbiorniczkiem
To tą chwile to by było na tyle, w domu czeka sterta gratów do założenia, ale o tym później.
Temat oczywiście będzie kontynuowany, miały być zdjęcia każdych części wkładanych w auto, ale brakło może nerwów, może czasu, a już napewno baterii w kalkulatorze.
Zwrotnice żeliwne z S4, zaciski Brembo 6 tłoczków wraz z tarczami 345mm
Zaciski z S4 polift + adaptery pod 300mm + tarcze Zimmermann 300mm + wężyki, złączki i płyn
Listwy drzwiowe
Pozdrawiam Kryśka
Auto to Audi A4 B5 Quattro z końcówki roku 1999. Kupiłem je od swojego prodecenta, bo zwróciło moją uwagę stanem technicznym i wizualnym. Za silnik przepraszam, a jest za co bo to 2.5TDI nie wiem czy AKN czy AFB bo nawet nie sprawdzałem gdyż silnik wylatuje w tą zimę. Auto kupiłem z tiptronikiem chcąc nie chcąc trza było przerzucić na manuala, bo skrzynia była jednym wielkim kiblem. Potem zaczęły się jaja z elektrykę i do dziś dnia nie są do końca ogarnięte, ale to już sobie sam zrobię. Samochód odebrałem od elektryka wczoraj i narazie tylko tyle udało się zrobić. Na sam koniec dodam że podejmując decyzje o zmianie auta miałem może ze 100zł w portfelu, także sporo musiałem się nakomibnować by udało mi się dojść do tego co widać na załączonych zdjęciach.
- zawieszenie KW INOX v.1
- Mercedes Segin 18 cali przód 8J tył 9J, opony Pirelli P-Zero 215/40 na wszystkich kołach ) wiadomo Q ), śruby i pierścienie
- wnętrze Recaro w materiale
- konsola 2 din z climatronikiem pod grzane stołki, NaviPlus wraz ze zmieniarką
- atrapa RS4
- lampy przód USA
- zderzak przód poliftowy ze spryskiwaczami wraz z pompką i zbiorniczkiem
To tą chwile to by było na tyle, w domu czeka sterta gratów do założenia, ale o tym później.
Temat oczywiście będzie kontynuowany, miały być zdjęcia każdych części wkładanych w auto, ale brakło może nerwów, może czasu, a już napewno baterii w kalkulatorze.
Zwrotnice żeliwne z S4, zaciski Brembo 6 tłoczków wraz z tarczami 345mm
Zaciski z S4 polift + adaptery pod 300mm + tarcze Zimmermann 300mm + wężyki, złączki i płyn
Listwy drzwiowe
Pozdrawiam Kryśka
Ostatnio zmieniony 03 lip 2011, 21:51 przez Krycha, łącznie zmieniany 5 razy.
Auto wygląda na zadbane, a skoro też tak piszesz to widocznie twoja decyzja jest uzasadniona bo dobra baza to podstawa. Duży plus za quattro(wreszcie), avant moim zadaniem jest ładniejszy niż sedan więc plus też za to. Dotychczasowe mody i to co ma zostać zrobione w najbliższym czasie dobre, TDI są dla emerytów
Zastanawiało mnie gdzie się straciłeś na tyle czasu, bo cisza z poprzednim a4 była, swoją drogą jaki los ją spotkał ?
Pozdro
Zastanawiało mnie gdzie się straciłeś na tyle czasu, bo cisza z poprzednim a4 była, swoją drogą jaki los ją spotkał ?
Pozdro
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
<ok>Diesel jak diesel, narazie będzie jeździł później wskakuje coś normalnego.
Krycha, graty za auto, tamto bylo fajne ale to bedzie jeszcze lepsze znajac Twoje mozliwosci, no i wygodniej kimac na zlotach.
Coz, powodzenia w dalszych modach :mrgreen: choc Tobie tego zyczyc nie trzeba.
No i nic innego jak 2.7 tutaj nie widze.
Pozdro