[B4 2.0 ABK] Kolejność kabli z kopółki do świec
[B4 2.0 ABK] Kolejność kabli z kopółki do świec
Zmieniałem dzisiaj świece i kable i nie jestem pewien podłączenia tych kabli Ma ktoś rozpiskę co ska - gdzie ma iść ?
OGr pisze:nie no ok ale które kable z kopułki do której świecy idą ?
A jak ja rozpisałem? Podałem kolejność na kopułce zaczynając od 1 cylindra i dalej zgodnie z obrotem zegarka. Cylindry w bloku są ponumerowane kolejno 1 z przodu auta a 4 nad aparatem zapłonowym.
Prościej bez zdjęcia wytłumaczyć nie da rady.
Wszystko jasne co piszecie, prościej się nie da ale widzicie że ja mam jakoś inaczej I tak jeżdżę już od roku
czarekj, piszesz że mogło być przestawione. A co się stanie jak faktycznie ktoś przestawił kopułkę, a ja ustawię tak jak fabrycznie powinno być czyli jeden nie od strony chłodnicy tylko od strony bloku ?
czarekj, piszesz że mogło być przestawione. A co się stanie jak faktycznie ktoś przestawił kopułkę, a ja ustawię tak jak fabrycznie powinno być czyli jeden nie od strony chłodnicy tylko od strony bloku ?
Na moje oko wszystkie kable sa obrócone miejscami w lewo o 90 stopni w porównaniu z ustawieniem książkowym. Nie wiem dokładnie jak był włożony aparat do bloku, ale jeżeli wtyczka od czujnika Halla jest nad śruba mocująca aparat to coś tu nie gra z tymi przewodami. Możesz miec problemy z racji tego, że iskra występuje nie w momencie początku blaszki przesłaniającej a na jej końcu i objawy by sie zgadzały.OGr pisze:Wszystko jasne co piszecie, prościej się nie da ale widzicie że ja mam jakoś inaczej I tak jeżdżę już od roku
Obrazek
Poczytaj o prawidłowym ustawianiu aparatu a ja w wolnej chwili zrobię Ci zdjęcie jak to powinno wyjść "z wygladu".
Twoja usterka wynikła z faktu że ktoś pewnie zmieniał pasek rozrządu i zapomniał ustawić koło od wałka pośredniego a potem "nadrabiał" przesunięcie na przewodach.