A byłbym zapomniałem wkażnik temperatury czasem gra mi w gumkę wraz ze wskaźnikiem poziomu paliwa tzn nie pokazują dokładnie a jak rozbiorę licznik i docisnę ten stabilizator to wskazanie sie naprawia tzn paliwo chyba ok temperatura 107 stopni

Ale to tylko połowa sukcesu, druga przyczyna to na pewno problemy z licznikiem, tzn. albo stabilizator albo zimne luty. Wskazuje na to wyraźnie objaw wariowania wskaźnika paliwa. Licznik w łapki do rozbiórki i przelutuj wszystkie połączenia lutowane oraz wymień stabilizator, obejrzyj również dokładnie ścieżki na płycie, być może któraś jest pęknięta.Darek_32 pisze:Twoim problemem jest czujnik odpowiedzialny za wskazanie temperatury na desce rozdzielczej. Piszesz, że go wymieniłeś ale czy przypadkiem nie kupiłeś tego taniego za ok. 20-30 zł??
A no był tani bo chyba nie miał gość innego więc kupiłem taki jaki był. To jakie firmy polecacie czujnik - prosiłbym o konkretną nazwę bo znowu mi ktoś wciśnie byle co i znowu będzie lipapafko pisze:Ewidentnie zastosowałeś najtańszy czujnik odpowiedzialny za wskazania temperatury na zegar /na pewno włoski wynalazek/. Dobre czujniki od 50 PLN wzwyż.
Napewno takie cos kupisz w każdym sklepie elektronicznym. Kiedyś wychodziła taka gazeta "Mój elektronik" tam też mieli różne podzespoły.krisiun1 pisze:Może ktoś z was wie gdzie można kupić taki stabilizator?Jedyne miejsce to z rozbiórki. Podobno jest jakaś część zastępcza ale dałem sobie z tym spokój.