[B4 ABK] Czy można jeździć z wypiętym zaciskiem hamulca?
[B4 ABK] Czy można jeździć z wypiętym zaciskiem hamulca?
Mam nietypowe pytanie.
Mam do zrobienia popularny zacisk w tylnym prawym kole.
Planuję podjechać do mechanika żeby mi go wymontował i chciałbym odstawić auto z powrotem pod blok na okres regeneracji zacisku.
Czy to w ogóle możliwe?
Mam do zrobienia popularny zacisk w tylnym prawym kole.
Planuję podjechać do mechanika żeby mi go wymontował i chciałbym odstawić auto z powrotem pod blok na okres regeneracji zacisku.
Czy to w ogóle możliwe?
Gość chce zacisnąć przewód, żeby mu płyn nie wyciekł a nie dlatego, żeby mieć w ogóle jakieś hamulce. Pewnie nie chce mu się po wszystkim nawet odpowietrzać hebli. <ok>
Kij z Tobą, naciśniesz na pedał i zatrzymasz się na drzewie, bo zacisk na przewodzie nie wytrzyma ciśnienia. Mnie to nie obchodzi, ale po drodze nie jeździsz sam. Oprócz innych uczestników są też dzieci i zwierzęta, za które Ty powinieneś pomyśleć wsiadając za kółko. Za same takie pomysły już bym Ci zabrał prawko aż zmądrzejesz.
Obstawiam za bananem dla tego Pana :-x
Kij z Tobą, naciśniesz na pedał i zatrzymasz się na drzewie, bo zacisk na przewodzie nie wytrzyma ciśnienia. Mnie to nie obchodzi, ale po drodze nie jeździsz sam. Oprócz innych uczestników są też dzieci i zwierzęta, za które Ty powinieneś pomyśleć wsiadając za kółko. Za same takie pomysły już bym Ci zabrał prawko aż zmądrzejesz.
Obstawiam za bananem dla tego Pana :-x
- quattroBandit
- Audi 80 Klub
i myślisz, że to cokolwiek zmieni?zserty pisze: Obstawiam za bananem dla tego Pana :-x
pomysł jest niepoważny, na lince nawet bym nie pociągnął Twojego auta, bo do tego muszą być sprawne hamulce, chociażby ręczny, którego... nie będziesz mieć, i podstawowy, który już sam w sobie bez wspomagania jest lichy nie wspominając już o tym jak dobry by był ze zbyt niskim ciśnieniem w układzie i miękkim pedałem hamulca :shock:
2km do domu chcesz jechać? Nie rób scen, zacznij myśleć też o innych, nie tylko o swojej wygodzie. Było wielu takich mądrych, piach gryzą. :->