[2.0 ABT LPG] drganie kierkownicy podczas hamowania
Witam, włączę sie do tematu mam audi b4 2.0 abt i problem taki: jadąc dziś do miasta z rana zaczęło mi trząś kierownicą takie bicie jakby było na niej i dlaczego? od 60 km/h w zwyż .przedwczoraj jak wracałem z pracy takiego czegoś nie było i skąd takie objawy i od czego mogły być spowodowane? koła były dokręcone bo jeszcze zatrzymałem się po drodze i sprawdzałem , ale tak jakby minimalny luz wyczułem na tych końcówkach przy maglownicy od tego drążka kierownicy i to tak jakby one lużne były .Wracając do domu z miasta to bicie jak narazie kierownicy ustało i co mogło być tego przyczyną?jeśli możecie to pomóżcie
[1Z] Drgania kierownicy
witam.Drży mi kierownica na postoju najbardziej na zimnym silniku,sprawdzałem już, poduszki (wymiana na nowe 169 sztuka,poduchy pod skrzynią),robiłem logi (daka i stateczny kąt wtrysku) kompersje, wtryski, błędów brak,ńawet jak na luz wrzucę to jak są małe obroty silnika to też drży.Nawet kolumne sprawdzilem z gumami.wszysto jest dobre.Czy maglownica-przekładnia kierownicza moze jak jest uszkodzona czy obluzowana takie coś może powodować?Jak ona jest mocowana?Dodam że w samochód przenosi drgania do środka,a najmocniej na kierownice i słychać jakby za szybą takie ,, walenie ".W serwisie ASO rozlozyli ręce,mechanicy inni nie daja rady.dlatego pytam o maglownice bo jak jadę powoli na luzie to coś mi styka,tak jakby było poluzowane.Dajcie jakieś pomysły :shock:
Niestety poduszki które można kupić są twardsze niż ori. i dlatego może się tak dziać.Miałem wyrwaną poduszkę(oryginalną) i tak jak Ty kupiłem w podobnej cenie i niestety też zaczęło trząść budą a na starej nie trzęsło :roll: A 170pln. to nie jest górna półka zapytaj ile kosztuje np.Lemforder albo jeszcze lepiej w ASO? Proponuję poszukać dobrej używkiwasermann pisze:poduszki (wymiana na nowe 169 sztuka,poduchy pod skrzynią)
A drgania od np.pompy wspomagania,paska czy czegoś takiego to myślę ,że przy większych obrotach będą się właśnie nasilały Tak więc uważam ,że to nie tam należy szukać
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80