[90 2.3 20V 7A] Gdzie i jakie hamulce kupić?
Koledzy temat również przerabiam na bieżąco. Chciałem tarcze Brembo założyć, ale przedstawiciel w Polsce oznajmił mi, że tarcze to tego modelu już są nie dostępne, ale wysłał zapytanie czy nie wytoczyli by na zamówienie, ale niestety nie jest to dla nich opłacalne i się nie podejmą. Następnie Mikoda, również nie mają w ofercie tarcz do 7a bo jest tego tak mało, że również im się nie opłaca wprowadzać tego na rynek. Wybór padł na Zimmerman Sport, nie spotkałem się jeszcze z tym żeby pękały przy otworach, a zakładaliśmy je w servisie w kilku grubych autach (S-klasse 5l, Audi S8, Audi RS6 MTM 603HP) i radzą sobie świetnie. Sam zobaczę jak sobie radzą bo mają przyjechać około 14 lutego
- Leo
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
polecam przejrzeć co się dzieje w porsche, w audi tt z tymi tarczami.Kermit85 pisze:Koledzy temat również przerabiam na bieżąco. Chciałem tarcze Brembo założyć, ale przedstawiciel w Polsce oznajmił mi, że tarcze to tego modelu już są nie dostępne, ale wysłał zapytanie czy nie wytoczyli by na zamówienie, ale niestety nie jest to dla nich opłacalne i się nie podejmą. Następnie Mikoda, również nie mają w ofercie tarcz do 7a bo jest tego tak mało, że również im się nie opłaca wprowadzać tego na rynek. Wybór padł na Zimmerman Sport, nie spotkałem się jeszcze z tym żeby pękały przy otworach, a zakładaliśmy je w servisie w kilku grubych autach (S-klasse 5l, Audi S8, Audi RS6 MTM 603HP) i radzą sobie świetnie. Sam zobaczę jak sobie radzą bo mają przyjechać około 14 lutego
Z zimmermanami jest taki problem, że są cholernie wrażliwe na klocki . Jak założycie tanie klocki do takich tarcz to na 100% wam popękają.
Też szukałem tarcz jakies dwa trzy tyg temu i gosc mi znalazł dwie ost sztuko brembo gdzies w jakiejs hurtowni i zamowiłem je paczka była cała w kurzu tarcze były z fabryki wyszły w 2005r narazie spisują sie swietnieKermit85 pisze:Koledzy temat również przerabiam na bieżąco. Chciałem tarcze Brembo założyć, ale przedstawiciel w Polsce oznajmił mi, że tarcze to tego modelu już są nie dostępne
Wyszło mnie coś około 240 zł za szt. (przynajmniej tak pamiętam ) u przedstawiciela po rabacie na firmę, ale czekam już na nie 2 miesiące i się doczekać nie mogęGrze$iuuu pisze:ile za takie dałeś?
Klocki zakładam BOSCHA - wiem że są dobre bo do 90% aut zakładamy, ale ciekaw jestem jak sobie z Zimmermanami będą współpracować.
[ Dodano: 2011-02-10, 23:23 ]
Podobno jeszcze EBC robi takie tarcze w wersji TurboGroove (nacinane i nawiercane) ale cena jest tez ciekawa :roll:
A podepne się
Szukam klocków przód do Coupe 7A .Kazdy twierdzi w sklepie ze te sa takie że te nie brudzą,a te nie piszcza ,a inne wogole nie hamuja .
Mam mozliwośc zakupu klocków Textar (jedni chwalą drudzy nie :roll: ) ,ale one nie za bardzo mi jakos podchodza.Czy wszystkie klocki powinny mieć spreżyny takie jak poniżej.
A..i co myślicie o tych TRW?
http://allegro.pl/oryginal-klocki-audi- ... 46972.html
I czy ktoś miał kiedyś do czynienia z ta firma Remsa ?
Szukam klocków przód do Coupe 7A .Kazdy twierdzi w sklepie ze te sa takie że te nie brudzą,a te nie piszcza ,a inne wogole nie hamuja .
Mam mozliwośc zakupu klocków Textar (jedni chwalą drudzy nie :roll: ) ,ale one nie za bardzo mi jakos podchodza.Czy wszystkie klocki powinny mieć spreżyny takie jak poniżej.
A..i co myślicie o tych TRW?
http://allegro.pl/oryginal-klocki-audi- ... 46972.html
I czy ktoś miał kiedyś do czynienia z ta firma Remsa ?