Drodzy Forumowicze, mam problem, nie działa mi ABS(przód prawa strona wykazuje błąd) bezpieczniki sprawdzone, elektryka sprawdzona, położenie też sprawdzone, wychodzi na to że czujnik padł, niestety w sklepach motoryzacyjnych nie jest taki dostępny do B4 quattro 2.0 16v ACE w wersji Competition, moje pytanie brzmi:
Czy z innego samochodu z grupy VAG będzie pasował ? jeżeli tak to jaki? wtyczkę mam okrągłą do podłączenia.
PS.
Jeżeli napisałem w złym dziale, proszę o przeniesienie
[B4 2.0 ACE] nie działa czujnik ABS quattro
próbowałem w ETCE znaleźć nr oryginału, ale niestety wiesza mi się i nie mogę się dostać do tego.PieterB pisze:maniekbrw, nie jestem pewien czy są takie same ale etka nie rozróżnia na silniki więc być może tak, może ktoś to potwierdzi lub zdementuje.
jeśli chce ktoś pomóc to proszę o wklejenie nr OEM tego czujnika
Dziękuje bardzo, będę próbował szukać po tym numerze, być może się znajdzie jakiś zamiennik albo coś podobnego
[ Dodano: 2016-02-13, 20:46 ]
Minęło sporo czasu i czujnik został wymieniony, jednak kontrolka błędu abs się świeci, odpięcie aku nic nie dało, hamowanie również nic, abs jak nie działał tak do tej pory nie działa, po podłączeniu do Viakena odczytuje cały czas błąd prawego przedniego czujnika abs.
Koledzy jakieś pomysły?
Bezpiecznik nr 31 15A również sprawdzony...
Gdzie może być wina błędu układu ABS?
Po dzisiejszym dokładnym sprawdzeniu wszystkich czujników, wychodzi na to że ten czujnik też jest walnięty, nie ma co się spodziewać po zamienniku, może uda mi się skombinować ori jakiś używany sprawny, mam nadzieje że problem zniknie, w zamiany czujników nie mam czasu się bawić, bo bym przełożył z lewej na prawą stronę.Conectic pisze:Pytanie czy czujnik na pewno sprawny, skoro problem nie zniknął.