[B4 all] podciagniecie recznego
[B4 all] podciagniecie recznego
Witam, czy można samodzielnie podciągnąć hamulec ręczny ?
Zaciągam dźwignię bez oporu do samej góry i hamuje ledwo ledwo...
Proszę o jakieś instrukcje Na forum nic nie znalazłem
Zaciągam dźwignię bez oporu do samej góry i hamuje ledwo ledwo...
Proszę o jakieś instrukcje Na forum nic nie znalazłem
jedna strona ręcznego
Witam!a co poradzicie gdy jedną stroną bierze ręczny a drugą wcale nie trzyma?gdzie szukać przyczyny?
Re: jedna strona ręcznego
zapewne kanał i sprawdzenie zaciskow ewentualnie czyszczenie zaciskowmaq83 pisze:Witam!a co poradzicie gdy jedną stroną bierze ręczny a drugą wcale nie trzyma?gdzie szukać przyczyny?
ręczny
Dokładnie to było tak że byłem na przeglądzie dwa dni temu..i hamowanie hamulcem nożnym przód i tył ok..tylko hamowanie ręczne był0 95% na prawą i 5%na lewą strone..
czyli rozebrać tam aby sie dostać do samych zacisków?tam przy wydechu <"rozkręcanie nad tłumikiem osłony metalowej"> to raczej nie?
czyli rozebrać tam aby sie dostać do samych zacisków?tam przy wydechu <"rozkręcanie nad tłumikiem osłony metalowej"> to raczej nie?
- Hołowczyc20
- Audi 80 Klub
Teoretycznie regulacji hamulca recznego powinno sie dokonywac dopiero po wymianie szczek. Jesli Ci slabo trzymie to wpierw sprawdz stan szczek, bebnow i linek. Potem ewentualna wymiana i na koncu regulacja.Hołowczyc20 pisze:Jak podciagnąć ręczny tylko że przy szczękach czy tak samo ja było napisane czy jakoś inaczej :?: