Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4 2.0 Avant] Pompa ABS- funnkcjonuje wadliwie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
karolas123
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B4 2.0 Avant] Pompa ABS- funnkcjonuje wadliwie

Post autor: karolas123 » 18 mar 2011, 17:17

Witam, panowie mam problem z pompa ABS i nie wiem czy to jest jest jej wadliwe działanie czy ja od ABSu za wiele oczekuje. Mianowicie: nie hamuje mi tylne koło po stronie kierowcy. Reczny jest ok ale nozny nie działa. Jako dość dochodny człowiek po niteczce do kłebka wyeliminowałem tylny zacisk, korektor siły, oraz przewod hamulcowy, doszedłem do pompy ABS. I własnie tu lezy problem po zluzowaniu przewodów leci płyn ze wszystkich prócz tego oznaczonego HL pedał jest normalnej twardosci ale z tego przyłacza płyn sie nawet nie saczy. Czy to pompa padła czy szukac w elektronice? Prosze o podpowiedz, moze ktos miał juz taki przypadek?

kondzio1979
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kondzio1979 » 24 lip 2011, 13:03

Witam,mam ten sam problem,przy wciśniętym pedale hamulca,pompa ABS nie podaje płynu na lewe tylne koło,wychodzi na to że coś jest nie tak z pompą ABS,czy koledze udało się rozwiązać ten problem,czy takie pompy się jakoś regeneruje,naprawia,czy po prostu trzeba taką pompę wymienić,na razie wiem tylko tyle że o nowej można zapomnieć bo w ASO nowa kosztuje do 5000 zl :roll: na szrotach wiem że takie chodzą po 100 zl

konradnutlok
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: konradnutlok » 26 lip 2011, 19:46

Da sie samemu naprawic miałem taki sam problem tylko ze z prawym tyłem ja sie przygotowalem juz na wymiane pompy ABS ale stwierdziłem co mi tam i tak na szrot to sprobuje sam cos zrobic. To tak wykrec pompe z auta patrzac od gory na nia masz 6 srob odkrec je zdejmij lekko dekiel i uwazaj zeby nie popsuc uszczelek w deklu zostana ci 4 takie jakby cylinderki do kazdego ida 2 kable , to to sa elektrozawory u ciebie lewy tyl nie dziala to z tego co pamietam jest to przedni lewy patrzac w kierunku jazdy ale na wszelki wypadek sprawdz wszystkie tzn. ze wszystkich elektrozaworow wychodza kable i sa lutowane przy przekaznikach bierzesz aku albo cos co daje 12V i tam gdzie sa przylutowane czarne kable to jest - a zielone i jakes tam jeszcze nie pamietam jakie to + do kazdego z nich i jak podlaczysz je to maja tak pykac sprawdz wszystkie . ten co nie pyka to wlasnie blokuje ci plyn. Ja zdjalem te cienka blaszke z niego i go rozebralem udezylem go pare razy kluczem
(tyklo nie pomyl sie i nie lej po uzwojeniu) potem zlozylem spowrotem i tak pare razy podlaczalem prad i zaczal dzialac po prostu byl zastany potem wszystko umylem przedmuchalem zlozrzylem i pozostalo odpowietrzyc uklad. a a w deklu elektrozawor siedzi na uszczelce to delikatnie go reka zdejmiedz

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hamulce tarczowe, bębnowe.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl