[B4 1.9TDI] problem z hamowaniem
[B4 1.9TDI] problem z hamowaniem
Witam. Na pewno problem który zamieściłem w temacie był poruszany, ale nie mogłem znaleźć właściwej odpowiedzi. A więc tak wymieniłem tarcze z przodu oraz klocki do tego jeden zacisk ponieważ ta guma w środku nie chodziła. Zrobiłem to z nadzieją iż przestane czuć bićie w kierownicy przy hamowaniu niestety tylko przy małej prędkości nie bije i przy mocnym hamowaniu jeżeli hamuje lekko kierownica skacze:/:/ niewiem co zrobić????
1. Bije tylko podczas hamowania, czy też przy przyśpieszaniu :?:
2. Jak zakładałeś tarcze to wyczyściłeś dokładnie piastę :?:
3. Problem pojawił się odrazu czy po jakimś czasie :?:
4. Byłeś na szarpakach luzów nigdzie nie ma, koła wyważone :?:
5. Wreszcie jakiej firmy zakładałeś części :?:
Też miałem problem z biciem w kierownicy podczas hamowania. Zostały wymienione kolejny raz tarcze i narazie jest <ok>
Jednak cieszyć się będę jak zrobie 3-4 tyś od wymiany, bo przedostanie tarcze poleciały mi w ciągu miesiąca :evil:
2. Jak zakładałeś tarcze to wyczyściłeś dokładnie piastę :?:
3. Problem pojawił się odrazu czy po jakimś czasie :?:
4. Byłeś na szarpakach luzów nigdzie nie ma, koła wyważone :?:
5. Wreszcie jakiej firmy zakładałeś części :?:
Też miałem problem z biciem w kierownicy podczas hamowania. Zostały wymienione kolejny raz tarcze i narazie jest <ok>
Jednak cieszyć się będę jak zrobie 3-4 tyś od wymiany, bo przedostanie tarcze poleciały mi w ciągu miesiąca :evil:
bije tylko podczas hamowania do tego lekko pedał hamulca mi pulsuje. Tarcze dokładnie to były przetaczane ponieważ pod koniec tamtego roku wymieniłem tarcze ale u mechanika zostawili stare klocki. a teraz wytoczone wraz z miejscem gdzie osiada piasta nowe klocki nie wiem jakiej firmy. ale najgorsze jest to że bije tak samo jak biło a myślałem że po zrobieniu tych tarcz i klocków coś pomoże:/:/. jeszcze sprawdze te koła, ale robione były końcówki drążków kierow. przeguby łożyska na mc personach.
[ Dodano: 2011-05-04, 19:06 ]
z tyłu nie wymieniałem wogóle czy może mieć to wpływ??
[ Dodano: 2011-05-04, 19:06 ]
z tyłu nie wymieniałem wogóle czy może mieć to wpływ??