Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 ABT ] Problem z hamulcem , czasem bardzo słaby

steryd126
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: steryd126 » 12 sty 2010, 19:48

siema, po wymianie płynu było OK , ale auto postało 2 dni i problem niestety wrócił więc chyba wymienię tą pompę hamulcową .

Awatar użytkownika
marko009
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: marko009 » 13 sty 2010, 09:44

steryd126 pisze:auto postało 2 dni i problem niestety wrócił
U mnie było podobnie po odpowietrzeniu heble jak trzeba a kilka dni póżniej znów lipa.Też wymieniałem płyn,korektor i chciałem pompę zmieniać a jak się okazało przewód gumowy był lekko sparciały,i naprawdę nic na to nie wskazywało po za tym że był leciutko ciemniejszy w jednym miejscu co ciężko było zobaczyć bo a to po deszczu,a to po sniegu więc nic nie podejżewałem :-| Ale masz racje ,że to może być również pompa :-/

steryd126
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: steryd126 » 20 sty 2010, 20:05

W końcu mam hamulec po tygodniu jazdy na nowej pompie hamulcowej jest rewelacja, temat uważam za zamknięty, dzieki za wszystkie podpowiedzi, napewno jeszcze tu zawitam .:)

[ Dodano: 2010-02-20, 12:24 ]
Witam ponownie, niestety muszę ponowic problem, do tej pory było super ale dzis po tym jak auto stało ze 4 dni znowu hamulca nie było prawie wcale, i tak jak wczesniej pisałem po kilku nacisnięciach hamulca wróciło wszystko do normy. Trochę mnie już to wkurza bo myslałem ,żę ten temat jest zamknięty . Koledzy więc tak pompa hamulcowa założona nowa LUCAS , cały nowy płyn hamulcowy. Przy wymianie pompy kazałem posprawdzac jeszcze raz przewody elastyczne i powiedzieli ,ze OK . Co jeszcze może wpływac na taki stan .ABS jest sprawny i nigdy śie nie świecił, na VAGU pokazuje że ok. Nie wiem czy to serwo? ale hamulec nie jest twardy . Prosze o podpowiedzi

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hamulce tarczowe, bębnowe.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl