Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b4-1] problem z szczekami hamulowymi

ODPOWIEDZ
adis8406

[b4-1] problem z szczekami hamulowymi

Post autor: adis8406 » 26 kwie 2010, 16:12

witam wszystkich mam prosbe moze mi ktos opisac wymiane szczek hamulcowych w moim sedanie niechcem sie zabierac a potem nie skonczyc

Awatar użytkownika
percevalle
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: percevalle » 26 kwie 2010, 16:24

Poszukaj w dziale warsztat, było już o tym.

Awatar użytkownika
skoti
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: skoti » 26 kwie 2010, 23:07

A czego nie wiesz?!

adis8406

Post autor: adis8406 » 29 kwie 2010, 21:22

nom wasnie niewiem nic a w dziale warsztat nieznalazlem niewiem za co am sie zabrac jest cos co moze peknac czy po wymianie musze odpowietrzac hamulce pasuje mi zeby to zrobic bez odpowietrzania a po drugie komplet klockow porzywiozlem sobie i niehccem nic zepsuc wiecej poniewarz dostep do czesci mam ograniczony a po 2 koszty sa astronomiczne

MUNIOR
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Mariusz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: MUNIOR » 30 kwie 2010, 22:50

adis8406 pisze:nom wasnie niewiem nic a w dziale warsztat nieznalazlem
Słabo szukałeś bo jest na pewno.Jak nic na ten temat nie wiesz to nie zabieraj się za wymiane bo możesz narobić sobie kłopotu i będzie więcej starat niż pożytku.Musisz wiedzieć podstawowe rzeczy.Pierwsza z nich to taka że nic ci się nie zapowietrzy jak nie będziesz rozszczelniał układu.Poza tym przy zakładaniu nowych klocków musisz wcisnąć tłoczek zacisku .Przednie wciskają się normalnie ,a tylne trzeba przy wciskaniu kręcić w prawo,można przy tym lekko popuścić odpowietrznik (o ile się nie urwie ;-) ) . Poza tym powinno się przy wymianie klocków przetoczyć tarcze bo jak bardzo nie równe to klocki długo będą sie dopasowywać .

adis8406

Post autor: adis8406 » 01 cze 2010, 07:45

witam dziękuje za pomoc wczoraj zrobiłem szczęki zabierałem sie do wymiany ,ale w trakcie okazało się że szczęki są jeszcze w dobrym stanie miałem problem z bumkami na tłoczkach ciekło z po nich na randach nie były dziurawe ale zdaje mi się że i tak będę musiał je wymienic na nowe bo są zbytnio rościągnięte ale jakos dałem rade pozdro

[ Dodano: 2010-06-01, 07:46 ]
a mam jeszcze takie pytanko jak bym chciał wymienić całe tłoczki jak się je wykręca ????to są chamulce bebnowe

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hamulce tarczowe, bębnowe.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl