Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[1.9 tdi 1z] problem z tarczami hamulcowymi

ODPOWIEDZ
rafal55
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[1.9 tdi 1z] problem z tarczami hamulcowymi

Post autor: rafal55 » 14 cze 2009, 12:28

Kupiłem niedawno przednie tarcze hamulcowe trw. Wytrzymały 3 miesiące i zaczęły bić. Mam pytanie czy na tarczach wybite jest logo producenta cz kupiłem bubla? pozdrawiam

vito_82
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: vito_82 » 14 cze 2009, 16:46

Witam

Sam walczę z biciem już po raz 3 w przeciągu roku :evil: ...
Doszedłem do wniosku, że coś musi być nie tak skoro za każdym razem problem powraca tak szybko, byłem na pomiarze bicia piasty i wyszło ponoć duże "odchylenie" od normy wiec stawiam,że może być to przyczyną <osohozi>
Wymienię piastę, a może całą zwrotnicę na nówkę, nowe tarcze, klocki i zobaczymy jaki będzie skutek :roll:

myster
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: myster » 14 cze 2009, 17:50

hej ja tez jakis czas temu walczylem z biciem kiery. Dorwalem sobie czujnik zegarowy i pomierzylek odchylki piast i musze przyznac byla znaczna roznica z lewej strony niz z prawej wiec wymienilem ta piaste z jednej strony ale to nic nie dalo i bicie nadal wystepowalo. W koncu nadszedl czas wymiany z tylu klockow i okazalo sie ze w tylnym zacisku zapieczone byly prowadniczki zacisku, po rozruszaniu ich wszystko wrocilo do normy zero bicia. Moim zdaniem NIe zawsze przyczyna bicia musi sie znajdowac z przodu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hamulce tarczowe, bębnowe.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl