Witam
Posiadam z przodu zaciski ATE - chciałbym kupić zestaw do regeneracji i mam 2 pytania odnośnie wymiany
-czy takie osłony prowadnic na pewno pasują:
http://t.nowe-hamulce.pl/268/443698447/ ... -group.jpg
czy prowadnice w zacisku ATE różniły się średnicą, rozmiarem w zależnosci od rocznika np ?
-drugi problem cięższy - da sie kupić "dłuższą" wersję prowadnic ? Te obecnie sprzedawane w sklepach maja inny gwint i są krótsze od tych zamontowanych fabrycznie. Szukałem po wielu sklepach i nie ma dłuższej wersji prowadnicy
(zdjecie pożyczone od kogoś z forum)
[B3 1.8 PM] Prowadnice zacisku i osłony prowadnic- regenerac
No to GerB3 wyprowadziłeś mnie z błędu.
Kilka lat temu też chciałem kupić oryginalne ( długie ) prowadnice. Zrobiłem fotkę i poszedłem do Intercarsu . Gościo przewertował katalogi i powiedział że jeszcze takiego czegoś nie widział i poradził żeby kupić krótkie bo to jest to samo , a to przedłużenie to tylko zbędny balast.
Tak i kupiłem żeby było na wrazie, ale nie miałem fioletowego pojęcia że nie będzie pasowało bo gwint inny.
Nawet na zdjęciu wyraznie widać, że na oryginalnej prowadnicy jest drobniejszy.
No cóż , jak zajdzie potrzeba to trzeba będzie wymienić jarzma i wtedy przypasuje.
Kilka lat temu też chciałem kupić oryginalne ( długie ) prowadnice. Zrobiłem fotkę i poszedłem do Intercarsu . Gościo przewertował katalogi i powiedział że jeszcze takiego czegoś nie widział i poradził żeby kupić krótkie bo to jest to samo , a to przedłużenie to tylko zbędny balast.
Tak i kupiłem żeby było na wrazie, ale nie miałem fioletowego pojęcia że nie będzie pasowało bo gwint inny.
Nawet na zdjęciu wyraznie widać, że na oryginalnej prowadnicy jest drobniejszy.
No cóż , jak zajdzie potrzeba to trzeba będzie wymienić jarzma i wtedy przypasuje.