Witam szanownych użytkowników Audi.
Mam takie pytanie:
Jak podłaczyć wyłącznik ABS do B4 Competition?
Oraz jaki przewód/zaślepka ma byś wkręcone w pompę hamulcową z lewej strony pompy(od strony silnika) po prawej są dwa przewody ham. z pod spodu jest wyjście ale zaślepione no i to nieszczęsne wyjście z lewej strony jest nie zaślepione,ale żadnych przewodów nie brakuje a mnie się już skończyły pomysły.
Z góry serdeczne dzięki
Pozdrawiam
Guta
[80 B4]Pytanie o wyłącznik ABS i pompę hamulcową
[80 B4]Pytanie o wyłącznik ABS i pompę hamulcową
Ostatnio zmieniony 01 lut 2007, 18:58 przez Guta, łącznie zmieniany 1 raz.
- DINO AUDIb4
- Forum Audi 80
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Ja zrobiłem wyłcznik ABSu z włacznika halogenów na który załozyłem ori nakładke z napisem ABS (wyglada jak ori) tylko działa na zasadzie wcisniecia i pozostaje a ori wracał do punktu stałego, rozciołem kable od bezpiecznika ABSu i przez przekaźnik sterowany własnie tym włacznikiem, włączam lub wyłacznam napiecie na bezpiecznku, proste i nie zawodne. Z ori wyłacznika zrezygnowałem bo było za dużo problemów, pierwszy problem pojawił sie już na samym poczatku aby znalesc odpowiedni przekaźnik, jak już go mialem to jego działanie wydało mi sie zbyt zamotane wiec poszedłem na łatwizne i co powiem w ori zdarzał sie ze były z tym problemy w sposób jaki ja zrobiłem nie ma żadnych i abs zostaje wyłczony nawet po zgaszeniu zapłponu.