Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 b2 quattro] Słaby ręczny po wymianie linki, szczęk itd.

ODPOWIEDZ
Maro06
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 b2 quattro] Słaby ręczny po wymianie linki, szczęk itd.

Post autor: Maro06 » 23 lip 2011, 09:50

Witam!
Moje audi to składak z 93r. Na tylne widnieje jeszcze ślad po naklejce cc, chociaż ma przedni napęd. Miał zapieczoną w pancerzach linkę, i szczęki razem ze sprężynkami w tragicznym stanie, więc postanowiłem to wymienić.
Kupiłem komplet szczęk, sprężynki i nową linkę [okazało się że pasuje tu linka od quattro w jednej części]. Razem z zaprzyjaźnionym mechanikiem przystąpiliśmy do naprawy.. wnętrze bębnów (tam gdzie się osadza szczęki) wyczyściliśmy z brudu i delikatnie zabezpieczyliśmy towotem, założyliśmy now komplet szczęk i linkę, zeszlifowaliśmy ranty na bębnach. Niesty przy zakładaniu szczęki z prawej strony wypadł jeden taki tłochek, popychacz do szczęk.. gdy chcieliśmy odpowietrzyć ułamał się odpowietrzacz.. więc delikatnie odkręciliśmy przewód który doprowadza płyn hamulcowy i nim odpowietrzyliśmy, hamulec nożny jest wystarczająco twardy.
Przyszedł czas na regulację ręcznego. Nawet gdy go mocno podkręciliśmy tak że łapał na 2 ząbek i dalej ani rusz to i tak koła blokuje tak że można je obrócić po mocniejszym szarpnięciu ręką. To które odpowietrzaliśmy hamuje troszkę mocniej.
Co jest tego przyczyną? On mówi że klocki muszą się dotrzeć i dopasować do bębnów i że na początku tak będzie..
Pozdrawiam!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hamulce tarczowe, bębnowe.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl