[B3 1.6 Pb + Lpg RN] Szum przy hamowaniu
- damianek1234561
- Forum Audi 80
[B3 1.6 Pb + Lpg RN] Szum przy hamowaniu
Witam kolegow. Otoż po raz kolejny prosze o pomoc, z gory uprzedzam ze troszke sie rozpisze:). Wrocilem po dluzszej nieobecnosci z niemiec bo wiadomo jak to z praca w naszej pieknej polsce.... Wiec pod moja nieobecnosc autkiem zajmowala sie moja narzeczona jak przyszly sniegi zmienila kola na zimowe na stalowych felgah tylko z przodu a z tylu zostawila letnie opony i alusie firmy enzo i jest problem bo jak wsiadlem w autko i sie przejechalem w koncu:) podczas hamowania slysze w tylnich kolach a bardziej od strony pasazera dziwne jakby ocieranie o cos metal o metal cos w tym stylu. Tego dzwieku nie ma przy ruszaniu ani podczas jazdy tylko przy chamowaniu. Wiec alusie wyczyscilem sprawdzilem czy dokrecone czy z tylu o nic nie chacza i czy sa proste. Piaste wyczyscilem spryskalem WD40 i problem wystepuje nadal jest to glosne dlatego bardzo przeszkadza czy szanowni koledzy maja pomysl co to moze byc?
Ostatnio zmieniony 18 lut 2010, 14:31 przez damianek1234561, łącznie zmieniany 2 razy.
- bloku
- Forum Audi 80
- Imię: Michal
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
- Kontakt:
Mas na tyle bębny jak mniemam. Możliwe są dwie przyczyny. Okładziny są już wytarte i blacha o bęben już trze. Druga możliwość iż wilgoć i mróz spowodowały iz okładziny stwardniały i działają jak kamień przy hamowaniu.
Najlepiej rozłożyć bęben zdjąć szczęki. Sprawdzić stan cylinderka oraz sprężyn i prowadnic. Przesmarować. Okładziny potraktować papierem ściernym o gradacji...powiedzmy 150-200. Poskładać i zobaczyć jak działa.
Najlepiej rozłożyć bęben zdjąć szczęki. Sprawdzić stan cylinderka oraz sprężyn i prowadnic. Przesmarować. Okładziny potraktować papierem ściernym o gradacji...powiedzmy 150-200. Poskładać i zobaczyć jak działa.
- damianek1234561
- Forum Audi 80
hmm.... a wiec najwyrazniej czeka mnie sporo pracy:( a mozliwa jest jakas inna przyczyna? bo z tym to bede musial poczekac az sniegi stopnieja bo niestety nie mam garazu:(
ale z tego co piszesz czy w takim razie objaw nie powinien byc caly czas nawet podczas jazdy a nie tylko przy hamowaniu?
ale z tego co piszesz czy w takim razie objaw nie powinien byc caly czas nawet podczas jazdy a nie tylko przy hamowaniu?
Ostatnio zmieniony 18 lut 2010, 13:27 przez damianek1234561, łącznie zmieniany 1 raz.
- DARODIABEL75
- Forum Audi 80
- damianek1234561
- Forum Audi 80