[B4 All] Tarcze hamulcowe - minimalna grubość
[B4 All] Tarcze hamulcowe - minimalna grubość
witam! mam pytanie ostatnio wymieniałem klocki hamulcowe i oddałem tarcze do przetoczenia i chciałbym sie dowiedzieć jaka jest minimalna dopuszczalna grubość tarczy. Za pomoc z góry dziękuję !!!
Ostatnio zmieniony 12 paź 2010, 14:20 przez pafnucy73, łącznie zmieniany 1 raz.
Leo, znajomy miał abt z 255 i wg. jego informacji 280 podeszły bez zmiany jarzm. W środę i tak autko idzie na warsztat ( stabilizator do wymiany i zmiana dużej poduchy silnika na olejową) i wtedy będę coś więcej wiedział a i tak tarcze u mnie są do wymiany (cieniutkie i lekko krzywe ) dlatego chciałbym zainwestować w większe tarcze o ile podejdą dzięki za zainteresowanie
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Sasaku, Musisz w takim razie szukać zacisków z jarzmami od innej b4 które miały wentylowane 280x22
Dziś lub jutro kolega ma mi zmierzyć jaka siedzi u niego tarcza i jeśli okaże się , że to wentylowana 280 to będzie miał na sprzedaż komplet zacisków i jarzm pod wentylowaną tarcze 280.
W tamtym tygodniu jeden zestaw już sprzedał to TDI.
Dziś lub jutro kolega ma mi zmierzyć jaka siedzi u niego tarcza i jeśli okaże się , że to wentylowana 280 to będzie miał na sprzedaż komplet zacisków i jarzm pod wentylowaną tarcze 280.
W tamtym tygodniu jeden zestaw już sprzedał to TDI.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z